HTML

romablog

majd lesz

Friss topikok

  • csepűpalkó: a többség kötelessége, hogy a kisebbség emberhez méltóan éljen (2015.01.09. 10:48) Kik azok a cigányok?
  • Vérszegény éjszakai dúvad: @romaadófizető: Ez amolyan baloghartúros komment volna. És olybá tűnik, hogy nem igazán értetted ... (2009.07.03. 16:21) A romapolitika sarokpontjai és finanszírozása
  • picur3ka: Hat az az eset szanalmas volt, nem tudom a reszleteit, mondjuk. A mostani azonban tragikus, minde... (2009.03.25. 13:45) A római csapás
  • Vérszegény éjszakai dúvad: Az eszem a rövid. Pörbölyt elfelejtettem. (2008.07.23. 23:30) A rózsa neve
  • nakian: Sorold levélben.... :D (2008.05.24. 20:15) Költözés(?)

Linkblog

2008.02.02. 16:34 Vérszegény éjszakai dúvad

Egy szépen csengő (hazug) mondat

Régebben még sokat beszélgettem emberekkel arról, hogy "milyenek is a cigányok". Ebből az esetek nagyobbik részében parttalan vita kerekedett, mert míg én arról beszéltem, hogy a magyarországi cigányság nem bír olyan homogén jellemzőkkel, amelyek alapján bármiféle általánosítást is lehetne levonni, addig a beszélgetőpartnereim zöme egy nagy adag sztereotípiát sorolt fel. (Szóval erről a szokásomról már egy jó ideje letettem).

Az érdekes dolog az volt, hogy ezeknek az emberek zöme úgy kezdte a szövegét, hogy "Én nem vagyok rasszista, mert vannak cigány barátaim/ismerőseim, de..."

Szóval ezúton üzenném mindenkinek, hogy de igen, ezek az emberek rasszisták, és nem feltétlenül azért, mert a 'de' után rengeteg általánosítást, sztereotípiát soroltak fel, hanem azért, mert az ismerőseiket, barátaikat is megkülönböztetik a származásuk alapján.

 

307 komment

Címkék: rasszizmus


A bejegyzés trackback címe:

https://rroma.blog.hu/api/trackback/id/tr2322255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hiissaa 2008.02.02. 17:58:38

vitaindítónak szántad?

Szoky 2008.02.02. 18:02:58

Gondolom annak. Hát vitázzunk...
Én nem vagyok rasszista, de a múltkor, mikor megláttam a Tesoban, hogy mögöttem két igencsak etnikumi tizenéves egyén áll és méreget nem épp barátságos szemekkel, hát egy gyors felmérés megvolt (telefon, tárca...stb.)
Pedig nem vagyok rasszista.

Kecskebak 2008.02.02. 18:04:13

Én se vagyok rasszista, de az tény, hogy a romák körében a bűnözés jóval magasabb, az iskolázottság jóval alacsonyabb, a foglalkoztatottság is jóval alacsonyabb mint a többségi társadalom átlaga.

Pedig hát beilleszkedni be lehet. Erre jó példát épp a magyarok jelentenek, akik kezdetben elég deviánsan viselkedtek Europában, de aztán megemberelték magukat.

A cigányság erre miért nem képes? Több száz éve lett volna rá...

movhu 2008.02.02. 18:07:04

Szerintem a legnagyobb baj, hogy egyszerűen nem lehet beszélni a problémákról, mert rögtön rasszista leszek, még akkor is, ha segíteni akarok. Ezzel kapcsolatban korábban írtam:
mover.blog.hu/2008/01/21/title_19670

Juzo 2008.02.02. 18:08:02

Ez nem rasszizmus. Nem a származásuk miatt gyűlölöm őket. Nem is a bőrük szine alapján. Felőlem más nyelven is beszélhetnek.
Azért utálom őket, mert egy MOCSKOS BÜDÖS CSALÓ LOPÓ HAZUG LUSTA beilleszkedésre képtelen banda.
Tisztelet az igen ritka kivételnek. Bár még egyet sem láttam, max olyat, aki engem még nem döfött hátba.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2008.02.02. 18:11:49

a sztereotípiáknak mindig van alapja. pl. hogy a nők meg nem tudnak vezetni,merthogy a nők többsége valóban bénán vezet. ez nem jelenti azt, hogy nincs kivétel.

rasszista 2008.02.02. 18:12:47

Én rasszista vagyok és utálom az összes tetves cigányt. Mindet kikéne utasítani az országunkból. Egyébként meg mindenki utálja őket csak mindenki fél mert lassan mi leszünk a kisebbség. Mindenki menjen el Pongrácz telepre a Salgótarjáni úthoz és nézzen körbe, majd ő is rasszista lesz...

gabest1 2008.02.02. 18:15:30

én még a nevük szerint is megkülönböztetem a barátaimat, sőt számtalan dolog szerint, mit kezdenék én annyi egyforma baráttal.

ekkerjoz 2008.02.02. 18:17:06

Én viszont rasszista vagyok, antiszemita, és nem bírom a melegeket. (Figyelem, nem vagyok homofób, az ugyanis egyfajta beteges félelem, nem félek a buziktól, csak irritál a feltűnősködésük)
Szerintem minden népcsoport, emberfajta rasszista, nyilvánvalóan mindenki a saját fajtájához akar tartozni, ugyanakkor a műveltebbek elviselik, akár respektálják a másféléket, de alapvetően mindenki rasszista, ügyel a megkülönböztetésre.
Ez a véleményem.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.02.02. 18:18:11

Nem feltétlenül vitaindító, mert sajnos ez az a téma, amiről manapság képtelenség érzelemmentesen vitázni.

Egyébként nyugodtan lehet utálni a cigányokat, mármint azokat, akik megérdemlik. Én sem szeretem a lumpencigányokat, de mondjuk én a díszcigányokat sem szeretem.

A bajok akkor kezdődnek, ha már pusztán a bőrszín alapján leköpsz és megvetsz valakit. Mint ahogy ez megtörtént az én kétdiplomás ismerősömmel...

Raindogs 2008.02.02. 18:20:17

Amikor azt tapasztalja az ember, hogy vannak akik nem képessek beilleszkedni, mások által terelt javakból élnek, újra- és újra termelik a nyomort. Mert a jogaikkal tisztába vannak, de a a kötelességeikkel nem. Amikor követelőzni, semmit nem téve várni hogy más segitsen rajtuk. Amikor Ózd környékén járva látva a körbe lévő takaros szép falvakat és be menve a városba lepukkant, nyomor tanyák vannak, ahol a az utcán korzóznak, úgy minta az egész utca az ővék lenne. (és biciklivel az autónk elött elesve, egyből az jutott eszembe na most ha ezek ide jönnek lehet úgy járunk mint az a szegény ember akit halálra vertek) Amikor nem tanitják a gyerekeiket hogy nem szaladgálunk az utcán át (mert nem a mienk) és nem az arra járót kezdik el verni, aki a szabálytalankodót kikerülni képtelen... Amikor a cigány "barátnőm" akibe bizalmat tettem csak addig volt mellettem amig szüksége volt rám. És úgyan ez a személynek a legprofibb számitógépe internettel van, de fürdőszobája, a 13 éves fiának saját ágya és ágyneműje nincs.... addig én nem fogom szeretem ezeket az embereket. (mert nem képesek alkalmazkodni csak követelőzni).
ui: megnézném azt mit csinálnának, ha a családi pótlékot elvennék tőlük, mert dolgozni nem fognak az tuti.

Tibi 2008.02.02. 18:21:23

Én nem vagyok rasszista, DE cigók között nőttem fel és minden alkalommal vertek és fizetnünk kellett a suliban mert magyar vagyok.
Én nem vagyok rasszista, DE a börtönökben az elitéltek 80 %-a roma származású
Én nem vayok rasszista, DE a Blahán késelő gyerek cigány volt.
Én nem vagyok rasszista, DE az olaszliszkai gyilkosságot is cigányok vitték végbe
MIÉRT nem meri senki kimondani, hgoy VAN cigánybűnözés!!!!

És a kedvenc beszélgetésem:
Én: Mit csinál, az nem a maga biciklije:
Roma: Mit érdekli, a magáé sem...

Miérte kell egyáltalán hozzá nyúlnia????

AZS 2008.02.02. 18:22:18

nekem semmi bajom nincs a cigányokkal.
de utálom a rohadék, aljas, gátlástalan, másokat kihasználó, másokon élősködő és legfőképpen mindeközben rasszista cigányokat.

nekem semmi bajom nincs a zsidókkal.
de utálom a rohadék, aljas, gátlástalan, másokat kihasználó, másokon élősködő és legfőképpen mindeközben rasszista zsidókat.

nekem semmi bajom nincs a magyarokkal.
de utálom a rohadék, aljas, gátlástalan, másokat kihasználó, másokon élősködő és legfőképpen mindeközben rasszista magyarokat.

teccikérteni?

kidpompeii 2008.02.02. 18:23:24

Nezzuk Magyarorszag teruleten valaha felbukkatt nagyobb nepcsoportokat: magyarok, szaszok, jaszok, szerbek, svabok, szlovakok, horvatok, romanok, ruszinok, kunok, ciganyok stb stb...

Van egy, azaz egy olyan csoport, akik ellentetben az osszes tobbivel, a mai napig nem tudtak semmilyen szinten integralodni a tarsadalomba, es nem csak itthon hanem sehol mashol Europaban. Erdekes, nem? Lehet, hogy nem bennunk van a hiba?

te faszkalap 2008.02.02. 18:24:06

miért lenne az rassszista, aki egy pillanat alatt megállapítja, csak úgy, első blikkre, minden hátsó vagy első szándék nélkül, hogy ennek a haja szöke, ennek krumpli orra van, ennek ragyás a bőre, ez magas, ez néger, ez pedig cigány? te egy nagy faszkalap vagy, rólad ezt rögtön, elsőre megállapítom, pedig nem tudom fiú vagy-e vagy leány, buzi-e vagy, avgy hetero, és azt se, hogy büdös-e a lábad! te nem itt élsz, nem itt járod az utcákat, nem olvasol újságot, nem vásárolsz és nem is laksz, nincsenek iskolás korú gyerekeid, nincs idős, fauban élő nagyid, és nem dolgozol a szolgáltató iparban sem. mert ha igen akkor meg látásodban, elmédben korlátozva vagy! nem kell jobbikosnak, fasisztának, demagognak lenni ahhoz, hogy lásd, amit itt és ma a cigányok művelnek az nem mehet tovább! nem lehet tovább tolerálni, és ha a hatalom nem lép, ki fog szorulni a pozicióiból és jönnek a rendcsináló gárda hivő náciik! ez persze szar volna, nagyon szar lesz, ezért jobban tennéd te is, ha nem takarnád el a szemed! igenis egyenlő jogokat mindenkinek! igenis, senki se kötelezzen arra, hogy 10 éves gyerekemet visszahúzza, verje, lopja 13 éves cigány osztálytársa! senk se adhasson pénzt a sohasem dolgozott "rokkantnyugdíjas" 21 éves cigánynak, senki se mondhassa azt, ez csak megélhetési bűnőző, ne tehesse büntetlenül a szomszéd cigány család, hogy elhordja a nagyi téli tűzelőjét, betakarítsa termését, élhajtsa állatát! és végül senki sem tiltja a cigányoknak, hogy próbáljanak beilleszkedni, hogyfelvegyék a többségi társadalom erkölcseit, hogy munkából (legyen az akár közmunka) éljenek, és a "választott " képviselői, ne mind börtönt megjárt emberek legyenek! na faszkalap, most te jössz, te nagyon hülye!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.02.02. 18:24:10

Gabest1!

Viszont feltételezem, hogy nem szereted jobban azokat, akiknek pl. o betűvel kezdődik a nevük, mint azokat, akiknek k-val.

ekkerjoz!

Nálam ez még nem rasszizmus, mert a megkülönböztetéshez nem feltétlenül társulnak ilyen mértékű általánosítások. (Pl.: megkülönböztetem magam a németektől, mert nem vagyok az, de nem gondolom azt, hogy minden német kockafejű).
Persze a csoportidentitás, meg a xenofóbia él mindenkiben, mert alapvetően ősemberi-állati eredetű, de a cigányokkal kapcsolatban valahogy túlzásba esnek.

gyááááá 2008.02.02. 18:24:28

akkor mindenki rasszista aki nem színvak. látod, hogy jön szembe egy néger, máris átfut az agyadon a rasszista gondolat, hogy az ott egy néger.

egy igazi nemrasszista liberálisnak ilyenkor arra kell gondolnia, hogy ember, aztán óvatosan, hogy fekete. végül megbánással fűszerezett (elvégre ő fehér, és a fehérek rabszolgát tartottak) meleg szeretetet.

van a rasszizmusnak további fokozata:
ott állsz az utcán a haveroddal. áll a zebránál egy cigány csaj, meg egy magyar csaj. mindkettő csinos. mondod a haverodnak (mer hímsoviniszta is vagy, természetesen), hogy de jó feneke van. megkérdezi hogy melyiknek, a cigány csajnak? ha igent mondassz. már ketten vagytok rasszisták.

így is, úgy is. akármit tesztek belétek magyarázzák, hogy rasszisták vagytok.
nem jó ez senkinek, sem a magyaroknak, sem a cigányoknak. ja, de az szdsz-nek jó. mert lehet rasszistázni, meg fajvédőset játszani. ennyi.

(amúgy ez most komoly blogbejegyzés, vagy valami kicsavart paródia itt fent)

pamutkígyó 2008.02.02. 18:25:15

az bűn,hogy utálom az olyan embereket,akik nem akarnak dolgozni,képtelenek beilleszkedni a társadalomba? ez bün? hát nem lehet ezt felfogni végre,hogy itt nem a bőrszínnel van baj,hanem az életmóddal! miért akarják ezt fére magyarázni? ezzel is csak a cigányok alá adják a lovat,akik folyton ezzel érvelnek,hogy ezért nem kapnak munkát,ezért rakják a kölykeiket szegregált osztályokba! nem,ők nem karnak dolgozni,ők nem akarnak iskolába járni,ők csak egyet akarnak, segélyt kapni és elvenni azt,ami nem az övék! kivételek vannak,de itt nem róluk van szó!
határt kellene szabni annak,folyton támogatják őket,nem kell...2 gyerek után nem adnék magasabb segélyt és ha nem akarja a felajánlott munkát elvállalni,akkor azt sem adnám! ha ez így fog menni,ahogy most,akkor 2050-re több cigány lesz,mit magyar és nem lesz,aki dolgozzon! a mostani 40-esek elgondolkozhatnak azon,hogy kifogja megteremteni a nyugdíjukat...

Sáfrány 2008.02.02. 18:26:23

Senki nem olyan rasszista mint a cigányok. Ők az igazi fajgyűlölők. Csak éppen nem egy vagy több népcsoportot gyűlölnek hanem mindenkit aki nem cigány.

Te is, kedves blogger, miért nem azt a nevet adtad a blogodnak hogy "cigányblog"?

Megmondom, azért mert a "roma" szót mint kirekesztő, szegregáló, rasszista kifejezést használod, mert egy büdös, mocskos rasszista cigány vagy, azért.

nagyiunoka 2008.02.02. 18:27:35

ehhez nem kell rasszistanak lenni...
es ez a ciganyok miatt van
a sok budos szemet mocskos tomegben fenyegetoen viselkedo cigany miatt
veluk beszeld meg

majomkutya 2008.02.02. 18:31:25

heh,hogy milyenek a cigányok, én pontosan tudom, hiszen ők a szomszédaim! Ahol lakom, úgy képzeljétek el, hogy egy kisváros belvárosában van egy csendes és kedves mellékutca és a cigók ennek laknak a sarkán. kb 100 ember nyugalmát szúrják el, nap, mint nap. Az ingatlanok minimum 2 MFT-tal érnének többet ha nem itt laknának. Vasárnap reggel 7 órakor ütik a vasat az udvaron. Senki sem dolgozik közülük, szociális segélyből élnek meg családi pótlékból meg gyesből/gyedből. Adót ennélfogva nem fizetnek, mégis ugyanarra az egészségügyi ellátásra jogosultak mint én. Szociális bérlakásban laknak, lakásonként asszem 5ezer/hó!
Egy ingyenélő banda, akik nemhogy meghúznák magukat, még

Lrdx 2008.02.02. 18:33:14

"Itt nem toleráljuk az intoleranciát" súlyos esete az "az én nem vagyok rasszista, de.." üldözése. Azaz tömény hülyeség.

Ne tessék összekeverni az előítéletet a rasszizmussal. Rasszizmusnál azért utálja az alany a cigányt, mert cigány. Előítéletnél azért utálja, mert "minden cigány büdös, lop, stb." Utóbbinál simán ki lehet "billenteni" az utálatból bárkit, ha mutatsz neki ellenpéldát: én pl. dolgoztam együtt fél évig egy roma származású emberrel. Igen, előítéleteim voltak vele, amikor összekerültünk, de bizonyította, hogy bizalomra méltó. Persze szerencsétlennek gondolom így is tele a töke, hogy folyton bizonyítania kell, de legalább van rá lehetősége, ellenben egy standard rasszistával szemben.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.02.02. 18:33:44

Raindogs, Pamutkígyó: A több gyerekes cigányoktól (akik a segélyből, CSP-ből élnek, kocsmáznak, miközben a gyerkőcre nem költenek) hogy lehetne elvenni ezeket a juttatásokat a raszizmus legkisebb jele nélkül? Megmondom. Úgy, hogy azoktól a nagycsaládosoktól is elveszitek egyidejűleg, akik nem a CsP-ből élnek, de igenis számít az az összeg a mindennapi kiadásaikban, és a gyerkőceikre költik. (megjegyzem, háromgyerekesként tudom, hogy sokszorosát).

midrovertalt 2008.02.02. 18:34:52

Ez alapján annyi mindenre rá lehetne fogn, hogy rasszizmus. Kicsit körbe kellene határolni azt, hogy mi is az, hogy rasszizmus. Ajánlom magamat:
railadam.blog.hu/2008/01/28/ciganybunozes_marpedig_nincs

pimot 2008.02.02. 18:36:41

Én gyűlölöm az olyan embereket, akik nem dolgoznak, nap mint nap segélyért kuncsorognak, megfélemlítik a környezetüket, gyerekeikkel nem törödnek, lakóhelyüket nem tartják tisztán, nem adnak az alapvető higiénára. Hogy történetesen a fent leírtak nagy része roma származású az kérem szépen ne az én hibám legyen már! Ettöl ne én legyek már rasszista!!! Ha pedig igen? Akkor engem már igy temetnek majd el...

fénycsepp 2008.02.02. 18:36:53

Szépen elleste a kormány az ameriakiktól a politikailag korrekt módit..én sem értem, miért kell egy ducibutikot annak hívni, hiszen ez túlysúlyos embereknek szánták (a daagdt már persze nem semleges jelentésű). Itt óriási cigányprobléma van, aminek a megoldásához sok év kellene, és azonnal azzal kellene kezdeni, hogy igenis minden cigány gyerek menjen iskolába. hallottam egy cigány tepelülésről, ahol szégyennek számított, ha a gyerek okosabb a szűlőjénél, és ezért eme dízspéldányok kivették a suliból ma csemetéjüket..ez nem szabad, hogy megtörténjen. Persze vannak ellenkező példák, de ezekről valahogyan kevesebbet hallunk, és közben vannak a mindennapos incidensek, engem pl. igen idegesít, amikor a cigány közönség olyan hangosan kiabál a 99-es buszon, hogy zenehallgatás alatt is mindent tisztán észlelek...hopp, most eszembe jutott a South Park egy epizódja, ahol a városka lakói bedledugták a fejüket a homokba... ezt csinélják azok is, akik tehetnének valamit.

Sáfrány 2008.02.02. 18:36:56

Cyr, felül kellene vizsgálni a segélyezést, a családi pótlék pedig kizárólag adókedvezmény formájában valósuljon meg.

ekkerjoz 2008.02.02. 18:37:24

Minden megkülönböztetésnek tradicionális alapjai vannak, bármilyen csoport tud bármelyikre neheztelni, sok esetben azt se tudják miért.
A súlyos esetek a fajtajellegek és vallási okokra vezethetők, de akár rozoga focicsapatok miatt is képesek emberek utálni egymást.
Ez a post arra jó, hogy a szombati-vasárnapi langyos érdeklődést kicsit felrázza, mert a cigányok senkinek nem spannjai, még a cigányoknak sem (lásd beás-lovári ellentétek).
Tehát fenntartom: minden ember rasszista és eltúlzom, kirekesztő.

fggz 2008.02.02. 18:38:10

volt pár roma munkatársam aki szorgalmasan dolgozott, tanult stb

a többi élményem többségében kellemetlen

ugyanazért nem kezdek igazán mélyen hívő csajjal, mert tudom más az értékrendünk, és ezért fogom a zsebem ha sok a nem ma barnult egyén van a közelben

ha látom, hogy nem kéreget, ápolt, nem üvöltözik stb. amit ránézésre meg lehet ált. állapítani, akkor ugyanúgy nem tartok tőle mint ha egy arab orvos volna

a bikanyakú fuxosok elől is kitérek, és a hangoskodó kis tolvaj gecik elől is. az előítélet a túlélést szolgálja


mert lehet, hogy pont kijönnénk, de mi van ha azt gondolja mint a többség

majomkutya 2008.02.02. 18:38:26

még nekik áll feljebb. Több tanár lakik az utcában, akikhez magánórára járnak diákok. Nem egyszer történt, h a cigányok gyerekei elvették a pénzt a magánórára járó gyerektől. Nem tudnak úgy megszólalni, hogy ne hallja az egész utca, nem tudnak úgy beszélgetni, hogy másik 3 bele ne szóljon. Nem tudnak társadalomban élni, nem tudják figyelembe venni, hogy mások is élnek körülöttük. Szerintem ilyenek a cigányok, én életemben 1 rendes cigánnyal találkoztam. A többi mind ilyen volt. Sokkal találkoztam. Gyerekkoromban megvertek az utcán- akkor láttam életemben szinte először közelről cigányt. És akkor rasszista vagyok?
Nem tudom, hogy te ki vagy aki ezt a blogot csinálok, de külön gratulálok a magyar társadalom jelentős részének a lerasszistázásához, pusztán előítéletek miatt. Én leszarom, hogy valakinek milyen a bőrszíne, engem az érdekel, hogy biztonságban érezzem magam és legyen nyugalmam. Ha magyar család lakna mellettem, akkor rájuk is azt mondanám, hogy egy szemét banda!

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.02.02. 18:39:03

Katriina: Köszönöm, az adókedvezményt már elvették tőlünk. Túl sokat keresünk...

Sáfrány 2008.02.02. 18:40:06

Cyr, kapnátok megint. Szavazz rám :)

jacks_colon (törölt) 2008.02.02. 18:40:10

Európában a magyarok pontosan azt a réteget képviselik (büszkén), amit Magyarországon a cigányok. Ugyanis az úniós csatlakozás óta zömében képzetlen, nyelveket nem beszélő, minden szarral üzletelgető, mindenkit átverő parasztok mentek külföldre. Hangsúlyozom, hogy "zömében", tehát vannak tiszteletreméltó kivéktelek is. De nekem voltak magyar mérnök ismerőseim is, akik ugyanezt a lehúzós/gerinctelen/paraszt életmódot folytatták. Az egésznek az az alapja, hogy ők most nyugaton "élnek", ettől rendkívül királynak érzik magukat, de ha megpróbálnának beilleszkedni vagy elvegyülni a nem-magyarok között, akkor vissza kellene venni az egóból és az arcból. Ehhez nem fűlik a foguk, mert akkor is ők a legokosabbak, legszebbek, és lenéznek mindenkit magukon kívül.
Persze mielőtt bárki megsértődik, ugyanez igaz a többi volt kelet-európaira is, főleg a litvánokra és az ukránokra.
Szóval én inkább ezért nem cigányozok.

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.02.02. 18:41:21

Gyerekkoromban többször is belémkötöttek az utcán, tőlem valamivel nagyobb cigánygyerekek. Az is előfordult, hogy a járdán szembejöttek, és se szó, se beszéd, amikor mellém értek, fejbevágtak valami kemény tárggyal. Kb. egy percig feküdhettem a földön, közben hallottam a távolódó gúnyos kacagásukat.

Kétségtelenül vannak fenntartásaim bizonyos emberekkel, és valamelyest tisztában vagyok az erre vonatkozó statisztikákkal, mégsem lettem rasszista.

Laktam a Pongrác telepen három évig. Egy alkalommal történt meg, hogy este, a villamosmegállóból hazafelé tartva belémkötöttek. Nem cigányok voltak.

Minap egy sörözőben egy fehérbőrű fiatalember lelkes karlendítésekkel üdvözölt, csak mert nem sokkal ezelőtt épp lenyírtam a hajamat. Közöltem vele, hogy a látszat ellenére nem vagyok szkinhed. - De azért magyar vagy? - Mert szerinted, milyen nyelven beszélek? - És szereted a magyarokat? - Természetesen, de másokat is. - Hívjál már meg egy sörre. - Bocs, de nem.

Borzalmas, ami Szögi Lajossal történt, a kislányairól nem is beszélve. És igenis, az ilyesmi ellen tenni kell valamit, és nem megvárni a következő hasonló esetet. De borzalmas az a gyűlölet is, ami bizonyos emberekben munkálkodik. És ez ellen is tenni kell. Nem megvárni, amíg történik valami borzasztó dolog.

Smithie 2008.02.02. 18:42:04

Szerintem vannak a rasszisták, és vannak a tapasztalataik miatt előítéletes emberek. Ne mosd össze a kettőt, az utóbbi tábor nagyobb, aki viszont mindenkit lerasszistáz gondolkodás nélkül, éljen pár évig Szabolcsban vagy Borsodban, /de emlegethetném Hajdú-Bihar egyes részeit is/ és aztán tegye ezt (és mielőtt kérdeznéd, igen, éltem ott).

Mindenesetre nagyon nagy hányaduk ad alapot az előítéletekre. Ismerek persze olyat is, aki nem, viszont közülük meg sok meg is szakította a a kapcsolatot a rokonaival is, mert lenézték amiért dolgozik és törvény szerint él.

Megnézésre ajánlom:

www.youtube.com/watch?v=9wg2HS4dlB
www.youtube.com/watch?v=2dbzQNl1HrA

majomkutya 2008.02.02. 18:44:36

CYR!

Egyetlen egyszerű és legális módja van az értelmetlen(kocsmában elivott) segélyek elvételének:
A családi pótlékot és egyéb gyereknevelési támogatásokat jövedelemadó-kedvezményként, vagy egyéb adókedvezményként kellene adni. Szociális segélyt én max 1 hónapig adnék, annyi idő alatt lehet olyan munkát találni, amiből nem hal éhen. Az ország egyes részeiben munkaerőhiány van, tessék, oda kell menni dolgozni! Győrben 100 nettót+ szállást+kaját adnak kukásoknak, nem találnak rá munkaerőt!
Akkor miről beszélünk. Jóval több mint 100 ezer vendégmunkás dogozik Magyarországon...
Nem igaz, h nem lehet megélni. Ha meg végképp nem megy, akkor el lehet menni külföldre dolgozni, én is voltam, minimális nyelvtudással.
És még folytathatnám, de megyek vacsorázni.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.02.02. 18:44:45

> Én nem vagyok rasszista, mert
> vannak cigány barátaim/ismerőseim,
> de...

Ez az egyik kedvenc peldamondatom. Ez igazabol ketto, az ismeroseim, barataimmal valo takarozast dobjuk is felre. Szoval marad az "En nem vagyok raszista, de". Ezzel a mondattal egy baj van, egy apro helyesirasi hiba: vesszo van ott, ahol pontnak kene lennie: En nem vagyok rasszista. De.

Sot, a nemet, meg a det ki is hagyhatja belole minden kispajtas. Felhaborodas helyett pedig erdemes valami olyan temat keresni, amilyenek tenyleg nem vagyunk (prud, maradi, stb.), es vegiggondolni, hogy amikor masoktol hallunk ilyen szerkezetu mondatokat, akkor azokrol mit gondolunk. Az egy kicsit elveszi az elet a dolognak, es segit megerteni a jelenseget. Pl. En nem vagyok prud, de... (ami az oriasplakatokon megy, az mar tulzas).

Altalanos formaban: en nem vagyok X, de.... Majd jon a fejtegetes, amitbol kiderul, hogy baromira X az illeto (mondjuk maradjunk a prudnel, hogy ne legyen belole nagy anyazas, mert az nem visz elore). Amikor az ember azt mondja, hogy nem vagyok X, az csak egy felvezetes, amivel elfogadhatova akarja tenni a mondanivalojat. Persze ertelmetlen, mert nem vagyunk hulyek, a mondanivalo a lenyeg, nem az, hogy elotte elboffent egy felmondatot arrol, hogy o nem (prud, termeszetesen).

Reszben az is belejatszhat a dologba, hogy az emberek nagy reszenek fogalma sincs arrol, hogy o milyen is valojaban. Amikor magarol beszel (es itt nem csak az en nem vagyok X, de mondatocskakra gondolok) akkor mindenfele kijelenteseket tesz, amit aztan eleg hamar megcafol a viselkedesevel. Ezek a kijelentesek altalaban mind szimpatikusak, pozitivak. Nem ilyenek vagyunk, ilyennek szeretnenk _latszani_. Talan mert magunk sem tartjuk elfogadhatonak, hogy az adott teruleten tanusitott viselkedesunket, vagy csak azert, mert altalunk elfogadhato lenne, de tudjuk, hogy masoknak nem szimpatikus.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.02.02. 18:45:38

Köszi :) Zsebedben a szavazat... :)
Mellesleg mi is jobban éreznénk magunkat, hidd el, ha az embertelen mértékű adóinkat emberségesre csökkentenék. Azt hiszem, a családi pótlékunk többszöröse maradna a zsebünkben. (Másik téma, de egy bizonyos jövedelem fölött rohadtul nem érdekel senkit, hány gyereket nevelsz az annyiból, 0 kedvezmény mellé különadót is csengethetsz, amiből aztán - bocsi, rasszizmus - a roma gyerekeket támogatod többek között. Volt hír róla, most hallgatnak, hogy bizonyos jövedelemhatár fölött a családi pótlékot is elveszik.)

Raindogs 2008.02.02. 18:46:22

A családi pótlék elvételéhez: nagyon komoly normákhoz és feltétlek meg termtéséhez kötném- lakás körülmény, higiénia, iskolázottság. aki nem felel meg annak nem adnék egy fillért se. És nagyon jó ötlet az adójóváirás. Az kapjon aki dolgozik.
+ mint szociálpedagógus, a kölköket elkell vinni már az oviba, ha kell szegregáltan, és ha eléri azt a színvonalat hogy tudjon alkalmazkodni akkor össze lehet engedni a többiekkel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.02. 18:46:38

Lehet beköltözni 2 cigány család közé ... senki sem tart vissza, ez egy szabad ország.

1-2 hónap közös együttélés. ás újra feltesszük Neked ezt a kérdést, okés ?

nagyon hülyének 2008.02.02. 18:47:20

ezt akartad? megkaptad!!!!! gondold csak azt, itt mindenki fasiszta, mert főleg a fasiszták bolyongnak az index lapjain!!! képzeld el, milyen beírások jönnének a kurucinforól!!!!

ekkerjoz 2008.02.02. 18:48:20

Elfelejtettem, fasiszta is vagyok.

William Murderface 2008.02.02. 18:49:17

Akkor rasszista vagyok a te felfogásod szerint, így jártam.
A cigányok nem rasszisták, amikor minket leparasztoznak (hányszor, de hányszor hallottam már tőlük személyesen, élőben, hogy: "Dolgozzanak a parasztok[magyarok], hogy legyen mit elvennünk/legyen nekünk segélyünk")??? Ők egymást hívhatják cigányoknak, de mi őket nem? Hogy is van ez? Álljunk meg egy szóra Tanár úr!

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.02.02. 18:51:21

Raindogs: vagy, feltételek helyett utalvány formájában. Élelmiszer, tisztítószer, írószer, tankönyv, étkezési hozzájárulás, bármi. Csak alkoholra, cikarettára ne lehessen költeni. Bár, visszavonom, átgondolva naív ötlet, gyanítom, hamar elkezdenének kereskedni vele.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.02.02. 18:52:13

na, látszik, hogy nem bagózok. Cigaretta, no. :)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.02.02. 18:53:09

Ja, egyébként a következőkről alig hiszem, hogy vitázni lehetne:

- aki "olyan" életmódot folytat, ami büntetendő, megvetendő, stb. azt szankcionálni kell bőrszíntől függetlenül

- az állam ordenáré sz@rul kezeli a helyzetet (sőt tulajdonképpen egyáltalán nem kezeli...)

- ezzel bizonyos cigánycsoportok visszaélnek, amiben

- csak a segítségükre vannak a jogvédő szervezetek

De akármilyen hihetetlen is, vannak olyan cigányok, akik normálisan életmódot él(né)nek (sőt be is illeszkedtek volna, ha hagyják nekik...), de sajnos ezek az előítéletek rajtuk csattannak a legnagyobbat. Igazából ezen kéne elgondolkodni...

Ja, és valaki említette, hogy miért nem cigányblog a blog neve. Pofonegyszerű, azért, mert a népcsoport hivatalos megnevezése az, hogy roma. (Pedig a beások cigánynak tartják magukat...) Azt meg, hogy én cigány vagyok-e, döntse el mindenki maga, ha annyira érdekli ez a probléma.

(Más: Mivel nem számítottam rá, hogy az Index címlapra kerül, ezért a további vitában egy darabig nem tudok részt venni, merthogy van egy kis elfoglaltságom...)

istvn 2008.02.02. 18:53:17

Aki szereti a cigányokat, az költözzön közéjük !

vrknyi 2008.02.02. 18:53:26

Kedves, öntudatod (ámde cseppet sem rasszista) magyar urak és hölgyek figyelmébe: Alsó-Ausztriában nem is olyan régen sztenderd felirtat volt ám a "Magyar, ne lopj". S persze a "magyar=tolvaj" ugyancsak edgy bőséges tapasztalaton alapuló általnosítás volt.

Hányingert keltetek.

dzsilla · http://budapestkirakat.blog.hu 2008.02.02. 18:54:20

étkezési utalvánnyal egy nagyobb áruházban bármit lehet venni, csak mondom.

zozo 2008.02.02. 18:55:58

keress rá youtube-on a cigan illete a cigo szavakra, látni fogod, hogy máshol milyen véleménnyel vannak róluk (mit raknak fel róluk). erről viszont nem mi magyarok tehetünk, ugye egyetértünk?

na ilyenek is a cigányok!

jacks_colon (törölt) 2008.02.02. 18:56:18

vrknyi, pont erről beszélek én is. Nem is igazán értem miért nem szedtek már engem cafatokra. :)

Will 2008.02.02. 18:57:27

A SZTEREOTÍPIÁK valós élményeken, vagy a környezettől átvett infókon (pl.: média) alapulnak. A sztereotípiák bizonyítottan(!) jó megközelítést nyújtanak egy adott népcsoport átlagos tagjához, és ezt arra használják az emberek, hogy az idegenekről előzetes ítéleteket (előítéleteket) alkothassanak, amikor még nem ismerik eléggé őket. (A sztereotípiák nagyon gyorsan megváltozhatnak.) A magyar romákkal kapcsolatos problémákért, leginkább a több évtizedes elhibázott politika tehető felelőssé, ami nem az integrációt, hanem a szőnyeg alá söprét tartotta szem előtt. Mostanában kezd kicsi lenni ez a szőnyeg... A lényeg, hogy a poszt egy rossz tévhiten alapul, miszerint a sztereotípiák rosszak.

tenegri 2008.02.02. 18:57:59

Vérszegény éjszakai dúvad: Ugyanolyan fekete-fehérnek és állandónak akarod látni a világot, mint a rasszisták. Nos, a világ színes és minden pillanatban más, csak észre kell venni :)

Laikus 2008.02.02. 18:58:20

Az, hogy cigány, KULTURÁLIS kategória. Semmi köze származáshoz, bőrszínhez. Ha egy fehér, mongol, stb. gyereket nevelnének fel, ő is a szokásaikhoz asszociálódna.

Tehát a rasszizmus szóba sem jön. Aki ezzel jön, az politikai manipulátor.

A tudományosan megvizsgálandó kérdés az, hogy az adott kultúra viselkedésmintái milyenek. Statisztikus, néprajzkutató, rendőr, satöbbi kell ide, nem politikus, nem ujságíró.

A hazudozás még soha semmilyen problémát nem oldott meg.

dzsipsziking 2008.02.02. 18:58:29

a hasznos ciganyokat megtartani, a tobbit deportalni sziberiaba. es punktum. a blogirojat meg felkotni!

kidpompeii 2008.02.02. 18:58:47

vrknyi:
Haha, mindig felbukkan egy ilyen szanalmas 'antirasszista', 'liberalis', aki vagy ezzel jon...
Azok a kiirasok pont a ciganyok miatt lettek kiteve, akik a mai napig oda jarnak pl. lomizni.

zozo 2008.02.02. 18:58:57

István, a legüberebb okosságot mondtad ki. Az védje a romákat, aki szeretne melléjük költözni. Ennyi.

DnP 2008.02.02. 19:02:31

En is igy gondolom. A rozsadombrol lehet szeretni, meg egyutterezni a sok pudvassal, de erdekes mod a kozottuk eloktol meg ezt sosem hallottam... Addigis, daraloba az osszessel.

kapa 2008.02.02. 19:04:15

Én nem vagyok rasszista, nincsenek cigány barátaim/ismerőseim, de nem is szeretem őket. És, ha emiatt a te értékítéleted szerint resszista vagyok, akkor te egy barom vagy. Bőrszíntől függetlenül...

Cicabogarka 2008.02.02. 19:05:12

Én találkozom és dolgozom is velük, szinte állandóan, hát... Egyébként a családi pótlékot és az egyéb segélyt iskolalátogatási igazoláshoz és normál mennyiségű igazolatlan órához (pl.: félévente 15) kellene kötni. Szerintem :) Egyébként ismerősömnek azt tanították, hogy ne ítéljen, mert ha majd jobban megismeri a "kultúrájukat" akkor jobban el tudja fogadni őket! Ez nem jött be! Sőt..

istvn 2008.02.02. 19:07:09

Köszi az egyetértést előbbi hozzászólásomért. A kormánypélda: lopni, csalni, rabolni. Ja, meg álkisebbségvédelemmel félrevezetni a közvéleményt!

g 2008.02.02. 19:11:21

vrknyi!Tudod az azok a feliratok,a sötétebb bőrű "magyarok"miatt voltak ám ott....

Smithie 2008.02.02. 19:11:30

Ejnyeno, az elso linket eltoltam... Helyesen: www.youtube.com/watch?v=9wg2HS4dlBs

videkig 2008.02.02. 19:11:58

vrknyi
mindez szép és jó, ám én az elmúlt 10 évben egy helyen se láttam ilyet. egyébként meg a szegényebb népeket, népcsoportokat mindig így kezelik. én személy szerint nem tartom magam rasszistának, előítéleteim viszont vannak. találkoztam már sok beilleszkedő, a többségi társadalom normáinak megfelelő cigánnyal és olyannal is, aki mindezeknek nem felel meg. csocsi

gravy_t 2008.02.02. 19:13:21

különbséget kell tenni az előítéletes és az "utóítéletes" emberek közt

Ku-Klux-Klan 2008.02.02. 19:16:01

Tegnap a boltban szinte az összes kenyeret végigropogtatta egy koszos barna kéz,ami okán el is álltam az élelmiszer szándékos megvásárlásától. Azért megjegyeztem,hogy a faszos kézzel ne tapizza végig a polcot minőségellenőrzésre hivatkozva. Nem is ezen sértődött meg,hanem mert magyar testvéremnek szólítottam megelőzvén a támadást: Mé rovázol itten te gádzso mer én cigány vagyok? SZÖGESDRÓT GYÁRAT VENNÉK ÉS AZ ILYEN RASSZISTÁKAT BELETEKERNÉM A TERMÉKBE!

doki 2008.02.02. 19:16:49

Utálom a rasszistákat, tőlük jobban csak a cigányokat utálom

Sáfrány 2008.02.02. 19:17:02

Ha bizonyos jövedelemhatár fölött a családi pótlékot tervezik elvenni azzal kizárólag a feketegazdaságot erősítenék újfent.

Épp az ellenkezőjét kellene, bizonyos rendszeres havi jövedelem alatt nem járna családi pótlék, ennek már volna értelme.

Drámaian lecsökkenne a munkanélküliség, nem érné meg többé lábat lógatni meg segélyre várni.


Teljes és kötelező foglalkoztatottság. Nem dolgozik szabadon, majd dolgozik a börtönben, mert a munkakerülést súlyos pénzbírsággal büntetnénk.

Magánkézbe kerülhetne az összes börtön, és igenis legyenek profitorientált vállalkozások a bv-intézetek - a renitens, munkakerülő bentlakókat pedig ki lehessen outsource-olni másik hasonló műintézménynek, külföldre, adott esetben jóval szigorúbb/kellemetlenebb körülmények közé.

Visszaeső bűnözőknek pedig triplázni a büntetési tételét.

Pillanatok alatt meglátszana az országon ha a jelenleg ingyenélő 12-15% munkaképes egyén elkezdene végre dolgozni.

Javulna a közbiztonság is, egy átdolgozott nap után kevésbé érnének rá bandába verődve bűnözni.

Mahon · http://rroma.blog.hu/2008/02/02/egy_szepen_csengo_hazug_mondat 2008.02.02. 19:17:11

16 évig éltem a Mátyás-tér mellett (nyócker), egy kis utcában. Minden különösebb kommentár nélkül engedtessék meg nekem, hogy rasszista legyek!
Köszönöm.

no 2008.02.02. 19:17:40

Nem a rassza alapján nemszeretem (utálom ?) a cigányokat ,hanem a jelenlegi kultúrájuk ,viselkedésük miatt.Nem európai ....És nem vagyok se náci ,se akármi más ,nemolvasok meinkampfot és nem tetoválok magamra horogkeresztet .Egy sima magyar ember vagyok ...

g 2008.02.02. 19:18:43

Azok a rohadt előítéletes előemberek/ősemberek se ettek többé piros bogyót ha attól a fél törzs kipusztult...pedig biztos volt köztük ehető is...le az előítéletekkel pusztuljunk el

vrknyi 2008.02.02. 19:25:38

Amikor az előbbi commentet beírtam, fogadtam magammal, hogy akadni fogy olyan fehérjehalmaz, aki azzal riposztozik, hogy az inkriminált feliratokat a magyar állampolgárságú cigányok miatt tették ki.

Nyertem.

Rajtatok tényleg csak röhögni érdemes, rajzfilm-náci testvéreim. Zsidózni most nem fogtok?

nyekk 2008.02.02. 19:26:00

vrknyi 2008.02.02. 18:53:26 Te hülyegyerek! Beveszed, hogy a lomizó cigányok a vadi új versenybicikliket, fűnyírókat, miegymást úgy lomizták össze? Hány éves vagy te királyfi? A cuccok 99%-át úgy lopták, de lehet, hogy rabolták. De a hatóságok mindent megtesznek, csakhogy ne kelljen a cigányokkal foglalkozniuk, takargatják a disznóságaikat (mert ők is félnek) Félhetnek is. Mert ha nem térnek észhez hamarosan lesz itt olyan polgárháború, meg Ku-Klux-klán, hogy a cigánybűnözők mellett fognak ők is lógni a lámpavason. Ezt pedig végleg nem kívánnám senkinek. Ugyanakkor ez így tovább nem mehet.

vrknyi 2008.02.02. 19:27:13

Kedves g: Ha Tóta W.-t idézel, legalább a forrást jelöld meg. (Azt, hogy TWA honnan vette, gondolom reménytelen volna számonkérnem tőled.)

zsidócigány 2008.02.02. 19:28:08

2 szó, mindenféle sallang nélkül: zsidócigány. ugye hogy úgy hangzik mint egy káromkodás? Pedig nem annak szántam. Viszont elgondolkodtató :)

skandar graun 2008.02.02. 19:28:20

Egy ikerház egyik részében cigány lakik, a másikban nem cigány. Mind a ketten árulják a házrészüket, a cigány két millával drágábban.
– És ezt így hogy? – kérdi a magyar.
– Hát az én szomszédom nem cigány.

vrknyi 2008.02.02. 19:29:40

Kedves nyekk: 42 éves vagyok. Hogy te mennyi, azt nem tudom, de nem lényeges; a fasizmus és a végtelen ostobaság nem korfüggő.

g 2008.02.02. 19:30:46

röhögjél vrknyi!akkor röhöghetsz majd igazán,ha a hozzád hasonló "dugjuk a fejünket a homokba"emberek miatt tényleg robbani fog ez a bomba ,és valódi nácikkal találkozhatsz.Ugyanis ez sokáig nem mehet,ennek véget kell vetni,és ha erre megoldást csak a szélsőjobb fog kínálni akkor az emberek azt fogják választani!És ez többek között neked lesz köszönhető,idióta

Pippipuppi 2008.02.02. 19:30:47

Mostanában eléggé elgondolkoztam ezen a kérdésen, mert egy félig roma lányt megismertem. Nagyon aranyos, kedves, csinos. Ahogy láttam elég szép házban laknak. Először meg sem fordult fejemben, hogy roma, aztán felvilágosított a lány. Ekkor sem gondolkodtam el rajta, gondoltam magamban, és ez nem okoz problémát számomra, hisz ember szeretőre neveltek szüleim.
Aztán meséltem róla, mármint a lányról ismerőseimnek, munkatársaimnak, barátaimnak. Sajnos eléggé negatív véleményeket kaptam, és azt, hogy meneküljek, mert ha a családot megismerem, akkor soha nem szabadulok meg tőlük. Beletették a bogarat a fülembe. Pedig tényleg nagyon tetszik, és aranyos.
És itt jött el az a pillanat, hogy elgondolkoztam, hogy akkor most rasszista leszek, ha nem vállalom fel. És valóban... Pedig nem vagyok az, csak egyszerűen a környezetem nem fogadja el, még a gondolatát sem. Pedig alapvetően nem rasszista emberekről van szó, csak nagyon rossz élményeik vannak romákkal/cigányokkal...
Ja, egybéként egy átlagos magyar fiatal ember vagyok.
Szóval most tépelődöm, hogy mit tegek, halgassak a szívemre, vagy pedig a környezetem nyomásának engedjek?
Megéri vajon szembe menni a "társadalom" (környezet) nyomásának?

Szívesen várom hozzá szólásotokat, véleményeteket!

Sam8888 2008.02.02. 19:31:14

A cigányság a vérből ered. Ez tuti. nem a bőrszínből. Láttam, ismerek olyan cigányt, aki dolgozik rendesen, viszonylag tök normális, nembűnözik, nemlop, stb.

Viszont!
Egyik ismerősömnek (nem cigány), van egy félcigány gyereke (az apa volt a cigó), persze ezt a gyerek nemtudja, rendes neveltetést kapott/kap, stb...
De agyilag szegény nagyon zokni. beszélsz vele két mondatot és kb olyan mintha egy tehénhez beszélnél... értelmi szint=0

Egyébként nemvagyok rasszista, de utálom az olyan cigányokat, akik lopnak, csalnak, hazudnak, azthiszik, hogy nekik mindent szabad... stb.
Tudjátok kikről beszélek...

Maddness69 2008.02.02. 19:31:49

Kedvelem a romákat és azt gondolom, hogy sokat segítene az országon, ha (mint most USA-ban Obama) roma származású miniszterelnőke lenne.

mahon · http://rroma.blog.hu/2008/02/02/egy_szepen_csengo_hazug_mondat 2008.02.02. 19:33:06

Kedves Vrknyi: Ha ennyire pártolod őket, akkor csináld, amit ők, élj úgy, és ott, ahol ők!

Sáfrány 2008.02.02. 19:33:32

vrkny, semmi értelmeset nem lehet tőled olvasni, kizárólag provokálsz.
Bűnözővédő rasszista provokátor vagy, takarodj csak vissza tótawé szoknyája alá.

Dr Kangörény 2008.02.02. 19:35:07

Akkor szerinted én is rasszista vagyok. Tudod mit? Rohadj meg, te köcsög!

cukr 2008.02.02. 19:35:40

már a faszom kivan azzal ,ahogy ezzel a szóval (rasszista" ,dobálóznak mindenhol.az h a kultúránk sokszínű,attól még észrevenni benne a kis színfoltokat,az mért rasszizmus?ha én tudom h vki azért énekel olyan szépen v játszik jól a gitáron,mert cigány,akkor én rasszista vagyok?
1ébként én is eléggé köztük élek,és nincs velük semmi parám,lehet azért mert félig én is az vagyok,de lehet h azért mert fiatal anya vagyok,és és 1ütt játszanak a gyerekeink a játszótéren...vannak para tulajdonságaik,de azok felett nyugodtan szemet lehet hunyni sztem.lopnak,úh lehet vigyázni a táskára amikor elmész mellettük,de ettől még mért kéne utálni őket?a kutyád elől is megóvod a vacsorádat h le ne szedje az asztalról,mégse utálod..persze ezzel nm azt mondtam h ők is olyanok mint a kutyák.
és mért van az h vki kiejti a száján azt a szót h zsidó,és máris náci meg rasszista szörnyeteg,de a cigányokat azért sikk utálni,mert olyan koszosak és hangosak és könnyen szülnek és brrrr...jaj de gáz

g 2008.02.02. 19:36:10

nem idéztem tótától semmit,olvastam valahol ezt a hasonlatot. x fórumban ytól...de nem teljesen mindegy?

Sáfrány 2008.02.02. 19:36:35

Pippipuppi, menekülj. Hacsak nem akarod közelebbről megismerni a "kultúrájukat" - és lemondani javukra vagyontárgyaidról, és kedves családod valamint ismerőseid vagyontárgyairól.

Mahon · http://rroma.blog.hu/2008/02/02/egy_szepen_csengo_hazug_mondat 2008.02.02. 19:36:43

MTZ: Te normális vagy? Ugye ez csak vicc volt? Ha nem, azonnal szaladj az ügyeletre!

vrknyi 2008.02.02. 19:37:36

Katriina: a "totawé" vélekedése cigányügyben inkább a titétekkel konvergál, mint az enyémmel, vagyis te még TWA-t sem olvastál. Ez elég szomorú.

Abban viszont teljesen igazad van, hogy benneteket nem nevelni, csak proviokálni akarlak: kellemes érzés számomra, amikor a hiénákat üvöltözni látom a ketrecben. Lehet, hogy szadista vagyok?

fly 2008.02.02. 19:38:10

hmm ez nem előítélet kérdése, inkább a tapasztalat és statisztika...

szusz 2008.02.02. 19:38:27

én a nyolcadik kerület szívében lakom. kisgyerekként két cigány kislány bántott.
ezzel együtt: soha életemben nem szidtam a cigányokat. sőt. akkor én a kivétel vagyok?

gyakran mindegy, ki hol lakik, mik a tapasztalatai. személyiség és szocializáció kérdése. ha valaki gyűlölködni akar, vagy ezt tanulta, akkor meg fogja találni hozzá a kellő indokokat és a céltáblát. ez inkább lelki igény kérdése.

igen előítéletesek vagyunk, már csak az agykapacitásunk miatt is. szükség van a dobozokra, kategóriákra. kevesebbet kell gondolkodni így.
engem az zavar, hogy Magyarországon azért kell magyarázkodnod, ha nem utálsz senkit.

dfjfzfgj 2008.02.02. 19:40:24

Pippipuppi 2008.02.02. 19:30:47

ha egyetemet, gimnáziumot végeztek és dolgoznak, akkor kitarthatsz, ha csak jószándékúnak tűnnek menekülj
láttam már ilyen kapcsolatot

a gyereketek viszont megszívhatja..

vrknyi 2008.02.02. 19:41:24

g: nem mindegy, bár ez esetben közvetett a plágium. Forrásokat megnezni illik, amigo, legalábbi jobb körökben. (Igaz, ebből következik, hogy itt nem feltétlenül. Hiába, mindig kiütközik, hogy volt gyerekszobám.)

MTZ: tényleg jót tenne, szerintem is.

Bivalyné Húszéves Erzsi · http://www.bhsz.blog.hu 2008.02.02. 19:41:28

Népszerű blog lesz. Reklámozzál valamit.

epe 2008.02.02. 19:41:52

Kedves blogíró!
Most, hogy elolvastad a húgyagyú fradiforradalmárok beírásait, még mindig úgy érzed, hogy szükséges volt engedélyezni a regisztráció nélküli kommenteket?

g 2008.02.02. 19:42:00

"Abban viszont teljesen igazad van, hogy benneteket nem nevelni, csak proviokálni akarlak: kellemes érzés számomra, amikor a hiénákat üvöltözni látom a ketrecben. Lehet, hogy szadista vagyok?"Erről beszélek,tudod az emberek nagy hányada "hiéna",provokáld csak,provokáld csak ki,h a szélsőjobb hatalomra kerüljön....

ghghj 2008.02.02. 19:42:19

vrknyi 2008.02.02. 19:37:36

az lesz a provokáció, ha megkéselnek :)
szal élvezd ki, statisztikai alapon ha pesti vagy áldozat leszel, csak idő kérdése

cicabogárka 2008.02.02. 19:43:20

Azért kiváncsi lennék, hogy a "pártolók"
mennyit laktak cigányok közelében és kb hányszor kerültek kontaktusba velük, nem, kor és származás nem érdekel! Egyébként egy fő beilleszkedett cigány ismerőssel rendelkezem aki, viszont roppant jófej! De a többi...

aha 2008.02.02. 19:44:01

vrkny,te egy ritka sötét primitív lény vagy,aki sajnos azt hiszi hasznos tagja a társadalomnak,pedig egy kupac szar vagy mint az összes putvás tetü cigány!!

Mahon · http://rroma.blog.hu/2008/02/02/egy_szepen_csengo_hazug_mondat 2008.02.02. 19:44:43

Tökmág, szotyi, százé a szegfű, kétszáz a pápriká

Oregon (TM) 2008.02.02. 19:45:06

Nem vagyok rasszista, mert semmi bajom a hazankban elo:
- kinaiakkal
- horvathokkal
- szlovakokkal
- szerbekkel
- svabokkal
- romanokkal
- gorogokkel
- falusi mulatost jatszo niggeriaival
- tv musort vezeto olasszal
- radio musort vezeto franciaval


De a hazankban/on _ELOSKODO_ ciganyokkal igenis van bajom. Nem sztereotipia, nem eloitelet ez, hanem siman tapasztalat.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2008.02.02. 19:45:18

Ha kimész az állatkertbe, Te bemászol a tigrisekhez, mondjuk segély, akarom mondani etetés előtt? Nem? Pedig ők is cicamicák, csak picit nagyobbak mint azt megszoktuk. Én nyilván azért nem mászom be, mert fekete-sárga csíkosak. A fasiszta National Geographic meg mondjon le.

lajoska 2008.02.02. 19:45:55

Nincsenek előítéleteim.

1. Vonattal utazom a barátomhoz az első vagonban. Megjön a hangos pofájú színes nép. 5 perc alatt fenn és lenn tele hulladékokkal, a kis Mó éppen egy zsíroskenyér végét gyömöszöli az ülés mellé. Elmegyek.

2. A metró állomásában áll a tíztagú banda, prédára lesve. Jön egy angol pasi és neje, kódolt beintés. Súgok a hölgynek: Vigyázat tolvajok! Nagy darab kancigány mellém jön, hasát simogatja, majd ököllel késszúrást mímel ugyanott. Kínyírlak te hülye magyar, mert keresztbe tették nekünk b+.

3. Néném kukoricájának jó felét minden évben leszedik, s ott árulják az Őrs vezér téren. A tele Trabant kicsit odébb, a zacskóban mindig csak 10-12 cső van.

Na ilyenkor vannak UTÓÍTÉLETEIM.

vrknyi 2008.02.02. 19:46:30

g: te zsarolsz. Azt mondod, addig jó, amig az olyan gyomorforgató protofasiszta kispolgárokat, mint te, békén hagyják, mert ha nem, akkor jönnek az igazi fasiszták. Zsarolóknak pedig elvből nem szoktunk engedni, emellett pedig a szélsőjobb azért jön, mert te és a hozzád hasonlók bátorítják. Lényegében semmi mást nem mondtál, mint azt, hogy még nácinak lennis is gyáva vagy, de - ugye - majd helyetted is...

jacks_colon (törölt) 2008.02.02. 19:47:50

vrkny: "kellemes érzés számomra, amikor a hiénákat üvöltözni látom a ketrecben" :))).
Remélem, hogy olyan emberek köpködnek, cigányoznak itt, akikre hazájuk büszke lenne, mert tanultak, dolgosak, gerincesek és megbízhatók. Vagy naív lennék...?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.02.02. 19:48:16

Kedves blogíró!

Tudod a fasz kivan azzal, hogy ha egyáltalán beszélni mer bárki a gipokról, akkor azonnal a rasszista bélyeget sütik rá. Te meg ráadásul provokálsz ezzel a bloggal.

Erről a vislkedésről (nagyon találó nevén: hülyeliberalizmusról) már komoly paródiák készülnek: pl. amikor a Jay és Néma Bob visszavág c. filmben nem meri a sherrif letartóztatni a főszereplőket, mert azt állítják, hogy buzik, és a náluk lévő majom az örökbe fogadott fiuk.

Szóval, egy szétunt témával próbálsz provokálni, amiért cserébe elmehetsz a kurva anyádba, ahol megvárhatod az apád faszát. Remélem gipo vagy, és akkor rám sütheted, hogy rasszista támadás ért.

Sáfrány 2008.02.02. 19:51:11

vrknyi, nem szadista vagy hanem szimplán csak hülye. Amúgy twa-val kapcsolatban tévedsz, elég sokat olvastam (régesrég még kedveltem is az írásait), sőt, még bannolt is a blogjáról személyesen :)
Nem bírta a kritikát szegény láhó.

A madaraspárt bűne az hogy a nagy, ránkerőltetett toleranciabajnokságban az átlag magyar már negatív előjelűnek érzi a "zsidó" szót, miközben nem volna rá oka hogy annak érezze.

Az úgynevezett liberális (igazándiból súlyosan cionista és rasszista) párt szándékosan kondicionálta erre a bűntudatra a társadalmunkat. Tudják ugyanis hogy a bűntudatos embereket könnyebb meggyőzni, amíg a vélt vagy valós kis bűnökkel vannak elfoglalva, könnyen lyukat lehet beszélni a hasukba, lehengerlően, és hajlamosak untermann pozícióból elfogadni olyan dolgokat is amikkel nem értenek egyet.

Így működik az szdsz, ez a gyűlöletstratégiájuk, ezért van az hogy nem mered leírni már lassan egy hozzászólásban hogy "zsidó", nemhogy "cigány".
A rádkényszerített álbűntudat miatt.

Csodálom hogy még a cigányholokauszttal nem foglalkozik naponta a sajtó - gondolom még megpróbálják elemezni a lehetséges hatását.

Kristl 2008.02.02. 19:52:11

" nem feltétlenül azért, mert a 'de' után rengeteg általánosítást, sztereotípiát soroltak fel, hanem azért, mert az ismerőseiket, barátaikat is megkülönböztetik a származásuk alapján."

Ez egy nagy baromság. Mivel nem megkülönböztetésről van szó hanem arról hogy az ember tudatában van annak, a másik milyen származású... és szeretné elejét venni annak hogy pár barom lerasszistázza... noha alap esetben mivel vannak ilyen barátai és kedves ismerősei nem eme jelző hanem cselekedetek alapján "szelektál" ami meg normális.

Az meg hogy miért is van tudatában ennek? Nos egyértelmű, mert egy szem előtt lévő problémás csoportról van szó... ami lehet hogy nem homogén de pár dologban a "többségük" megegyezik...
Ez van, a többi szempillarebegtetés.

Gondolom aki utazott haza már este 9 fele salgótarjánba, és láthatta, hogy: felszállt a buszra pár "roma" akik "szíjjelszedik a buszt" és rángatják a magányos gyengébbnek tűnő utastársaik székét meg belefaragnak az ülésbe meg üvöltöztek... aztán megint másik helyen szintén ebbe a "kultúrcsoportba" tartozó egyének székesfehérvár fele nem engedték leülni a gyerekeket kísérő hölgyet... és ezen vihorásztak (véletlenül a nem etnikumhoz tartozó népség nem mert rájuk se szólni) vagy veszprémben azt tapasztalja hogy ugyanezen népcsoport szórakozásból kukákat rugdos meg megzsarolja a járókelőket egy kis ezzel azzal... az nem lesz róluk jó véleménnyel. Mivel a többségüktől ezt tapasztalja, és 1-2 tag nem csinal nyarat...
Pedig ő szeretné, és szivesen kijönne velük... erre ott az élő példa.
Magyarul: "nem rasszista, a tetteik és nem etnikumuk miatt problémás velük kijönni általában..."

evvan. lehet tovább sápítozni

jacks_colon (törölt) 2008.02.02. 19:52:11

Mind a liberálisozás, mind a rasszistázás túlságosan sarkított vélemény. Ennyire nem fekete-fehér a világ.
Én nem szeretem a cigányokat. De nem szeretem azokat sem, akik tele szájjal köpködik őket.

Agaboca 2008.02.02. 19:52:20

Tisztelt blogíró!

Te tévhitekben élsz! Azok az emberek, akikkel beszélgettél, azok nem rasszisták, hanem tapasztaltak.
Te vagy nem ebben az országban élsz vagy vak vagy, vagy cigány. Különben nem írnál ilyen marhaságokat. Egyébként a cigányoknál nagyobb fajgyűlölőket nemigen láttam még.

szusz 2008.02.02. 19:52:30

Kedves cicabogár!
itt vagyok én, egy nyolcadik kerületi "pártoló". bár nem tudom mit "pártolok". talán a normális hangot. kérdezz!

Kedves Pippipuppi! szerintem ez nem kérdés. rajtatok múlik. mint minden kapcsolatban.
én soha nem az illlető családjától tettem függővé. hogy szeretem-e. lehet nagyon jó fej vagy rettenetes a családja, származástól, anyagi helyzettől függetlenül. de szerintem ezt te is nagyon jól tudod. a saját család előítéleteit meg a megismerés úgyis semlegesíti.

bv-s 2008.02.02. 19:52:55

Egy arány: a rabok aránya 80% a börikben(nem a magyarok javára), még jó hogy nincs CIGÓBŰNÖZÉS!

Tyler Durden · http://nyaradremete.extra.hu/ 2008.02.02. 19:55:22

"Mivaaan!! Én ellopom a táskád tesó. Öklöljön meg a családom, ha nem lopom el. Nem tudunk mibül élni. Egyszer beindultam, csináltam 1600 Eurot két perc alatt. Pakoljjá má ki! Mingyá' lefényképezlek!"

"Köcsög vagy, mutasd má' a pénztárcádat!"

"Elloptam a biciklidet, eladtam a Keletiben 1000 Ft -ér."

Miért van az, hogy a Lehel téri aluéjáróban már lehet, hogy több mint 10 éve ott van a cigi-feltöltőkártya árus banda?
A Karhatalom semmit sem tesz...
Nem is akarják, hogy normalizálódjanak, amíg annyira jól jattolnak az illetékes kollégákank. Miért küldjék sittre, hogy aztán megpróbáljon renddes munkát keresni és Állambácsinak adózni, ha inkább az illetékes személyeknek is adózhat?
Ezért kell a Magyar Gárda + PL az olaszliszkai eset miatt, hogy ne merjenek bármit megtenni.

Sajnos nagyon kevesen vannak, akik megpróbálnak kitörni a "bűvös körből", DE VAN ILYEN. :)
Nézzünk egy példát: Bangó Margit
Neki sikerült, semmi gond nincs, ha láttatok vele interjút, hát ő tényleg megérdemli a hírnevet.

aha 2008.02.02. 19:55:37

vrkny,látom neked sajnos ez a munkád.a sötétség!!!

doubting thomas 2008.02.02. 19:56:03

Milyenek is a magyarok?

Szeretném előre leszögezni, NEM vagyok rasszista. rengeteg magyar barátom van, köztük sokan tengerentúli egyetemek, intézmények tudományos kutatói. Velük jól megtalálom a hangot. De azt el kell mondanom a magyarokról, hogy az itt olvasottak alapján kilencven százalékuk nem ismeri és képtelen helyesen használni az anyanyelvét, sokan a nyelv valamiféle chat és sms által degenerált formáját képesek csak kicsiholni mónikashow-rothasztotta csökevényes agytekervényeikből (lásd: "vok"; br....), és zömük életáben nem dolgozott, ha azt írja, hogy a cigányság úgy nagy általánosságban nem egyéb mint beilleszkedni képtelen, lopásból és segélyekből (kibaszott jól, merdzsóban) élő lusta etnikum.
A magyar egy idióta nemzet, többségük képtelen lenne feltalálni a kereket, akkor sem, ha az élete függene ettől, ámde rémisztően büszke arra a pár Nobel-díjasunkra, akiknek nemhogy a nevét nem tudná felsorolni, de azokat a tudományos eredményeket sem, amelyek meghozták e zseniknek a tudomány világában a legmagasabb szintű elismerést.
A magyar egy fasz nemzet, amely hangosan óbégat a Benes-dekrétumok miatt (kollektív bűnösség, ugyebár) miközben egész népeket és nemzeteket vesz egy kalap alá egyes egyedek viselkedése miatt.

Ha általánosításnak tűnne a véleményem, az NEM a véletlen műve.

Balfaszok.

szusz 2008.02.02. 19:56:58

Amerikában meg a feketéké. mégis fekete elnökük lesz.

g 2008.02.02. 19:58:45

ez itt nem a kurucinfo,vrknyi,mégis tele van "protofasisztával"..te tényleg nem látod,hogy a hozzád hasonlók tolják jobbra az amugy mérsékelt embereket is????arra meg,hogy gyáva vagyok fasisztának is ,nem tudok mit írni.Beteg vagy..

szusz 2008.02.02. 19:59:59

mármint, hogy nagyon nagy a feketék aránya a börtönökben. és mégis ha legyőzik a rasszizmusokat azok az amerikaiak, akiknek van ilyen, megválasztanak egy fekete elnököt.

Sáfrány 2008.02.02. 20:01:09

doubting thomas, el lehet menni. Tessék. Nem kötelező itt lenni. Ezzel a hozzáállással ami neked van nem is ajánlatos.

Agaboca 2008.02.02. 20:02:13

doubting thomas bejegyzésére:

lám-lám. Ugye, hogy a cigányok a legnagyobb fajgyűlölők? Én megmondtam.

pierre 2008.02.02. 20:03:01

szerintem a cigányság nem bőrszín kérdése. Életforma.
Nem vagyok rasszista, de az Illatos útnál lezárom az autót, ha pirosnál állok. Amúgy valamiben jobbak nálunk: láttatok már szemüveges cigányt? :)

rasszista 2008.02.02. 20:05:06

cukr te tényleg egy rohadt büdös cigány kurva vagy... olvasd már el mit irtál... Nyelvtan óra nálad is kimaradt mi? figyelmedbe ajánlanám: a mondatot nagybetüvel kezd stb...

roma-rajongó 2008.02.02. 20:05:47

> Egy mentős cigánysztorijai > 2007-10-18. 08:29:32 > > Mentősként dolgozom és lenne pár történetem az itteni cigókról, de > konkrétan most egyet szeretnék megosztani az olvasókkal és önökkel, amit > nagyon a szívemre vettem. > > A minap, (mint mindig, amikor cigányhoz riasztanak) sürgős esethez hívtak > a helyi putrisorra. Mi mentünk is, nagyon gyorsan, 4 percen belül a > helyszínen voltunk egy infarktus-gyanús esetnél. Ugyebár tudtuk, hogy réti > niggerről van szó, nincs mese, kapkodni kell magunkat, mert még feljelent > valaki, hogy faji megkülönböztetés miatt lassúztunk...Mivel ápoló vagyok, > én mentem elől és utánam a mentőtiszt, illetve a sofőr. Kopogtam, a > következő szöveggel fogadott az "infarktusos" beteg : "Hol az anyád > p*csájában voltál eddig, feljelentelek Te szemét g*ci!" > > -Mondanom sem kell, még a szar is meghűlt bennem, mivel egy nálam jó 50 > kg-val nehezebb kancigány állt velem szemben, népes famíliája 7 purdéval > és talán még az ükapjával is mögötte. > > Nos, kiderült az infarktus gyanút a "kedves"beteg állapította meg magán, > mivel a körzeti orvos már nem foglalkozik vele épp az ilyen és hasonló > kirohanásai miatt... > > Bementünk a lepratelepre (mert az volt) és nekiláttam (volna) ellátni a > pácienst, mikor egy hirtelen ötlettől vezérelve az injekciós fecskendőt > kirúgta a kezemből ezzel kimeritve az idegeim felspanolásának minden > paragrafusát.Természetesen a "kedves család" mindjárt segíteni próbált > neki és épp hogy nem lettünk élve eltemetve a putri agyagpadlójában. > > Kihívtuk a rendőröket, mivel velünk jönni sem volt hajlandó, nekünk pedig > sajnos kötelességünk az ilyen söpredéket is maradéktalanul ellátni. A > rendőrök tettek rá karperecet, megjegyzem ekkor már az összes létező > felmenőm édesanyja - szerinte - az utcán dolgozott, és ha nem vagyok elég > éber, akkor lehet nem írom most ezeket a sorokat, ugyanis előkerűlt egy > kés is, mondván mi meg akarjuk ölni. Nem lett volna kár érte... > > Miután sikerült a mentőbe tennünk, a karhatalom (POLICE) elment és hárman > maradtunk a mentőben: a retkes, a tisztcsaj és jómagam. Bilincsben már > koránt sem volt olyan bátor, nem beszélve róla, hogy kapott egy Dolargánt, > ami ugye nyugtató hatással bír. > > Mikor szombathelyen leadtuk, sajnos elősször a baleseti sebészetre > kellett vinnünk, hisz a dulakodás közben megsérült szegény, meg a > hordágyról is leesett mikor szabadulni akart :)Ez lassan már természetessé > válik és mindennaposak az ilyen incidensek, holott büntetést von maga > után, ha közfeladatot ellátó személy elleni erőszak vagy fenyegetés > történik. Kérdezem én, akkor mi a rossebnek riasztanak az esetek 70%-ában > retkes cigányok, ha semmi bajuk? Miért van minden cigány kolóniában > legalább 4 olyan "jóltáplált" kancigány, aki ki akar nyírni bennünket, ha > olyan szegények és védelemre szorulnak? Mellékesen jegyezném meg, hogy míg > ezzel a barommal harcoltunk, történt egy súlyos baleset, ahová a nagy > reformokat bevezető Lopcsány miatt Körmendről kellett esetkocsit > riasztani, ami innen 35 km , ugyanis a városunkban volt három mentő is, > csak épp a megszorítások miatt kirúgták a kollegákat róla, így árván > állnak a 30 milliós Mercedes Sprinterek a garázsban, használaton kívül. Mi > meg ugye ezt a retkest cipeltük. > > Még valami: talán több mentős kollega is megerősíti, ha ezeknek a > csótányoknak bevásárolhatnékja támad a sok százezres segély után, akkor > megnő a riasztásaink száma, ezt statisztika is bizonyítja. Mindez azért, > mert ha minket riasztanak, akkor kötelességünk elvinni őket, sajnos és > mire a kórházba érünk velük, a megyeszékhelyre, rögtön semmi bajuk. > > 5 perces vizsgálat után (amiért nekik nem kell vizitdíj, ugyanis > sürgősségi eset, meg szegények is) kiengedik és volt már olyan nem > egyszer, hogy a Tescoba beugorva egy kenyérért vagy valami, találkoztam az > épp szállított "beteggel". Ez ugye azt jelenti, hogy csinált magának egy > ingyen fuvart velünk.... > > Rengeteg ilyen történet van a mentősök tarsolyában, csak épp mindenki > elsiklik felettük, mert ők a kisebbség, őket sajnálni kell...NEM NEM SOHA! > > Ui.: Kérem nevem anonimitását megőrizni sziveskedjenek, mert az OMSZ > (mentők) elég súlyosan bünteti ha valaki szolgálati titkot oszt meg a > nagyközönséggel. Konkrétan, kirúghatnak....Figyelmességüket köszönöm: > > X. Ferenc

jacks_colon (törölt) 2008.02.02. 20:11:23

doubting thomas: ihatnánk egy sört, aztán magyarozhatnánk egy jót. Melyik országban élsz? Hátha ott ahol én is. :)

Katriina: Addig nem megy sem ő, sem vrkny, sem pedig én sehová, amíg ilyen jól tudunk szórakozni a rendkívül intelligens hozzászólásokon. Remek érzés önigazolást találni mások viselkedésén és véleményén keresztül.

Önjáró Talajgyalu 2008.02.02. 20:11:41

Kisebbsegi elnok, Obama, meg ilyen probalkozasok, ugyan mar. Mi ebben is elobbre tartunk. Nekunk mar volt/van/lesz mindorokke Orban Viktor... :)

Amugy, loptak mar el a biciklim. Meglett. Cigany volt. Tortek mar be a hetvegi telkembe, ellopva a szerszamokat, funyirot, ezt-azt. Meglett. Cigany volt. Fenyegettek/tamadtak meg mar a nyilt utcan, penzt kovetelve. Cigany volt. Aztan egyszer megloptak negyedmilliora. Jol fesult, intelligens beszedu, muvelt ur. Magyar volt. Mikor nem tudtam kifizetni a felmerult koltsegeim, egy ismeros adott kolcson. Roma volt...

De amugy en vallalom, hogy egy alavalo rasszista kocsog vagyok, ha mas ugy veli. Nincs mit tagadnom. Sot, szoktam mondani, hogy en okozom a globalis felmelegedest, az afrikai ehinseget, a fokozott napfolttevekenyseget, es a bangladesi arvizeket is. Ebben a sorrendben.

Dócziné a ládából 2008.02.02. 20:15:04

Valóban van valami alapja, hogy bezárták az OPNI-t.
A félelem mindenkiből félcédulást csinál.
No de ennyire kell félni a cigányoktól?

dr. Wilbur Swain 2008.02.02. 20:15:13

azt ítélem el, aki lop, rabol, megfélemlít, terrorizál, másokon élősködik. kisváromban egy csoport igyekszik állandó jelleggel megfelelni ezeknek a kritériumoknak. (nem a svábok azok, ennyit segítek...)

geusz 2008.02.02. 20:18:20

Kérem, hogy a fenti blogot elindító nem rasszista állampolgártársunk költözzön le egy romák által lakott településre. Gyermekét irassa be egy ottani iskolába, neveljen növényeket a kertjében, vegyen néhány vagyontárgyat, aztán két év múlve dobja fel újra ezt a témát... Szerintem egy picikét másképp kezdődne...

szusz 2008.02.02. 20:21:19

érdekes, hogy senki a világon nem reagált arra, hogy én a nyolckerben vagyok antirasszista.

totál csönd. nem fér bele a világképetekbe, mi?

Ember 2008.02.02. 20:22:30

Fölösleges arról vitatkozni, hogy van-e probléma a cigánysággal, mert általánosságban van. Ezt nem vitatja(vitathatja) senki, attól függetlenül, hogy melyik "oldalon" áll.
A különbség ott van, hogy vannak akik ennek bizonygatására pocsékolják az energiájukat, és vannak akik inkább ennek megoldásán töprengenek(nem, nem az elgázosításra gondolok). Azt kellene észrevenni, hogy a kirekesztéssel nem jutunk előrébb, azzal csak tovább mélyül a szakadék. Tessék elfogadni, hogy ilyen esetben a többségnek kell lépnie, nekik kell toleranciát mutatniuk, ha ez esetleg viszonzatlan is lenne. Ugyanis a többség szeretné asszimilálni a kisebbséget, tehát az áldozatokat is nekik kell meghozniuk. Első körben.
Viszont ha megfelelően áll mindenki a dologhoz(nem feltétlen az államra kell várni ebben, mert ez a hozzáállás épp a fentebb kifgásolt példákra hajaz, hanem mindenkinek magának is hozzá kell tennie valamit), akkor sikerülhet valódi előrelépést tenni az ügyben.
Aztán amikor végre(szép lassan)megoldani ezeket a problémákat, hirtelen(fokozatosan) mindenki nagyon boldog lesz. És kész is a világbéke, lehet rózsaszín köntösben szaladgálni, és virágszirmokkal teleszórt ágyon heverészni. És akkor már a melegeket sem lesz miért bántani.:-)

geusz 2008.02.02. 20:23:36

Amennyiben egy kissebbségnek külön jogok (önkormányzati képviselő, országgyűlési biztos, stb.) járnak, úgy az megkülönböztetést jelent. Nem a rasszista különbözeti meg őket, hanem a törvény, vagy éppen az alkotmány. Ha valaki elvárja, hogy a kissebbség is(!) tartsa tiszteletben a többség jogait, kultúráját, javait, vagyoni és nem vagyoni értékeit és ezért őt rasszistának kell tekinteni, akkor én büszkén vállalom, hogy az vagyok!

Tyler Durden 2008.02.02. 20:23:44

szusz:Mivel foglalkozol?

haha 2008.02.02. 20:24:36

Mert biztos te is cigány vagy...vagy hülye vagy vak vagy retardált.

Andriskó 2008.02.02. 20:24:51

Dolgozz cigány!

g 2008.02.02. 20:25:38

“Nagyon nem szeretném, ha netán odáig fajulnának a dolgok, hogy a minden törvényes kontrolltól mentesített cigányok miatti közfelháborodás odáig jutna, hogy a szélsőjobb kerülne hatalomra. Mert Weimar is úgy kezdődött, hogy a lovak közé dobták a gyeplőt. Aztán egy idő után odáig fajultak a dolgok, hogy a német nép már bárkire rászavazott, aki beígérte a rendcsinálást.

A demokrácia nem egy olyan játék, ahol automatikusan győznek a hülye népek is.

Hanem egy olyan, hogy akik jól működtetik, azok jól járnak vele.

Ma a liberális demokrácia alapértékei vannak veszélyben a roma népesség kilengései miatt. Ilyen alapértékek: a törvény előtti egyenlőség elve, s nemcsak a jogok, hanem a kötelességek tekintetében is. Ma egy késelőt, ha cigány, nem tesznek előzetesbe, mert rettegnek a diszkriminációs vádaskodástól. Nem számít az sem, ha a bűnismétlés veszélye fennáll, szabadlábon maradhat. De ha valaki nem cigányként lehúz két fülest, az mehet az előzetesbe, ha az áldozat romának vallja magát és azt állítja, hogy ilyen minőségében verték meg. Teljesen mindegy, hogy nem életellenes cselekményről volt szó, és nem áll fenn a bűnismétlés veszélye.

Ilyen alapelv a közteherviselés elve is, hiszen az évek-évtizedek óta szemlátomást adózatlanul gazdagodó roma csencselők, uzsorások, lomisok ellenőrzésére, vagyonvizsgálatára még csak kísérlet sem történik sem az adóhatóság, sem a rendőrség, illetve a vám-és pénzügyőrség részéről. Ezen állami szervezetek alkalmazottai mindannyian jobban félnek egy diszkriminációs vád következményeitől, mint attól, hogy mi lesz, ha hanyagul dolgoznak.

Ilyen sutba dobott elv, hogy pl. a médiában mindig meg kell hallgatni a másik felet is, és nem lehet hagyni, hogy valakit besározzanak anélkül, hogy akár ő, akár az ügyvédje szót kapna. Különben sérül az ártatlanság vélelme, ami pedig még a liszkai lincselőket is megilleti mindaddig, amíg ügyükben jogerős ítélet nem születik.

Ez tűrhetetlen, és egyre több ember számára az. A baj ott van, hogy a közéleti diskurzusban szinte az összes mainstream média indexre tette a témát, így aztán soha nincs szó arról, amiről szó van. Csak a mellébeszélés megy. Ez pedig az ordas gyűlöletek parazsát szítja egyre magasabbra.

Addig kell mérsékelt és alkotmányos, törvényes megoldást találni a problémára, amíg a társadalom vevő a mérsékelt hangra. Amikor a gyűlölet bedurvul, akkor már hiába is próbál bárki is mérsékelt hangon, emberséggel állni a kérdéshez.”

Tyler Durden 2008.02.02. 20:26:29

geusz:Teljesen igazad van!

Ember:Idealista, akár "Lopcsány".

Sáfrány 2008.02.02. 20:27:30

szsusz, nyilvánvalóan cigány, vak+süket avagy elmebeteg vagy. Esetleg hasonló "kultúrában" érzed jól magad. Vagy csak szimplán hazudsz.

Geri 2008.02.02. 20:27:41

szusz, akkor te cigány vagy, már csak azt nem értem, honnét netezel, csak nem éppen a az internetkávézóba törtél be?

szusz 2008.02.02. 20:27:54

Tyler Durdennek válasz: tolmácsolás, fordítás, tanítás.

haha 2008.02.02. 20:28:54

szusz biztos lopja valahonnan a vezetéknélküli netet.

amigo87 2008.02.02. 20:29:32

én roma(vagy cigány kinek ,hogy tetszik vok.félig.egyetemre járok, mérnőkire.soha nem verekedtem és ugy gondolom rendesen szocializálodatam.mégis számtalanszor előfodult hogy lenéztek, nem akartak kiszolgálni stb.....de mégsem gondolom azt hogy emberek többsége rasszista lenne.ugyanis a legtöbb roma az én legnagyobb bánatomra nem ugy viselkedik ahogy kéne, ahogy a társadolom elvárja.ezek miatt az "emberek" miatt vok ilyen helyzetben.a blog irója meg egy idióta.

Tyler Durden 2008.02.02. 20:30:25

Féljenek csak a gárdától...

doubting thomas 2008.02.02. 20:30:45

Katriina:

csak nem a hurrikántól kölcsönözted a nicked? Először meleg vagy és nedves, aztán viszel mindent: házat, kocsit...

:D

hehe 2008.02.02. 20:33:03

amigo már a neved is rohadt tetves mexikói bevándorló. Különbenis Magyarország a magyaroké ahol a magyarok élnek. Tehát magyarok. Akkor a sok büdös cigány, sárga meg a többi kurva bevándorló mért nem takarodik ki az országunkból? Lásd Józsefvárosi piac. Több milliárdos kárt okoznak az adót nem fizető rizsszemü rizsszedők...

Tyler Durden 2008.02.02. 20:33:15

amigo87:Örülök, hogy te nem olyan vagy! :)
Azt szeretném kérdezni tőled, hogy miben látod te a megoldást és szerinted mi okozza a többség ilyen nemű viselkedését?

konzervman 2008.02.02. 20:33:17

Nem olvastam el a kommenteket - nem végig. de...

"Szóval ezúton üzenném mindenkinek, hogy de igen, ezek az emberek rasszisták..."

hozzátenném a magamét kedves "barátom".

Éltem külföldön évekig: van muszlim, néger, japán barátom. Közeli.
Imádom a kultúrát, amit képviselnek. Sőt... a kínaiakkal sincs semmi bajom: MERT DOLGOZNAK, mint egy ROBOT.

A romákkal - cigányokkal van - azokkal, akik kilopják a szemedet, akik segélyből élnek és a cigányságukat használják fel a fajgyűlölet(??? mivan?) ellen.

nevetséges. és ez az egész hozzáállás is.
Engem már támadtak meg, a saját szomszédom rabolt ki(!!!), majd nézett ártatlanul és mosdatta a gyerekeit akik az egészet megcsinálták mert csak ők fértek be az ablakon az első emeleten(!), majd nézett a szemedbe ártatlanul (azóta már elköltöztem). Egyik sem dolgozik, otthon akkora plazmatévé, hogy alapáron fél millió..

és sorolhatnám.

Egy hasonszőrű oldalon írt valaki egy frappánsat: falat kéne húzni köréjük. Mert ha izraelnek lehet akkor nekünk is, de akkor mi rasszisták vagyunk...de akkor izrael is...

Erről ennyit.

Az álszentséged dühítő...

szusz 2008.02.02. 20:34:21

jaj de jó! végre válaszoltatok! bár nem ezt vártam.
nem vagyok cigány, de cseppet sem zavarna, ha az lennék. a szemem jó. az egyetemet elvégeztem. itthonról netezek. nem sokásom hazudni, csúnya dolog az.

valami érdemi kérdés a mocskolódáson kívül?

Sáfrány 2008.02.02. 20:34:31

Ember, az áldaozatokat a többségi társadalom már meghozta, cserébe bűnözést, rasszizmusvádat kaptunk - miről beszélsz? Tolerancia addig van amíg tolerálják a toleráns hozzáállásunkat. Nem így történt, nem így történik.

A cigány kisebbség a viselkedésével kirekeszti a többséget, rasszista hozzáállásával fenyegeti a demokráciát miközben folyamatosan visszaél azokkal a szabadságjogokkal amikért semmit nem tett.

Ebben elsődleges bűnrészesük a jelenleg regnáló kormány. Nem mintha a másik oldal bármennyivel jobb lenne, sőt.

hurka 2008.02.02. 20:34:39

amigo, senki se vitatja, hogy van olyan cigány, aki normális, csak sajnos nagyon ritka. Neked ezzel sajnos együtt kell élned, hogy fajtársaid miatt meg vagy bélyegezve. Pont az ilyen embereknek mint te kéne összefogniuk a bandát, hogy valahogyan kihúzzátok magatokat a szarból, mert ennek így nagyon rossz vége lesz. Terrorizálhatja a cigány kedvére a dolgozó embereket, de egyszer elfogy a türelem és nem lesz aki befizesse az adót, akkor miből fognak segélyt osztani a putrisoron? Be kell illeszkedni, vagy lehet hazatakarodni indiába.

geusz 2008.02.02. 20:36:37

Legyetek szívesek, soroljátok fel nekem azoknak az alapítványoknak a neveit, melyeket gazdag romák hoztak létre abból a célból, hogy roma fiatalok felemelkedését, taníttatását segítsék. Előre is köszönöm.

Önjáró Talajgyalu 2008.02.02. 20:37:08

amigo87: A magam reszerol, koszonom szepen. Az elso ertelmes hozzaszolas a temahoz.

szusz: En laktam kilencker getto kozepen, alberletben. Szemben ciganyok laktak. Sosem volt semmi baj, leszamitva, hogy borzalmas hangerovel tudtak iszonyu szar zenet hallgatni, es egymassal veszekedni. Bar teny, hogy jo sok "erdekes" arc jarkalt a kornyeken, de teny, hogy a kozbiztonsaggal nem volt baj, legalabbis nem miattuk. Engem legalabbis 4 ev alatt nem ert atrocitas. Bar azt szoktam mondani, hogy biztos itt azert nem lopnak, mert innen jarnak lopni... :)

amigo87 2008.02.02. 20:39:34

Tyler Durden :hát ez jó kérdés.régen a romák harcoltak a Rákóczi seregében, kovács mesterséget üztek, dolgoztak.csak az ipari forradalommal nem tudtak lépést tartani.lemorzsolodtak.azóta többségük gettokban él.és szerintem ez nem is fog megváltozni.szépen lassan beolvadnak és eltünnek.

Geri 2008.02.02. 20:40:33

Kolompár "szusz" Rómeó, már észre se veszed ha hazudsz, annyira természetesnek veszed.

Sáfrány 2008.02.02. 20:40:36

Nem. Nem olvadnak be, és nem tűnnek el. Abuzálják az országot. Szándékosan, tudatosan, bűnszövetségben.

doubting thomas 2008.02.02. 20:41:10

Agaboca:

fehér vagyok, mint egy teljes díszben tetszelgő KKK tag. Viszont "velük" is dolgozom és tudom, hogy az általánosítás mekkora egetverő faszság. Nem mind lusta. Nem mind büdös. Dolgosak is, tovább is akarnak tanulni, gyűjtenek, ambícióik vannak - csak meg kell találni azokat, akik ilyenek. Na, velük lehet csodákat művelni.
Van köztük aljanép, hogyne, de a magyarok közt és a németek közt és a bolgárok közt és az oroszok közt is van.

A blog címe. "Milyenek is a cigányok", erre próbáltam összekalapálni egy ideillő, fordított képet, hogy megvilágítsam az előítéletektől elsötétített ürességtől lotyogó koponyádban tátongó nagy büdös semmit. De közted és köztem pár ezer elolvasott és egy megírt könyvnyi különbség van, ezért mondandómat - mivel szó szerint vetted - sajnos nem értetted meg, hasonlóan a két lábon járás koncepciójához :)

Csíra.

geusz 2008.02.02. 20:41:40

amogo87 !

Ha Te lennél a többség, nem születhetett volna meg ez a blog...
Nem lett volna miért...

árja88 2008.02.02. 20:42:23

halál rájuk

hehe 2008.02.02. 20:42:33

Amigo mond már el hova tünnek el? Egyre többenn vannak osztódással szaporodnak. Párzáskor a kancigány igen agresszív, emiatt a
falkán belül
komoly, véres verekedések szoktak kitörni. A domináns hímhez
általában 35-50 nősténycigány tartozik, melyek folyamatosan
tüzelnek. Mindegyik kb 50 ujabbat ellik.

szusz 2008.02.02. 20:43:18

Kedves Önjáró! köszönöm a normális hozzámszólást.
én is laktam olyan házban, ahol mindenki utálta az egy szem roma családot, mert hangosan buliztak. én meg segítettem a gyareküknek házit csinálni és jóban voltunk. meg tudtam velük beszélni, hogy csendesebben vigadjanak. meg lehetett. ennyi.
a mi házunkban egy darab elviselhetetlen hangerejű némber van, én vagyok az, aki rendre utasítja. de nem teszem hozzá, hogy mocskos cigány. mert minek. ennyi.

és lehetne a problémákról normálisan is beszélni, mert vannak.

Tyler Durden 2008.02.02. 20:43:41

Azonban, ha a te utódaid már a te nevelésed szerint nőnek majd fel, akkor a normális cigányság fog előb -utóbb felülkerekedni a jelenlegi többségen...

Koton 2008.02.02. 20:43:46

Van egy pályázat, amiben roma vállalkozásoknak adnak támogatást AKÁRMIT is vesznek kifizetik nekik a vásárlás értékének a 65 százalékát. Szinte az összes vállalkozás Mercit vagy Pajerót vesz. És mi MAGYAROK ehhez aszisztálunk.

0xFFFF 2008.02.02. 20:44:14

Nos igaza van a post írójának, ezért bemutatnám, hogy, hogyan is kell a cigányokról beszélni.

Én rasszista vagyok. Takarodjon a sok cigány a faszba !

amig087 2008.02.02. 20:44:38

Katriina :összeesküvés elmélet?????

amigo87 2008.02.02. 20:46:37

hehe :nézd meg a mindentudás egyeteme egyik előadását ami erről szól.

szusz 2008.02.02. 20:50:00

Geri!
nőnemű vagyok. eszembe sem jutna eltitkolni, ha roma lennék. de te sem titkolhatod el neveltetésed. sajnállak.

mint írtam, sajnos azért kell magyarázkodni, ha nem gyűlölködsz. ez az, ami szomorú.

hehe 2008.02.02. 20:50:06

Remélem eltűnnek. végleg... már mondjuk jó lenne holnap úgy kelni hogy nincsenek cigányok .....áááááááhhh az maga lenne a paradicsom...

lajosss 2008.02.02. 20:51:02

Mindig is volt,meg lesz is megkulnboztetes,es hogy kikre mit mondunk,az az adott populacio zomenek viselkedesetol fugg,hogy ez jo-e igy arrol lehet vitazni,de ez van,minden embernek kotelessege hogy probaljon,megfeleloen viselkedni,amikor emberek kozott van akiknek ez nem megy,ne csodalkozzanak a negativ biralaton

elvielgrasszista 2008.02.02. 20:51:35

Rasszistának gondolsz igen? Nyugottan, leszarom (a demokráciának elvileg nem az lényege, hogy szabadon kinyilváníthatom a véleményemet, következmények nélkül)

Aki védi ezeket a cigányokat(ezt a semmire nem jó söpredéket) annak ajánlom valamelyik borsodi, hevesi vagy szabolcsi falucskát várost nyugodszívvel költözzön tőszomszédságukba és neki is kezdhet a csodatevésnek(na nem az én adómból mert abból elég volt).

Geri 2008.02.02. 20:53:25

Akkor Dzsesszika?

Freechild 2008.02.02. 20:53:57

születésem óta a Nyolcban élek.
Nem volt soha afférom a cigányokkal. De hadd mondjam el a történetemet.
A mellettünk lévő lakást egy soktagu roma család vette ki. Az anya csont nélkül kiteregette a mosott ruháit az ajtonk elé, a gyerekei köpködtek ki az ablakon, ordibálás, amolyan cigányvirtus. Amikor a feleségem megkérte hogy ne teregessenek a lakásunk elé, akkor persze fel volt háborodva, hogy biztos büdös neki a tiszta ruha. Ezek után én kértem meg rá. Ekkor kiderült hogy még régen tanitottam a gyerekeit, ugyhogy ezek után joban lettünk :). Pár hét mulva a ház kiebrudalta őket. Pár hét mulva az a lakás ahol laktak és a mellettünk lévő 2 lakás szarrá ázott egy vihar alkalmával. A mi lakásunkban semmi baj nem történt. Felmentünk a tetőre és azt láttuk hogy szépen, folyamatosan elbontották a cserepeket a lakások fölött, és a vizelvezetőket, kihagyva a miénket. Ez volt az áruló jel. Akikre haragudtak, azokon bosszut álltak. Visszajártak éjszaka és szépen elbontották a tetőt. Erre volt eszük basszus... Szóval ennyit erről. Most a tulaj megint egy roma családnak adta ki a kérót...

Keats 2008.02.02. 20:54:23

mennyi faszságot beszéltek össze. a minimuális toleranciára sem vagytok képesek. milrt jó ez? ismersz minden cigányt? nincsen általában cigány, egyének vannak, csak a kommentek alapján ehhez ostobák vagytok

88 ÁRJAHARCOS 88 2008.02.02. 20:55:52

Gázosítsd el, öljed a Dunába,
Halál a romákra,
Dobd bele őket egy sósavas kádba,
Halál a romákra!

amigo87 2008.02.02. 20:56:27

Keats: ez így igaz.inteligencia kérdése.

szusz 2008.02.02. 20:56:38

jól van geri. lelepleztél. dzsesszika vagyok és a tarjáni kunyhóból netezek. így már jó? beemeelted? megvan? komolyan, nincs egy normális kérdésed se?

Bigduma 2008.02.02. 20:57:00

"...és szerintem ez nem is fog megváltozni.szépen lassan beolvadnak és eltünnek. "

istenem, de szép is lenne... de sajnos ezt mi még nem fogjuk megérni...

Geri 2008.02.02. 20:57:23

De ha nem alázkodtál volna meg nekik, most elázott volna a playboygyüjteményed. Nehogymár ezért az egekig emeljük őket. Inkább örülj, hogy nem késelték meg neked az asszonyt. Vagy nem nyelezték fel.

Geri 2008.02.02. 21:00:08

Ártottak neked a Tarjániak? Nem kunyhóban élnek arrafelé az emberek, ezt csak a büdös pesti cigányok gondolják így. Te vagy cigány vagy és ezért véded magatokat, vagy még sosem láttál cigányt.

geusz 2008.02.02. 21:00:54

Kedves Keats!

Ismered az összes kommentet beküldő egyént?
Neeeeem?
Hú, mégis milyen könnyedén leostobáztad őket -köztük engem is-, mert esetleg más a nézőpontjuk mint a Tied...
Nem vagy Te egy kicsit kirekesztő, mondjuk "rasszista"?????

Freechild 2008.02.02. 21:01:06

geri! elázott az amugy is ;)

Keats 2008.02.02. 21:01:14

arra válaszoljatok, hogy miért indulatból éltek? miért jó valakit utálni? hihetetlen, komolyan nem értem.

Nope 2008.02.02. 21:01:41

Tegye fel az az ország a kezét ahol a cigányok nem okoznak problémát.

Mivel az országok nem olvasnak minden liberális szeretetmanó válaszolhat!

Várok........

hiperliberális 2008.02.02. 21:02:02

valószínűleg a sok magyar rosszindulatból talál ki történeteket arról, hogyan is támadták meg őket cigányok. A cigányok köztudottan sosem követnek el bűncselekményeket. A börtönökben sem láthatunk egyetlen cigányt sem.
Egyébként is a cigányság köztudottan intelligens, művelt népség, rengeteg feltalálót, művészt és világhírességet adott. Dolgos, intelligens népség az

Geri 2008.02.02. 21:02:31

Elázott, vagy összeragadtak a lapjai, nem mindegy.

Keats 2008.02.02. 21:02:33

tudtam, hogy ez előfog jönni, ezért írtam azt, hogy a kommentek alapján, ez fontos!! egyébként ez nem kirekesztés, mert amit leírsz azt te eldöntöd, hogy leírod, azt hogy vki cigány azt nem dönti el.

Sáfrány 2008.02.02. 21:03:36

Keats, költözz össze velük, ne csak a szád járjon. Akkor védjed őket ha velük élsz.

Amigo, nem összeesküvéselmélet távolról sem, sajna gyakorlat, valóság, és egyáltalán nem vicces. Úgyhogy ne szmájlizzál cigány, köszi.

Ha volna annyi eszetek hogy belássátok, a liberális szdsz hosszú távon mennyit árt a népeteknek, hát nem fogadnátok el semmit, segélyt sem.

Vérontást nyertek a segélyen, pogromokat nyertek az ingyenélésen, a zsidók pedig majd vigyorognak mikor a magyarok vs. cigányok meccs elkezdődik úgy istenigazából. Meg sopánkodnak álságosan.

Geri 2008.02.02. 21:04:12

De hogy cigánykodik vagy beilleszkedik, azt már ő dönti el.

mehecske 2008.02.02. 21:05:57

"Nem azert utalom a darazsakat, mert fekete-sarga csikosak. Hanem azert, mert beleisznak a sorombe amit az en penzembol vettem es ha el akarom hajtani oket meg jol belem is csipnek..." - idezet nemtudomkitol

szusz 2008.02.02. 21:07:07

Geri. egy utolsó előtti kérdés, mert parttalan vitába nem megyek bele: miért nem hihető számodra, hogy a nyolcadik kerület szívében él egy nem roma, akinek vannak mindenféle, jó-rossz-közepes tapasztalatai romákkal, németekkel és hotentottákkal, mégsem mocskolódik? sőt, normális hangnemben még beszélgetni is lehetne vele arról, hogy mi-merre.

elvilegrasszista 2008.02.02. 21:07:30

Keats
hol élsz te? itt Magyarországon vagy a Rózsadombon?
Vagy kérdzhettem volna mult időben is.
ezek legalább 600 éve ilyenek, Indiában se kellettek ott is nyűg volt csak ki is paterolták őket a pii-be.

Te vagy az ostoba, mert még soha nem volt dolgod cigányal, az a te bajod.
tudod ha majd a kis fiacskádat kirabolják meg legalább vagy 5-ször feltörik a lakásodat akkor neked is elfogy a türelmed.
Általánosítok hát nem tom az az 0,001% nem sok.
olvassál kuruc.info/t/35/
vagy dugd a fejed a homokba

dr_justice 2008.02.02. 21:09:50

roma-rajongó: köszönet a történetért, árnyalja a képet, elég rendesen.

szerintem nem kell sajnálni a cigányokat egy cseppet sem. És nem kell minden, őket ért kritikus hangvételű hozzászólás miatt rasszistázni, fasisztázni.

a fentebb leírtak sajnos, személyes tapasztalatokon alapulnak!akár tetszik ez, akár nem. Aki együtt él velük, az tudja, hogy milyenek.

A magukhoz való 'eszük' az mindenesetre megvan, hiszen képesek a bőrszínükből adódó hátrányt előnnyé kovácsolni, hiszen ki ne ismerne olyan eseteket, sőt általános a körükben, hogy előszeretettel hivatkoznak az őket érő, cigányságuk miatti folyamatos diszkriminációra!

pedig dehogy diszkriminálnánk őket, ha beilleszkednének, de nem teszik, mert erre képtelenek, a hagyományaik és 'kultúrájuk' miatt.

az is tény, hogy Európa minden országában problémás illetve egyszerűen megoldhatatlan a cigány népréteg társadalomba való aktív beilleszkedése. ennek persze nagyon egyszerű oka van: ők nem akarnak beilleszkedni.

aki akart itt, az már megtette, a hátránya ellenére, aki pedig nem akar, az nem is fog, egyszerűen erről van szó itt. kényelmesebb a segélyre várni, a többieket erőszakkal terrorizálni, lopni, pitiáner bűnöket elkövetni.

az igazságügyben dolgozom, és a cigánybűnözéssel igenis találkozom minden nap, több esetben is. Egyébként pedig hihetetlenül primitívek, sötétek, buták. tisztelet a kivételnek, mert persze, én is ismerek becsületeset is közülük, amely ismerősöm esetében meg sem fordul a fejemben az miatt elítélni, csak, mert ő cigány!

egyszerűen nem itt van a probléma, hanem ott, hogy a cigányok minket egyszerű parasztoknak, "gádzsóknak" tartanak valóban. számukra semmilyen lelki problémát nem okoz az, ha hozzád betörnek, meglopnak, stb. , mert te úgyis csak egy magyar paraszt vagy...! az állam által adott lehetőségekkel lásd segély, a végletekig visszaélnek, mert az nekik jár címszóval, a jogaikkal tökéletesen tisztában vannak, - csak azt nem fogják felfogni soha hogy az embernek nemcsak jogai vannak, hanem kötelességei is, és egyúttal a többi ember jogait is tiszteletben kellene tartani a magukéi mellett!

lassan valóban többen lesznek, mint mi .de hogy akkor dolgozni ki fog.. és valóban, amelyik el akar helyezkedni közülük, az el tud, amelyik boldogulni akar közülük is, az ki tud törni akár a putriból is. de a legtöbb nem tud, mert nem akar! kényelmesebb 8 gyereket szülni, és a családi pótlékbó l élni.

ez van!

ja és még az elgondolkodtató, amikor az ember látja a tv-ben, vagy a kis falvakban átutazóban bárhol a roma lakta házakat, vagy mondjuk az rtl riportját esetleg valamely bűncselekmény kapcsán, szóval, a romák háza tája - tisztelet a kivételnek - az egyértelműen beazonosítható. azt árulja el valaki, hogyha nem dolgoznak, "mert nincs munka, mert nekik senki nem ad munkát mert cigányok, stb." - és egész nap otthon van a család, az asszony, stb. - akkor miért koszosak, lelakottak, lepusztultak a házaik, a környezetük???nem érnek rá egész nap?? nem, csak egyszerűen igényük nincs a tisztaságra, és a rendre. az ember lehet tisztes szegény is akár. de őket a putri környezet sem zavarja!

ja és igaza volt annak a hozzászólónak is, aki arra rávilágított, hogy a felháborító olaszliszkai eset is mennyi mindent elárul a cigányság mentalitásáról. az nem jellemző rájuk, hogy a gyereküknek megpróbálnák az elemi társadalmi szabályokat megtanítani, pl. "kislányom, az utcán nem futkározunk, mert jöhetnek autók, és akkor baj lehet, baleset érhet.." nem. még véletlen sem, jöjjön csak az autó. aztán ha elüt, mert nem tudja kivédeni, akkor legfeljebb kirángatjuk, agyonverjük a sofőrt, még akár a gyermekei szeme láttára is, még akkor is ha a miénknek nem esett baja... na EZEK ŐK!

tiszteletem.

levcsi 2008.02.02. 21:11:16

Pippipuppi, amíg nem is ismered igazán a lányt és még csak nem is láttad a szüleit, miért érdekelnek az ismerőeid (illetve az itteni ismeretlenek) előítéletei? Elképzelhető, hogy az ő szülei ugyanúgy nem néznének jó szemmel egy ilyen kapcsolatot, nem? Egyébként tök egyszerű: ha arra vagy kíváncsi, milyenek, esetleg adj egy esélyt a dolognak, és ismerkedj meg velük. Mert különben, ha az itt megjentekből akarsz tájékozódni, ennyi erővel akár a Magyar Gárda teadélutánjaira is eljárhatnál... - kb annyi intelligencia sugárzik az itteni kommentek nagy részéből, mint az ottani arcokból. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok! - és menetelnek utána a végtelen sötétségbe

g 2008.02.02. 21:11:16

"Vérontást nyertek a segélyen, pogromokat nyertek az ingyenélésen"Tökéletes meglátás

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.02.02. 21:12:03


Nem tartom magam rasszistának; és vannak roma barátaim, ismerőseim, de nem függ össze a két dolog. Vannak rasszisták, akiknek tényleg vannak roma ismerőseik (pl. szívesen bíznák ellenfeleik megveretését romákra... na, ettől lesznek kevésbé rasszisták?)

A burkolt rasszizmus valóban létezik. Sőt nem is csak a burkolt... Ezért nehezebb beilleszkedni a romáknak. Már az iskolában/gyerekkorukban sem kapják meg a lehetőséget.

Újabban divat lett a romákat felelőssé tenni a bűnözésért.
Mintha csakis közülük kerülnének ki a deviánsok...

RedRiot 2008.02.02. 21:12:12

Topikindító mókusnak:

Ha vkit (vagy a szűk környezetéből vkit) már megharapott egy kutyafajta, pl. egy rotteweiler, akkor ha legközelebb lát egyet, átmegy az út másik oldalára.

Ha vkinek volt afférja sötétbőrű, hangoskodó, agresszív emberkékkel, akkor legközelebb óvatos lesz velük.

Igen, bennem is alakultak ki negatív előítéletek a cigánysággal kapcsolatban. De ezért nem én vagyok a hibás, bocsánat. Nem úgy volt, hogy felkeltem egy reggel, és fogmosás közben kitaláltam, hogy mostantól utálni fogom a cigányokat.

Az, hogy valakiben közvetlen/közvetett tapasztalatok alapján előítéletek alakulnak ki, az nem jelenti azt, hogy az illető rasszista lenne. Ezt a kettőt ti, "liberálisok" nagyon szeretitek összemosni. Én félek a cigányoktól, de nem állítom, hogy genetikailag alsóbbrendűek lennének. Ha egy cigány csecsemőt a Buckingham palotában nevelnének fel, herceg lenne belőle. Kiírtani, vagonra rakni nem akarom őket.

Félek, tartok tőlük. És attól hogy a jelenlegi politikai elit képtelen bármilyen megoldást találni a problámjukra.

Igen probléma van, és nem az, hogy nem kapnak elég pénzt az integrációra. Az a probléma, ha valaki azt mondja más gondok is vannak, és nem (csak) a többségi társadalom a hibás, akkor máris fajgyűlölő kreténnek állítják be az embert.

Talán a legszélsőségesebb "jogvédő" eset az volt, amikor egy erdész önvédelemből lelőtt egy fatolvajt, és ezt néhány elmebeteg megpróbálta rasszista indítékból elkövetett gyilkosságnak beállítani.

Nem a cigányok a legnagyobb baj, hanem akik POZITÍV DISZKRIMINÁCIÓBA RÉSZESÍTIK ÉS A TÖRVÉNYEK FÖLÉ EMELIK ŐKET!

hehe 2008.02.02. 21:14:41

dr_justice RESPEST

RedRiot 2008.02.02. 21:15:52

"jöjjön csak az autó. aztán ha elüt, mert nem tudja kivédeni, akkor legfeljebb kirángatjuk, agyonverjük a sofőrt,"

Először nem az elütött gyerekhez futotak oda, hogy megnézzék mi van vele. Nem, először támadtak...

Ez a félelmetes, nem a szerencsétlen Gárda...

hehe 2008.02.02. 21:17:29

bocs RESPECT

A társadalom hasznos tagja 2008.02.02. 21:18:07

Mióta jónéhány szemét (értsd cigány) közelében éltem/élek, így nem marad más, mint a 100%-os kiírtásuk. Ennyi... a gyerekeket születésük előtt az anyjukkal együtt lelőni, a férfiakat kivégezni a fattyaikal együtt. Mind... Már nem gondolom úgy, hogy megérdemlik az életet.

kerdo 2008.02.02. 21:18:11

Vérszegény éjszakai dúvad: komolyan nem gondolom, hogy igazad van, de érdekelnek az érveid. Azt mondani, hogy a "nekem vannak cigány barátaim" rasszista kijelentés ugyanolyan sztereotípia, mint az, hogy a cigányok mind lopnak, már ha a rasszistát pejoratív értelemben használjuk. Attól, hogy valaki látja, cigány a barátja, még nem feltétlenül előítéletes, csak van szeme, látja, hogy cigány. Mint ahogy azt is tudja, hogy vannak szemüveges barátai, szőke barátai, barna barátai: ugyanígy vannak cigány barátai is. Ez nem ítélet, ez tény, és szerintem bőven vannak nagyobb gondok is annál, minthogy lerasszistázzunk olyanokat, akik azt mondják, vannak cigány barátai, főleg, ha nem folytatja a mondatot.

adrijen 2008.02.02. 21:18:54

en csak a ciganyokat gyulolom. de oket romma tudnam gyilkolni. az rassziszmus? vagy van olyan h cigofobia?

X-Boxot minden ciganynak!!!! :)))

alien_it 2008.02.02. 21:20:09

A földön ellentétpárok alakultak ki. Ennek áldozatai az emberek(is).
Az egyensúly igyekszik beállni, ezért az elégedetlenség itt is, ott is.
Az élet harc is, tessék fölvenni. Én úgy, hogy pl.: nem adok vért. Ezt nem büntetik, mégis van áldozata.
Rajtam kívülálló okokból nem vagyok sem rasszista, sem fasiszta, sem egyéb hasonló jelzővel illethető. (nézeteim szerint nem lehet senki sem a földön) Egyszerűen szomorú és megdöbbentő, hogy az emberek közötti ellentét is létezik. Részben önvédelemből vagyok ezen az állásponton. Hiba lenne csak cigány, zsidó, magyar, stb. megbélyegzéssel kikerülni az alapproblémát. Végtelenségig folytathatnám...

szusz 2008.02.02. 21:22:35

Red Riotnak:

a rotweilektől én is félek.
és a félelem az, amit meg tudok érteni. egyszer rendeztem egy megbeszélést az egyetemen, ami pont erről szólt. hogy félsz, ha egy csapat cigányfiú jön veled szemben a kihalt utcán. én erre azt mondtam, hogy igen, félek. akkor is, ha nem cigányok. egyszer ugyanis egy csapat orosz fiú inzultált. nem lettem oroszgyűlölő.
azt is megértem, ha valakinek csak rettenetes élményei vannak, csak romákkal, hogy azt mondja, ebből nem kér soha többé. sok mindent megértek.
de azt is tudom, tapasztalom, hogy olyanok is erősen rasszisták, sőt, akik életükben nem láttak se zsidót, se feketét, se cigányt, se senkit.

dna 2008.02.02. 21:25:22

Csak annyit szeretnék hozzáfűzni a témához, mert látom India szóba került, hogy én évekig éltem ott és láttam indiai romákat is,Szóval ég és föld, semmi közük ahoz a kultúrához az itt élőknek!Ott lehet bárki bármennyire szegény akkor is van tartása, és DOLGOZIK!Ugyhogy kedves indiai féligmeddig honfitársaim nevében kikérem a hasonlítgatást!

more 2008.02.02. 21:25:22

szeva tesó!!de jóhogy vagye teee ne féld nemsokáraje hozádis megyünk jáááe tesó megyek anyádat helyben hagyom áááá ecsémmm!! bemegyek a házadba je szétlopom őcsém a házadat azt beleszarok!!!! véggyé csak ááá tesóó addig jó nekem csórelek érted tesó jaaaa!!
elveszem az autodat ...megdugom a gyerekedet eeee tesó te azt haver vagy cseszd meg!!! igy ke csinyánie!
ugraszd összeja az emberek értem!!
királyarc vagy ecsém!! élvezkedjééé várjá tizenhatba csapatostú megyünk bemászunk fenyomjuk a kérokat véggyé csak!!

konzervman 2008.02.02. 21:25:39

dr justice teljesen jól leírta a helyzetet (is)

respect. detto

Sáfrány 2008.02.02. 21:25:51

Szerintem bűnpártolás rasszizmusnak bélyegezni a realitás ésszerű tapasztalati értékelését. Liberális ködösítéskampány, semmi több.

Az ún. "roma" vezetők meg politikusok pedig számoljanak be végre hogy a töméntelen közpénzből amit a cigányok felzárkóztatására kaptak az utóbbi évtizedekben mit valósítottak meg.

ADDIG PEDIG KUSS, és ne kapjanak közpénzt egy kurva fillért sem.

Szerintem elvárható egy ilyen beszámoló, mit tettek a hőn szeretett népükért, mit jobbítottak a sorsukon, milyen programokra büszkék.

g 2008.02.02. 21:26:11

szusz!"Sajnos a II. világháború szörnyű Hitlerája, a mindennémű másság elleni őrült ámokfutás megszülte azt a szorongó, elvtelenségig és irrealitásig jogvédő gondolkodásmódot, ami bármiféle, a kisebbségeket bármilyen szempontból akár csak teoretikusan is pejoratívan említő vélemény és a fasizmus közé azonnal egyenlőségjelet tesz. A kisebbség csak jó és szép lehet, érték, védendő, támogatandó. Ha a valóság mégis rácáfolna erre, akkor meg kell tagadni, hamisítani a valóságot.

Márpedig ha van út, ami a pokolba vezet, ami pont annak ágyaz meg, amit el akar kerülni - hát ez az.Mint ez a blog is....

Pippipuppi 2008.02.02. 21:26:59

levcsi 2008.02.02. 21:11:16

Sajnos eléggé elment ez a blog, pedig lehetett volna értelmesebb is, ezért is gondoltam, hogy írok, hátha kicsit megtöröm ezt a Gárdázós meg "anyázos" embersereget aki itt összegyűlt kiontani a bajait...

Engem is hagytak már helyben cigányok, elég rendesen, 1 hét kórház... Ennek ellenére komolyan elngonolkoztam "levcsi" írásán, meg azon a pár emberén aki írt az írásommal kapcsolatban.
Valószínűleg titokban megismerem, aztán meglátjuk mi lesz...

szusz
Van pár ismerősöm a 8. kerben és aki ott lakik, azzal nem szenyóznak, legalábbis az ismerősömet szinte majdnem kebel barátként kezelik, meg védik, pedig "csak egy rendes magyar" ő is. Veled is hasonló a szitu?
Szerintem ez logikus is, hisz minek legyen rosszban az ember a szomszédokkal, amikor lehet jóban is :)

Más: emlékszem még amikor vidéken laktam gyerekként, és nagyapám gazdaságában mindig volt éven át egy-két roma dolgos ember. Kapott ebédet, szállást és még valamennyi fizetést is, amiért segített a gazdaságban, sőt gyerekként még pár dolgot meg is tanultam tőlük... Kérdem én hol vannak már ezek a dolgos kezek? Ez csak amolyan költői kérdés...

Ordas 2008.02.02. 21:27:23

Én előítéletes vagyok a cigányokkal. Ha tehetem kerülöm őket. Mi ebben a baj?

Nem hinném, hogy baj lenne a cigányrasszizmus. Majd, ha elfogadják a társadalom szabályait, majd beszélhetünk.

De addig erőszakkal válaszolok az erőszakos életmódjukra.

konzervman 2008.02.02. 21:28:45

Aki lemaradt volna néhány napja.

vastagbor.blog.hu/2008/01/27/romatelep

Természetesen ez egy kiragadott példa, de nagyon jól mutatja sajnos a jelenlegi állapotokat...

Istenemre mondom: annak örülnék a legjobban, ha a többség roma normálisan gondolkodna...csak az a baj, hogy erre esély sincs...

RedRiot 2008.02.02. 21:32:08

szusz:

"de azt is tudom, tapasztalom, hogy olyanok is erősen rasszisták, sőt, akik életükben nem láttak se zsidót, se feketét, se cigányt, se senkit."

Ebben igazad van. De nem kell feltétlenül személyes tapasztalattal rendelkezni. Képzeld el, hogy falun élsz, általánosba járnak a gyerekeid. A suliban fegyelmezhetetlen romagyerekek teszik lehetetlennék a tanítást, így a gyerekeid nem részesülnek oktatásban. Szünetben inzultálják a gyerekeidet. Hazafelé sincsenek biztonságban mert jön a "nincsegy cigid?".

Ma Magyarországon, ha erre azt mondod, elég volt, máshova akarod járatni a gyerekeidet, vagy azt mondod azoknak a romagyerekeknek kisegítőben a helyük, akkor rasszistának neveznek, és nem foglalkoznak a problémáddal. Ez a szomorú számomra. Nyilván Te sem akarnád kiírtani a renitens cigánygyerekeket, de a saját gyerekeidet szeretnéd biztonságban tudni. Ha ennek hangot adsz, rasszista vagy! - ez a nagy büdös helyzet, és ez az egyik ok, ami miatt félek a jövőtől.

A törvények nem védik meg a becsületes embereket, nem ilyen viszonyokra írták őket anno.

Sőt, arra sem adnak lehetőséget, hogy magukat megvédjék.

moralisa 2008.02.02. 21:32:36

A kommentek >= 99%-a szóra sem érdemes mocskolódás, amint ez nagyjából el is vár6ó, a kisszámú értelmes egyikére reagálnék, mékpedik doubting thomaséra:

A Nobel-díjas sztori legkeményebbike Elie Wieselé, aki 86-ban békét kapott, amikor azonban valaki arra való tekintettel, hogy 1940 és 1944 között Magyarországon élt (Észak-Erdély visszacsatolásának hála), be akarta őt is számítani a magyar Nobel-díjasok közé, erre nem tartott igényt, ami annak fényében, hogy 44-ben egész családjával 1ütt Auschwitzbe deportálta a magyar állam (persze a németek voltak a hibásak), nem is annyira meglepő.
Egyébként gratulálok az antirasszista paraboládhoz, szívemből szóltál, annyi kritika engedtessen meg, hogy azzal nem növeled a hiteledet, ha a rasszista hozzászólótársainknak fölrovod, hogy egy blog kommentjei keretében nem kizárólag az irodalmi magyar legékesebb fordulataival operálnak, a szintén nem túl szimpatikus többezer könyv előnyös megjegyzésedre esetleg ajánlhatnám, hogy a közeljövőben beiktathatnál néhány olyat, amely a nyelvhasználat kérdéseit feszegeti

Kulturmagyarpolgár 2008.02.02. 21:32:51

1. A liberálisok csak azzal foglalkoznak, hogy utálják a cigányokat és a zsidókat. Meri valaki őszintén elemezni, hogy miért??? Ne csak a következményekkel törődjenek hanem az okokkal is!
2. Már a legbutább állatban is megtalálható az óvatosság és a saját magát megvédés képessége. Ha nem így lenne már rég kipusztult volna. Szegény átlag magyar polgárból ezt próbálják kiölni. Olyan mintha azt magyaráznák, hogy bízz meg a kígyóban, nem fog megmarni és rohadt rasszista vagy ha nem így teszel. Hát majd hülye leszek :)
3. Nincs bajom a magyarországi szlovákokkal, románokkal, szerbekkel stb. Érdekes nem? Nekik sikerült beilleszkedni.

Sáfrány 2008.02.02. 21:35:26

Pippipuppi, azért nincsenek dolgos cigányok mert a zsidók megmérgezték őket a segéllyel, kádártól gyurcsányig.

Ez az ő tragédiájuk, csak még nem érzik, és ez a magyarok tragédiája is, már kezdjük látni.

Mindezt azért tették mert tudták hogy ha kiborul a bili nem ők lesznek a hunyók, hanem a cigányokon fog csattanni az ostor, bónuszként pedig a magyarok is hullanak majd mint a legyek. Ők pedig nevető harmadikként létrehoznak itt egy Új Izrael-t.

Jól kifundálták. Olyan államrend kellene ami nem teszi lehetővé az ingyenélést senki számára - a törvények rassztól függetlenül érvényesek lennének mindenkire, és nem lenne pozitív diszkrimináció, mert a pozitív diszkrimináció diszkriminálja azokat akik nem részesülnek benne.

SSS 2008.02.02. 21:35:42

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.

szusz 2008.02.02. 21:38:45

g! ez egy nagyon érdekes felvetés. lehet vele vitatkozni. tény, hogy a világháború után lett egy váltás. talán nem véletlenül.
én azt mondom, hogy a kisebbség nem szép, nem védendő, csak nem jobban támadandó. ennyi.
könnyű belerúgni az alullevőbe. és ez mindenkire vonatkozik.

a cigányokat ugyanazok a jogok és kötelességek illessék meg. most nem ez van. sem jogban, sem kötelességben. és még a bonyolultabbb kérdésekig el sem jutottunk.

Kulturmagyarpolgár 2008.02.02. 21:39:44

Ja még valami:
Elhangzott, hogy Barack Obama az USA fekete elnöke lehet. Azért ő annyira nem fekete. Talán félig, vagy negyedrész lehet néger. Nézzétek meg Pákót, na az néger!

kgjik 2008.02.02. 21:40:58

Van aki veszi
Biblia mit érhet
mikor azt mondja "a szelídek
öröklik a földet"

de egy sejk épp megvette
New Jersey-t egy hete
és te lúzer: mondd, mi marad neked?

hát Hare Rama tévedett volna?
s te hiába mászkálsz lepedõbe csomagolva?
egy csengõ a rúdon
és kopasz a fejed
(egy lúzer semmit nem örököl!)
Azt mondod szar ügy az életed
hogy hátaddal állsz a falnak
hát tudd meg, ember, hogy tégedet
még csak le se szarnak

mert mi is foglalkoztatja
ama Washingtoni fõket?
Hát csakis EGYESEK érdeklik õket
de te nemhogy pont az az EGY
de még KETTES sem lehetsz!
Ezek a Jézusosok
mondjuk aranyosak
de a szartól amit hisznek
teljesen zavarosak

nem fáj nekik ha az egyház
lenyúlja õket
hát nem szívás-e annak akinek semmije?

*

(mit tehetsz hát?)
a vacsorád sonka
és diszló legyen!
röhögj rogyásig
Billy Graham-en!
na és Ábrahámon és Mózesen
- tiszta idõpocsékolás!
(egy jó nagy seggberúgás)

tegyél hát bármit
amit csak akarsz
a szomszéd buzgalmát
csak meg ne zavard

és mikor fizetsz
hagyj kis borravalót
hogy a következõ taplónak
legyen útravaló

mert van aki
ELVISZI a bibliát …

nakian 2008.02.02. 21:41:02

VÉD-nek írtam privátban... De közben rájöttem, hogy talán nem csak engem érdekel a válasz. Ez a blog egészen másért indult, nem azért, hogy itt csapjanak össze az indulatok. Legalábbis így éreztem. Nagyon kíváncsi vagyok, miért tette fel ezt az előre láthatóan parázs vitára indító bejegyzést ide... Nagyon. Mert ilyen mocskolódást bárhol lehet olvasni, gondolom, nem ez érdekelte...

Pippipuppi 2008.02.02. 21:41:15

Katriina 2008.02.02. 21:35:26
Az írásod első két bekezdésével egyetértek

LEVCSI, nem véltelnül a Műszaki végeztél és most meg Közgázon? Ha igen, akkor felhívlak és elmehtünk sörözni, és akokr részletesebben elmesélem...

Drága SSS
Nem értem mi a fenét akartál ezzel a hozzászólással....

...Bert 2008.02.02. 21:43:18

Úgy hidd nekem el hogy amit mondok színigaz
kis hőseinknek régesrégi története ez
tudja meg hát mindenki, mi történt akkor ott
s amiről a szomszédság mit sem tudhatott

Dinky papa kora reggel munkába siet
San Berdinoban árul lámpát s székeket
s a köténykében Mamára is jól emlékszem még
ő etette az egész Eds Café-t

(és ment a…)
Pisálás, fingás, na meg a takonykenés
(és a közös mutatvány: a fingégetés)
És a polcon közben gyűlt a sok befőttesüveg
KENNY LÉNYEIVEL TELE AZ EGÉSZ!

A taknyát Ronnie ha teheti az ablakra keni
(milyen gyönyörű: hasmenés-színű)
Kennynek a haverokkal meg új hobbija lett
FEKETÍTSÜK MÁR BE A VIZET!

így élnek hát ők az iskola után
(van persze akinek ez ciki)
A szomszédok csak bámulták éjszakákon át
(de te is azt csináltad volna, az tuti!)

Pisálás, fingás, na és takonykenés
(és a közös mutatvány: a fingégetés)
A polcon közben gyűlt a sok befőttesüveg
KENNY LÉNYEIVEL TELE AZ EGÉSZ!

Ronnie bevonult, Kenny meg gyógyszereken él
Ó jaj de szép: egy bombázó ha ég
fényesség és durrogás na és dinamit-bűz
(Várj míg bezöldül a tűz…
Várj míg bezöldül a tűz)
VÁRJ MÍG BEZÖLDÜL A TŰZ!

Bird_ 2008.02.02. 21:43:39

Bármibe lefogadom, hogy ez a post valamiféle szociológiai kísérlet, vagy valami hasonló izé... na mindegy.

De volt egy ilyen komment is: "A magyar egy idióta nemzet, többségük képtelen lenne feltalálni a kereket, akkor sem, ha az élete függene ettő..." És bazdmeg neked milyen igazad van!

Például miért van az, hogy a buszon romboló kis suttyókat ha magyar-kínai vagy hasonló forma, akkor leállítják egy idő után az emberek, még az idős nénik is beszólnak nekik, de ha "véletlenül" cigány rombol-hangoskodik-verekszik, akkor még az izmosabbak is kussolva nézik... Mert FÉLNEK! Mert nem akarnak Szögi Lajos lenni, mert TUDJÁk, hogy jönni fog a tizensok családtag, és a hülye busz ezt már nem éri meg.

Beszéljünk arról, hogy hogyan jutott el odáig egy népcsoport(?), hogy megfélemlíti a többséget, rasszizmust kiáltva akkor, amikor bármilyen szinten el kellene fogadni a többség NORMÁIT, ÉRTÉKÍTÉLETÉT?!?

És hidd el, ha tarthatatlan lesz a teher, akkor fel lesz találva a kerék, de az nagyon csúnyát fog szólni... És ez sajnos nem fenyegetés, sokkal inkább félelem.

(Hozzátéve, hogy mindenki azt hiszi, hogy semmit sem lehet tenni, mert majd ránkfogják, hogy náci nemzetz vagyunk, és akkor jajjlesznekünk. Pedig a súlyos devianciát bizony más államok is kezelik, és nincs olyan nagy tiltakozás emiatt, pedig egykettő kifejezetten bevállalós, lásd pl. az olaszok "csövestelenítő" akcióját nemrégiben.

Kulturmagyarpolgár 2008.02.02. 21:44:39

Katriina!
Sok igazság van abban amit írtál, de a cigányok már több száz éve itt élnek. Ne fogd az utolsó 50 évre, hogy ilyenek lettek!

Wasp 2008.02.02. 21:46:17

Amigo: minden tiszteletem a tied. Akik kritizálnak (fehérek, kékek, barnák) bekaphatják.

Ismerek más ilyen romát is. Az egyetememen volt 2 évfolyamtársam is, jó fejek, szorgalmasak, stb. Csak barna bőrüek voltak. Nagy ügy. Ott mertem az előadóteremben hagyni a laptopomat, táskámat, kabátomat. Felvenném őket dolgozni a cégembe. Miért ne?

De. És most jön az a az a "de" amin a blog írója úgy berágott.
Fajgyűlölet? Ki fél kitől jobban? Ha egy sötét utcán szembejön egy (átlagos) roma társaság, egy fehérrel, vagy ha egy (átlagos) fehérbőrű társaság fut össze egy romával? Vajon ki az aki félelmében átmenne a túloldalra?

Utálom a cigányokat?
Nehéz erre válaszolni. Igen. Nem. Mittudomén.
Egy biztos. Utálom azokat, akiktől félnem kell. Utálom azokat, akiktől féltenem kell a lányomat. Utálom azokat, akik szándékosan és közömbösen antiszociális magatartásukkal megnehezítik az életem.

Nem állítom hogy ezek a kritériumok kizárólag a romákra (és minden romára egyedileg) igazak.

Szóval kirekesztő lennék?

Egy ismerősöm mondta volt:
"a kolorádóbogarat sem azért utáljuk mert csíkos."

Akinek inge, vegye magára.

Sertimn 2008.02.02. 21:46:27

Az est leszállt, az éj sötét
se hold, se csillag, se lámpa se ég
fúj az a rohadt szél, a fák rondák
az éjszakát egy farkasember üvölti át

De én kemény vagyok, nem beszari köcsög
egy Kriszti nevű lánnyal, rajta nagy csöcsök
ültünk a motoromon én meg csaj
tekertünk a hegyre - ott már várt a baj

a tücskök mint a hülyék üvöltöttek
okát éreztem már némi söröknek
szólok: "amit szürcsölsz épp, add előre hamar"
De válasz nem jött mer' közben eltűnt a csaj

"Hol vannak a csöcsök, és hol a söröm?
a tolvajnak a képét összetöröm"
Erre zajt hallok és hátul egy ág megroppan
Maga az Ördög nézett a szemembe unottan!

Az orra nagy, frakkja vörös mint a tűz
a farka hegyes, körötte kénes bűz
Az Ördög volt - tudtam egy pillanat alatt
mintha emberi hús lenne a körmei alatt?

Rögtön felrémlettek előttem a nagy csöcsök
rá is üvöltöttem: "megállj, köcsög!"
Csak a fogpiszkálót rágta, meg nem hatottam
Én meg elő a stukkert, aztán: BAM-BAM-BAM!

Az ördög csak röhögött: "azt elteheted!
A csajt meg már megettem, te hülyegyerek?"
Megetted a Krisztát? - a nagy csöcsökkel!
Na és hol a söröm? - most böfögöm fel...

Csizmástul a csajt? - miért hazudnék?
De jó a huzatod!... - jó evő volnék?
és megfizetik jól neked ezt a melót?
mondhatom, hogy panaszom még sosem volt...

"De kéne ez a Kriszta meg a sör nekem
böffentsd vissza gyorsan hogyha kérhetem"
"te aztán nagy szám vagy, te motoros huszár
Hisz az Ördög az - fogod már? - ki előtted áll!

és mit adnál vajon a csöcsökér', sörér'?
ugye látod ezt a szerződést ha nem vagy gyökér?"
"nagyon jól látom, te mocsok szemét
az ember csak ezért tanulja leírni a nevét

ide azt a papírt, a nevem alálököm
de kéne már a csaj, és pláne a söröm"
"hé ember, vigyázz, velem ne szórakozz
ezt nem hiszem el, nem lehetsz ENNYIRE rossz!

a pokolban Nixon és más férgek vannak
és mindannyian nálad messze rosszabbak"
"Na elég, üssük nyélbe már ezt az üzletet
ha te vagy az ördög, akkor adj kezet!"

*

(improvizált párbeszéd)

Na várj egy percig... Üzletet akarsz kötni velem, igaz?
Így van!
Háát, nem tudom, ember, nem tudom... nem tudom, mit csináljak...
Mi van?
Nézd, én...
Mi van? Pipa vagy?
Nem, ember, semmi köze a pipához... Hanem a...
De te vagy az ördög, nem, vagy mi a fene?! Te rossz vagy, vagy mi!
De a stílus, ember! Nem tudom, ezzel a stílussal a Pokolba való vagy-e?
Nézd, ha már erről van szó? A színtiszta igazság, hogy stílusban sosem voltam a topon...
Igen, tudom... Pont ezért gondolkozom azon...
De hadd adjak.... van itt valami... szerintem van itt valami, ami talán érdekelne téged...
Na mi az?

Itt van a lelkem
Ha kell, elveheted
van vagy ezer éves
nekem elhiheted

De ha már a tied
vissza nem adhatod
időtlen időkig
meg kell tartanod!

Hűha!
Fogod, Ördög?
Ó, persze! Most meg kéne ijednem, vagy mi?
Naná, naná!?
Ó, igen! Nagyon kemény! Azt hiszem, te igazán rossz vagy! Idefigyelj, te lökött, bizonyítsd be nekem, hogy elég durva vagy a Pokolhoz, és hogy hozod azt a stílust, ami a Pokolban kell - na nyomjad a szöveget...
Oké, akkor mondom.
Rendben!
Akkor bebizonyítom, hogy elég rossz vagyok ahhoz, hogy a Pokolba jussak.
Aha!...
Mert én jártam ott!
Aha!...
Mert láttam!
Aha!...
Mert megtörtént velem!
Aha!...
Emlékezz: A WARNER BROTHERS-HEZ TARTOZTAM NYOLC KIBASZOTT ÉVIG!
Na erről mesélj! Úgy látom, egy nyelvet beszélünk!
Na, EZ mennyire rossz?
Nekem pont megfelel, te rohadék! Úgyhogy gyerünk, mondd el, mi érdekel, érted? talán meg tudunk egyezni, de tudnom kell, miben mozogsz, érted? mert még nem tudom, te vagy-e a megfelelő a... a helyre, érted?
Nézd... hadd mondjam el, mi is az én problémám.
Oké.
A gondom, hogy nem tartozom sehová.
Aha...
Tudod? Nem tartozom még a te köreidhez sem
Remélem is!
Én... én egy egyszer? ember vagyok, nagyon kis elvárásaim vannak az élett?l: a csöcsök és a sör - érted?
Ne! Mi?
Csöcsök és sör!
Nem! Ugye viccelsz?
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Mi? Neee!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak ezt ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, ne, ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak csöcsöt és sört ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Nem bírom a csöcsöket meg a sört!
Hohó, ezt figyeld! Mit fogok most ezzel csinálni?...
Várj, várj, kérlek ne!
Hej! Most figyelj!

*

"Nem! Ne írd alá, egy percet még várj!
nem adhatom a kezedbe a varázsceruzát!"
az ördög öklendezni kezdett - kiugrott a csaj
zip-zip-zip! - de ismerős cicizaj!

"HÁROM SÖRT LENYOMTAM S NÉMI FÜVEKET
KÖZBEN NYOMTAK ENGEM IS -EZ MEG A TIETEK!!"

egy középső ujjat hosszan nézhettünk
az Ördög egyet fingott - és a csaj elt?nt

Az Ördög kész frász
én meg adom a gázt
csak azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány

Ertiment 2008.02.02. 21:47:13

Az est leszállt, az éj sötét
se hold, se csillag, se lámpa se ég
fúj az a rohadt szél, a fák rondák
az éjszakát egy farkasember üvölti át

De én kemény vagyok, nem beszari köcsög
egy Kriszti nevű lánnyal, rajta nagy csöcsök
ültünk a motoromon én meg csaj
tekertünk a hegyre - ott már várt a baj

a tücskök mint a hülyék üvöltöttek
okát éreztem már némi söröknek
szólok: "amit szürcsölsz épp, add előre hamar"
De válasz nem jött mer' közben eltűnt a csaj

"Hol vannak a csöcsök, és hol a söröm?
a tolvajnak a képét összetöröm"
Erre zajt hallok és hátul egy ág megroppan
Maga az Ördög nézett a szemembe unottan!

Az orra nagy, frakkja vörös mint a tűz
a farka hegyes, körötte kénes bűz
Az Ördög volt - tudtam egy pillanat alatt
mintha emberi hús lenne a körmei alatt?

Rögtön felrémlettek előttem a nagy csöcsök
rá is üvöltöttem: "megállj, köcsög!"
Csak a fogpiszkálót rágta, meg nem hatottam
Én meg elő a stukkert, aztán: BAM-BAM-BAM!

Az ördög csak röhögött: "azt elteheted!
A csajt meg már megettem, te hülyegyerek?"
Megetted a Krisztát? - a nagy csöcsökkel!
Na és hol a söröm? - most böfögöm fel...

Csizmástul a csajt? - miért hazudnék?
De jó a huzatod!... - jó evő volnék?
és megfizetik jól neked ezt a melót?
mondhatom, hogy panaszom még sosem volt...

"De kéne ez a Kriszta meg a sör nekem
böffentsd vissza gyorsan hogyha kérhetem"
"te aztán nagy szám vagy, te motoros huszár
Hisz az Ördög az - fogod már? - ki előtted áll!

és mit adnál vajon a csöcsökér', sörér'?
ugye látod ezt a szerződést ha nem vagy gyökér?"
"nagyon jól látom, te mocsok szemét
az ember csak ezért tanulja leírni a nevét

ide azt a papírt, a nevem alálököm
de kéne már a csaj, és pláne a söröm"
"hé ember, vigyázz, velem ne szórakozz
ezt nem hiszem el, nem lehetsz ENNYIRE rossz!

a pokolban Nixon és más férgek vannak
és mindannyian nálad messze rosszabbak"
"Na elég, üssük nyélbe már ezt az üzletet
ha te vagy az ördög, akkor adj kezet!"

*

(improvizált párbeszéd)

Na várj egy percig... Üzletet akarsz kötni velem, igaz?
Így van!
Háát, nem tudom, ember, nem tudom... nem tudom, mit csináljak...
Mi van?
Nézd, én...
Mi van? Pipa vagy?
Nem, ember, semmi köze a pipához... Hanem a...
De te vagy az ördög, nem, vagy mi a fene?! Te rossz vagy, vagy mi!
De a stílus, ember! Nem tudom, ezzel a stílussal a Pokolba való vagy-e?
Nézd, ha már erről van szó? A színtiszta igazság, hogy stílusban sosem voltam a topon...
Igen, tudom... Pont ezért gondolkozom azon...
De hadd adjak.... van itt valami... szerintem van itt valami, ami talán érdekelne téged...
Na mi az?

Itt van a lelkem
Ha kell, elveheted
van vagy ezer éves
nekem elhiheted

De ha már a tied
vissza nem adhatod
időtlen időkig
meg kell tartanod!

Hűha!
Fogod, Ördög?
Ó, persze! Most meg kéne ijednem, vagy mi?
Naná, naná!?
Ó, igen! Nagyon kemény! Azt hiszem, te igazán rossz vagy! Idefigyelj, te lökött, bizonyítsd be nekem, hogy elég durva vagy a Pokolhoz, és hogy hozod azt a stílust, ami a Pokolban kell - na nyomjad a szöveget...
Oké, akkor mondom.
Rendben!
Akkor bebizonyítom, hogy elég rossz vagyok ahhoz, hogy a Pokolba jussak.
Aha!...
Mert én jártam ott!
Aha!...
Mert láttam!
Aha!...
Mert megtörtént velem!
Aha!...
Emlékezz: A WARNER BROTHERS-HEZ TARTOZTAM NYOLC KIBASZOTT ÉVIG!
Na erről mesélj! Úgy látom, egy nyelvet beszélünk!
Na, EZ mennyire rossz?
Nekem pont megfelel, te rohadék! Úgyhogy gyerünk, mondd el, mi érdekel, érted? talán meg tudunk egyezni, de tudnom kell, miben mozogsz, érted? mert még nem tudom, te vagy-e a megfelelő a... a helyre, érted?
Nézd... hadd mondjam el, mi is az én problémám.
Oké.
A gondom, hogy nem tartozom sehová.
Aha...
Tudod? Nem tartozom még a te köreidhez sem
Remélem is!
Én... én egy egyszer? ember vagyok, nagyon kis elvárásaim vannak az élett?l: a csöcsök és a sör - érted?
Ne! Mi?
Csöcsök és sör!
Nem! Ugye viccelsz?
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Mi? Neee!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak ezt ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, ne, ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak csöcsöt és sört ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Nem bírom a csöcsöket meg a sört!
Hohó, ezt figyeld! Mit fogok most ezzel csinálni?...
Várj, várj, kérlek ne!
Hej! Most figyelj!

*

"Nem! Ne írd alá, egy percet még várj!
nem adhatom a kezedbe a varázsceruzát!"
az ördög öklendezni kezdett - kiugrott a csaj
zip-zip-zip! - de ismerős cicizaj!

"HÁROM SÖRT LENYOMTAM S NÉMI FÜVEKET
KÖZBEN NYOMTAK ENGEM IS -EZ MEG A TIETEK!!"

egy középső ujjat hosszan nézhettünk
az Ördög egyet fingott - és a csaj elt?nt

Az Ördög kész frász
én meg adom a gázt
csak azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány

Előitéletes 2008.02.02. 21:47:44

Engedtessék meg belekotyogni!
A post durván csúsztat, ebben egyetértek itt azokkal, akik éles különbséget tesznek rasszizmus, és előítélet között!
Nem tartom magam rasszistának, alapvetően a velem szemben normálisan viselkedő embereknek sem a színe, sem a származása, sem a vallása nem számít számomra.
Megtanultam viszont, hogy melyik az a csoport a társadalomba, akikkel szemben fokozott figyelem, elővigyázatosság, és gyanakvás szükségeltetik, ezek pedig a romák.
Akiknek viselkedéséről messziről látszik, hogy nem tisztelnek semmilyen elfogadható szintet, én őket szoktam (beismerten pejoratív módon) cigányoknak nevezni. Gongban is vagyok, mikor roma barátaim cigánynak nevezik magukat, vagy egymást.
Igen! Vannak ilyen barátaim.
Dolgoznak, normálisan, európai szinvonalon viselkednek, öltözködnek. A legtöbb ismerősünknek meg sem fordul a fejében, hogy ők romák lennének. Előbb gondolják egyiptominak, arabnak őket. (Sokat nevetünk az ilyen eseteken)
Rokonaim között is több roma van, szintén a becsületesen dolgozó, kultúrált életvitelt vezető, de a vidéki viszonyoknak megfelelően, ők jobban "beazonosíthatók", de pont a vidéki élet sajátosságai miatt mindenki tisztában van az értékeikkel, fel sem merül senkiben negatív gondolat.

Mindezt miért is írom?

Világ életemben pesten laktam, és nem a legrosszabb hírű környéken, melyekről az embernek a cigányprobléma jut eszébe.

Ennek ellenére az életem folyamán történt támadásokat azt kell mondjam mind cigányok követték el.

- Gyerekkoromban (első élmény) egy cigánynő vágott képen úgy hogy kórházban állították el az orrvérzésemet, mert mikor a gyerek már a fél homokozót rámdobta idegenként én egyszer vissza mertem dobni.
- 2 cigány srác vert meg iskolás koromban, azóta sem tudom hogy miért. Egyszerűen követtek, mikor hazafelé tartottam Budáról... Nem vettek el semmit, csak megvertek...
- Első (számomra komolyabb) értéktárgyamat, az első saját fizetésből vett mobiltelefonomat szintén cigányok lopták el.
- Azokat az eseteket, amikor egyszerűen belémkötöttek, és valahogy kikerültem a szituációból fel sem tudom sorolni...

Engedtessék meg nekem, hogy komoly negatív véleménnyel legyek a cigányságról, még akkor is, ha alapvetően liberálisnak tartom magamat. (élesen elhatárolódva attól, amit a mai magyar politika liberálisnak nevez)

Meghasonlás ez nekem, mert kellemetlen kettős érzés, amikor előkerülnek a barátaim előítéletek miatti problémái. Nem ők tehetnek róla, de sajnos nem is ők, és a hozzájuk hasonlók alkotják a csoport nagyrészét...

Ertumenta 2008.02.02. 21:47:56

Az est leszállt, az éj sötét
se hold, se csillag, se lámpa se ég
fúj az a rohadt szél, a fák rondák
az éjszakát egy farkasember üvölti át

De én kemény vagyok, nem beszari köcsög
egy Kriszti nevű lánnyal, rajta nagy csöcsök
ültünk a motoromon én meg csaj
tekertünk a hegyre - ott már várt a baj

a tücskök mint a hülyék üvöltöttek
okát éreztem már némi söröknek
szólok: "amit szürcsölsz épp, add előre hamar"
De válasz nem jött mer' közben eltűnt a csaj

"Hol vannak a csöcsök, és hol a söröm?
a tolvajnak a képét összetöröm"
Erre zajt hallok és hátul egy ág megroppan
Maga az Ördög nézett a szemembe unottan!

Az orra nagy, frakkja vörös mint a tűz
a farka hegyes, körötte kénes bűz
Az Ördög volt - tudtam egy pillanat alatt
mintha emberi hús lenne a körmei alatt?

Rögtön felrémlettek előttem a nagy csöcsök
rá is üvöltöttem: "megállj, köcsög!"
Csak a fogpiszkálót rágta, meg nem hatottam
Én meg elő a stukkert, aztán: BAM-BAM-BAM!

Az ördög csak röhögött: "azt elteheted!
A csajt meg már megettem, te hülyegyerek?"
Megetted a Krisztát? - a nagy csöcsökkel!
Na és hol a söröm? - most böfögöm fel...

Csizmástul a csajt? - miért hazudnék?
De jó a huzatod!... - jó evő volnék?
és megfizetik jól neked ezt a melót?
mondhatom, hogy panaszom még sosem volt...

"De kéne ez a Kriszta meg a sör nekem
böffentsd vissza gyorsan hogyha kérhetem"
"te aztán nagy szám vagy, te motoros huszár
Hisz az Ördög az - fogod már? - ki előtted áll!

és mit adnál vajon a csöcsökér', sörér'?
ugye látod ezt a szerződést ha nem vagy gyökér?"
"nagyon jól látom, te mocsok szemét
az ember csak ezért tanulja leírni a nevét

ide azt a papírt, a nevem alálököm
de kéne már a csaj, és pláne a söröm"
"hé ember, vigyázz, velem ne szórakozz
ezt nem hiszem el, nem lehetsz ENNYIRE rossz!

a pokolban Nixon és más férgek vannak
és mindannyian nálad messze rosszabbak"
"Na elég, üssük nyélbe már ezt az üzletet
ha te vagy az ördög, akkor adj kezet!"

*

(improvizált párbeszéd)

Na várj egy percig... Üzletet akarsz kötni velem, igaz?
Így van!
Háát, nem tudom, ember, nem tudom... nem tudom, mit csináljak...
Mi van?
Nézd, én...
Mi van? Pipa vagy?
Nem, ember, semmi köze a pipához... Hanem a...
De te vagy az ördög, nem, vagy mi a fene?! Te rossz vagy, vagy mi!
De a stílus, ember! Nem tudom, ezzel a stílussal a Pokolba való vagy-e?
Nézd, ha már erről van szó? A színtiszta igazság, hogy stílusban sosem voltam a topon...
Igen, tudom... Pont ezért gondolkozom azon...
De hadd adjak.... van itt valami... szerintem van itt valami, ami talán érdekelne téged...
Na mi az?

Itt van a lelkem
Ha kell, elveheted
van vagy ezer éves
nekem elhiheted

De ha már a tied
vissza nem adhatod
időtlen időkig
meg kell tartanod!

Hűha!
Fogod, Ördög?
Ó, persze! Most meg kéne ijednem, vagy mi?
Naná, naná!?
Ó, igen! Nagyon kemény! Azt hiszem, te igazán rossz vagy! Idefigyelj, te lökött, bizonyítsd be nekem, hogy elég durva vagy a Pokolhoz, és hogy hozod azt a stílust, ami a Pokolban kell - na nyomjad a szöveget...
Oké, akkor mondom.
Rendben!
Akkor bebizonyítom, hogy elég rossz vagyok ahhoz, hogy a Pokolba jussak.
Aha!...
Mert én jártam ott!
Aha!...
Mert láttam!
Aha!...
Mert megtörtént velem!
Aha!...
Emlékezz: A WARNER BROTHERS-HEZ TARTOZTAM NYOLC KIBASZOTT ÉVIG!
Na erről mesélj! Úgy látom, egy nyelvet beszélünk!
Na, EZ mennyire rossz?
Nekem pont megfelel, te rohadék! Úgyhogy gyerünk, mondd el, mi érdekel, érted? talán meg tudunk egyezni, de tudnom kell, miben mozogsz, érted? mert még nem tudom, te vagy-e a megfelelő a... a helyre, érted?
Nézd... hadd mondjam el, mi is az én problémám.
Oké.
A gondom, hogy nem tartozom sehová.
Aha...
Tudod? Nem tartozom még a te köreidhez sem
Remélem is!
Én... én egy egyszer? ember vagyok, nagyon kis elvárásaim vannak az élett?l: a csöcsök és a sör - érted?
Ne! Mi?
Csöcsök és sör!
Nem! Ugye viccelsz?
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Mi? Neee!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak ezt ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, ne, ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak csöcsöt és sört ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Nem bírom a csöcsöket meg a sört!
Hohó, ezt figyeld! Mit fogok most ezzel csinálni?...
Várj, várj, kérlek ne!
Hej! Most figyelj!

*

"Nem! Ne írd alá, egy percet még várj!
nem adhatom a kezedbe a varázsceruzát!"
az ördög öklendezni kezdett - kiugrott a csaj
zip-zip-zip! - de ismerős cicizaj!

"HÁROM SÖRT LENYOMTAM S NÉMI FÜVEKET
KÖZBEN NYOMTAK ENGEM IS -EZ MEG A TIETEK!!"

egy középső ujjat hosszan nézhettünk
az Ördög egyet fingott - és a csaj elt?nt

Az Ördög kész frász
én meg adom a gázt
csak azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány

Raid · http://www.erettsegi2008.hu 2008.02.02. 21:49:27

Egészen őszintén az író "nemokos". Szerinted az rasszista aki elítéli a cigány bűnözöket de vannak cigány barátai? Gondolkozz már, én rasszista vagyok mert nincs jó véleményem a bűnözőkről? Nem, nem vagyok az ,nem járok fehér csuklyával és fákjával a kezemben.

koda 2008.02.02. 21:49:39

Élnél velük egy faluban,ahol mindennap meg kell harcolnod velük majd más lenne a véleményed.Ha a gyerekedet nap mint nap terrorizálnák megnézném mit mondasz.

Tyler Durden · http://nyaradremete.extra.hu/ 2008.02.02. 21:49:52

Ennek a szübetnek rengeteg értelme volt. Köszönjük at értelmes kiötlőnek:

'Az erőszak legszörnyűbb formája aszegénység."
(Gandhi)

szusz 2008.02.02. 21:53:18

Pippipuppi!
persze. ha itt laksz és ismernek, az más. ez benne van. csak azt nem értem, hogy akkor miért írja az össze mocskolódó, hogy költözzön az antirasszista a nyolckerbe, majd meglátja? itt vagyok, látom.
a lényeg az, hogy a gettósodás miatt kialakul egy kölcsönös utálat és félelem. ők meg mi. erről vannak külhoni tapasztalataim és pont az integrált oktatás volt a megoldás.

Red Riot!
amit előbb elkezdtem. szóval külföldön jártam iskolába. bevándorló gyerekek problémája. a bennszülött szülők pont ezt róják fel, amit nálunk a cigány gyerekekkel kapcsolatban. vagy Amerikában a fehér gyerekek szülei a feketékkel.

sokáig a megoldás: az elkülönítés. eredmény: még jobban félnek egymástól, utálják egymást. én integrált osztályba jártam, a renitens gyerekkel külön beszélt az ofő, az iskolapszichológus.
erre kellene a jó tanáranyag. például.

nem azt mondom, hogy ez nem probléma. hanem azt, hogy jelenleg mélyítjük a problémát.

geusz 2008.02.02. 22:02:01

Kislányom óvódájában (magán ovi!) a lexuperebb óvónéni egy roma származású csaj. Imádja és én is nagyon szeretem, ahogy a gyerekeket kezeli. egyébként a származása soha nem volt és nem is lesz téma a családunkban. Tökéletes tagja a társadalomnak, elirmerik, tanult, van munkája. Miért is lenne kérdés származása?

Viszont a sarki kávézóból már ki kellett tiltani őket, mert olyan elviselhetetlenül viselkednek. A származásuk akkor kezdi el bántani az embereket, amikor érezhetően kellemetlenséget jelentenek a környezetüknek. Ekkor válik (szinte) mindenki egycsapásra "rasszistává".

Van pénzük, vedelik a whiskyt, hangosak, képtelenek emberi hangerőn társalogni, aztán ha valaki szóvá teszi, akkor jön a "megveszlek kilóra duma".

Pedig csak néhány illemórát kellene venni.

Vagy egy repülőjegyet...

vilyola 2008.02.02. 22:03:40

tudjátok, én sem vagyok rasszista, de...a szomszédaim cigányok...
Gyere, ÉLJ mellettük csak 1 hétig, és utána próbáld meg nem így kezdeni a mondatot!

Abszurd!

Bird_ 2008.02.02. 22:07:51

szusz: persze, ha van akarat az integrácóra, akkor aza a megoldás, amit írsz. Hogy "én integrált osztályba jártam, a renitens gyerekkel külön beszélt az ofő, az iskolapszichológus."

Csak az a baj, hogy kérdezd meg bármelyik pedagógus ismerősödet (biztos van): mi történik akkor, ha a deviáns cigány kiscsókával foglalkozni akar? Az, hogy jön a család, és rosszul jár. Amíg a cigányság ERŐVEL KÜZD a szegregációért, mert rasszistázás közben, emögé bújva lehet már kiskorban (sőt, újabban különösen akkor) bűnözni, lopni, verekedni következmények nélkül, addig cseszheted a jószándékú törekvéseidet, meg a jó tanáranyagot.

geusz 2008.02.02. 22:18:26

Amerikában a "fehérek" alakalmazkodtak a néger, bocsánat, "afro-amerikai" közösséghez vagy fordítva?

Akkor mit is jelent az asszimiláció és kinek mit kellene ezért tenni?

(Továbbra is várom az alapítványok nevét...)

szusz 2008.02.02. 22:19:17

kedves Bird!

az integráció most is történik. több roma egyetemi csoporttársam a semmiből küzdötte fel magát. én nem tudtam volna utánuk csinálni.

a roma szülők pedig ilyenek is olyanok is. sokan szeretnék, ha a gyerekük többre vinné. igen, sokan pedig ellenállnak. baromi nehéz.

van pedagógus barátom több is. olyanok is, akik roma gyerekekkel foglalkoznak. sőt, az egyik speciális iskolában tanított, túlkorosokat. és rengeteg pozitív történetük van a nehézségek ellenére. igaz, hasonló hozzáállásúak, mint én.
tudok mesélni jót is rosszat is.

geusz 2008.02.02. 22:28:38

Nem ide tartozik, de aranyos:

Szilvafa alatt fekszenek a romák. Egy arra járó megkérdezi:
- Mit csinálnak?
- Szilvát szedünk.
- Fekve? Mégis hogyan?
- Ha fúj a szél, rázza az ágakat, és leesik a szilva. Mi pedig megesszük.
- És ha nem fúj a szél?
- Akkor rossz a termés...

Nope 2008.02.02. 22:30:49

HAHÓ!

MELYIK ORSZÁGBAN NEM PROBLÉMA A CIGÁNYSÁG?

Ha valaki mond csak egyet kifizetem valamidet amit a cigányok loptak el!!!

Szeretnék továbbá egy olyan cigányt látni aki akcentus nélkül beszél magyarul!!!

arusha 2008.02.02. 22:37:34

Mi az,hogy "vannak cigány barátaim"?A származás nem ua.,mintha vki szemüveges,szőke stb.Ha vannak,akkor 1szerűen "barátaim vannak".Ha vki a barátom,sosem teszem hozzá,hogy milyen származású,mert vegyétek tudomásul,hogy nem számít.
Mindenki egyforma:EMBER
Olyan keveset tudtok az életről,sajnálom...

Bird_ 2008.02.02. 22:37:43

szusz: bár úgy lenne, hogy egyre több jót tudj mesélni. Akkor az itt kommentelők nagy többsége is napról napra nyugodtabban aludna el. (Mert meggyőződésem, hogy a kommentelők túlnyomó többsége boldogan élne bárkivel együtt bőrszíntúl függetlenül, pont úgy, mint mondjuk én azzal a kínai (vietnámi? koreai? nemtom, nem is érdekel) szomszédaimmal, akik egy jó, kellemes, nem átverős, számlátadós kifőzdét üzemeltetnek és nevelik a gyerekeiket becsületesen. Ha ilyenek lennének. De egyelőre nincsennek illuzióim...

adrijen 2008.02.02. 22:38:27

amigo
nagyon szep, h az egyetemre jarsz, de ezzel nem hatsz meg. a veredben van a lopas, a hazugsag es az agresszio. a vered elol nem menekulsz, barmennyi doktoratusi, meg phd fokozatot szerzel is.

szusz
ha teged nem zavar, h "hangoskodnak", ciganykodnak a kozvetlen kornyezetedben, akkor te pont a nyockerbe valo vagy.

az osszes gardista, pozolos-vonulgatos kis faszjankonak
mikor kezdtek el mar CSINALNI is valamit? ki fogja olaszliszkat megbosszulni???

tul sok a szoveg, meg a doubting thomas-fele "beszeljuk meg" iq-kiraly. ezek miatt az idiotak miatt kell a feher embernek atmennie a tuloldalra, meg bezarnia a gyerekeit sotetedes utan. ha csak a rendszervaltastol szamolom, volt ra 17 ev h "megbeszeljuk" a dolgokat. lejart a beszelgetesi ido, NEM GONDOLJATOK??

szusz 2008.02.02. 22:39:52

Nope!

Szerbiában. ott az albánokat utálják, a cigányok a vidám srácok kategóriába esnek.

tőlem nem loptak cigányok. olyat is kifizetsz, amit magyarok loptak el?

geusz 2008.02.02. 22:41:14

Nope!

Törökország.

De ott a rendőrség azt csinálja, amit nálunk csak hangzatos jelmondatként olvashatsz rendőrkocsik fenekén, azaz "szolgálnak és védenek".
Van fegyelem, nem kell fosni az utcán.

Ja, és a tolvajokkal nagyon szarul bánnak a börtönökben. Ott valahogy nem kedvelik a "szociális bűnözés" fogalmát.

Hangsúlyozom, nem túristaként jártam ott, hosszabb időt éltem az országban.

szusz 2008.02.02. 22:47:19

adrijen!
figyelmetlenül olvastál. de nem baj. a hozzászólásom pont arról szólt, hogy engem is zavar, de én általában meg tudom beszélni a hangoskodókkal a házunkban. a szűrőt vedd le a szemedről.

továbbá:végtelenül primitív volt a hozzászólásod. ez nem a véredben van, ezért még tehetsz ellene. menj el sportolni.

geusz 2008.02.02. 23:03:18

Thanks Bird!

Erről van szó! Két sorban leírtad a lényeget.

Mellettem kínai házaspár lakik, azt sem tudom hogy élnek-e még, napokig nem hallani őket, pedig látom jönni-menni az autójukat a garázsban. Köszön a liftben, stb. Nem akart még soha semmit eladni nekem (kamu órát, "éppmostkifogyottazelembelűle digitális fényképezőgépet, lopott Hiltit, stb.) és nem is akartak tőlem aranyat vagy festményt venni. Az utca másik oldalán gazdag kereskedő roma háza található. Hát, tudnék mesélni a nyári partikról. És nem az a gond, hogy reggelig ordítoznak, anyáznak, vedelnek, nyomják a zenét, (mi is buliztunk fiatalabb korunkban) hanem az, hogy amikor másnap szóvá teszed, akkor az a válasz, hogy: "Hát, mi ilyenek vagyunk, érted tesókám..."
Magyarul ez nekünk jár, nálunk ez népszokás. Szarik rá, hogy a környezete mit szól hozzá. Nem akar beilleszkedni. Miért is tenné? Nincs miért. Szabadon azt tesz, amit akar. Nincs visszatartó erő, nincs társadalmi kontroll, fegyelem.

Azért ha a házibulik alatt a szomszéd átjött, akkor utána lehalkítottuk a magnót és visszafogtuk a nagyon részegeket. Egyszer max. kétszer fordult elő a 20 év alatt, hogy valaki még a rendőrt is kihívta, nos akkor egy kicsit összeszartuk magunkat és mindenki leült kussban vicceket mesélni a kanapéra, meg ment a csendesen piázgatás.

Nekünk még véletlen sem jutott eszünkbe a rendőr szeme közé röhögni... És nem szidtuk a rasszista szomszédot, aki kihívta a yardot...

szusz 2008.02.02. 23:04:01

Bird!
nekem sincsenek illúzióim, bár úgy tűnhet, hogy ilyen hozzászólók között esélyes vagyok a rózsaszínszemüveg díjra. a legtöbb ember, a magyarok pedig kiváltképp, ha olyanja van, bárkivel tud együtt élni. én éltem már együtt hülye finnekkel és aranyos kurdokkal. na és? ja, a másik finn lány meg a barátnőm volt.

z 2008.02.02. 23:04:51

Ok , az nem rasszista aki megkülönböztet, vagy nem szereti a másik rasszhoz tartozót. Alapvetően belső késztetés, hogy a tőlünk különböző emberektől idegenkedjünk. Az meg intelligencia kérdése, hogy ezt legyőzzük. De attól, hogy elfogadom , még nem kell szeretnem őket.Amúgy ,ha nem foglalkozunk a cigánytémával, akkor csak rosszabb lesz.

adrijen 2008.02.02. 23:05:17

draga nyocker szusz! azert volt primitiv a hozzaszolasom, mert annak szantam. csak hogy te is megertsd. te, mint kulfoldon kisebbsegekkel integraltan egyutt tanulo, nyilt szellemu ciganybarat biztosan rengeteg otlettel tudnad elhalmozni az OM-et vagy a kisebbsegekert felelo tarcat. tedd is meg arra kerlek, hatha bevalnak az otleteid. en inkabb maradnek a fegyveres, agressziv megoldaskezelesnel, mert ugy gondolom, h ciganyok ellen csak az eroszak az egyetlen hatasos "nevelesi eszkoz". te biztos tudod, mert ott elsz veluk, h "tarsadalmukban" az erosebb kutya baszik. remelem egyszer teged is elkapnak...

AP (törölt) 2008.02.02. 23:11:42

Ha egy cigány bokszoló megöl egy magyart, semmi következménye sincs, láttuk. Ha a magyar eb érmes boxolót a cigányfattyúk megverik, akkor nem védheti meg magát, mert az már bűncselekmény. Ezt is láttuk.

Tegyük ki a táblát a határon: cigányország!

Méghogy romablog.

cigányblog!

szusz 2008.02.02. 23:21:49

adrijen: az úszást ajánlom. a szex is jót tesz. a pattanásaid elmúlnának, egész más szemmel néznéd a világot. komolyan beszélek.

én közben söprök a saját portám előtt.

z: ez így van. senkit sem kell szeretni. nekem is vannak előítéleteim. én is megküzdök velük. a rózsadombi rasszistákkal például régen sokkal intoleránsabban viselkedtem.

adrijen 2008.02.02. 23:26:32

szusz: mondd mar meg, h a primitivsegemnek miert tenne jot, ha elmennek uszni? hat a szex??? te attol lettel ilyen okos? akkor nagyon sokat kefelhetsz....de igy legalabb mar ertem, miert elsz a nyockerben.

Xezs 2008.02.02. 23:40:43

Azt vegyük már észre, hogy mindenkinek joga van gyűlölni azt, akit akar. Nem kell megindokolnia, egyszerűen utálja őt/őket és kész. Épp ezért nem kellene itt bizonygatni hogy milyen jók is a cigányok, a mindennapi ember a napi tapasztalatból szűr le dolgokat, és neki ez épp elég hogy (rasszista) elővigyázatos legyen. Egy okos ember mondta: Az előítélet a történelem során felgyűlt tapasztalatok eredménye.

szusz 2008.02.02. 23:54:06

adrijen! najó, mivel továbbra sincs kedvem dolgozni (tudod, a téren) válaszolok. a hozzászólásod volt prim. te nem tudom, milyen vagy, nem ismerlek. csak sejtéseim vannak. az agressziót le lehet vezetni békésen. erre gondoltam. a mások elpusztításának vágya nem vicc. általában avval jár, hogy gyűlölt kisebbségiként születsz újjá következő életedben. ebben az életedben pedig minden jobb társaságban undorodva fordulnak el tőled és nem lesz egy normális barátnőd sem. menj úszni.

Vaszics · http://ingyenajandek.freeblog.hu 2008.02.03. 00:04:03

A tényekkel kibaszottul nem lehet vitatkozni! Te jó ég, hol tartunk már?! Ez a tetves demokrácia fogja hamarosan kinyírni az országot és a világot.
Ti pedig, cigányvezetők, legyetek szívesek és tegyetek már valamit a saját fajotokért, ha szeretitek egyáltalán a cigányságot és nem csak azt a pénzt habzsoljátok, amit a naplopásért kaptok! Segítsek? Magyarázzátok el a tesóóókáitoknak, hogy hová kell szarni,. Az ősembernek ezzel nem volt problémája! - egy baloldali magyar

adrijen 2008.02.03. 00:11:37

szusz: inkabb menj dolgozni. azzal teszed a legjobbat a blognak.

en meg keresek egy abnormalis tarsasagot akikkel megoszthatom az altalad emeszthetetlen gondolatokat.

es boldog ujjaszuletest (omg!!!) kivanok neked a nyockerben. ezt komolyan mondom.

daemon 2008.02.03. 00:23:01

Hmm...
Fordítsuk, meg a dolgot. Szerintem a fenti "cikk" egy általánosítás és sztereotíp, ami olyan emberek csoportjárol szól..., de nem mindenki így látja... ez diszkrimináció, kérem :-))))

Kedves író, sajnos úgy gondolom, hogy a "de" utáni sztereotípiák abszolút de nem alaptalanok. Az elmúlt hetek történései is azt erősíti, hogy a állampolgárok ezen nagy-nagy többsége, egyszerűen képtelen beilleszkedni. Nem is akarnak. Egy olyan világban élnek, ahol nyers erőszak és az erőfölény a döntő, Náluk, a többségi állampolgárok az alsóbbrendűek, akiket használni és kihasználni lehet (kell) minden következmény nélkül, és ez erény. Ez a diszkrimináció...

Egy kérdésem van.
Tegyük fel, hogy magyarország azon lakossága, aki sztereotíp és valóban semmi kedve együtt élni az állampolgárok ezen csoportjával, az elvándorol. Képes lenne ez az ország fenntartani önnmagát, és egy europai szintű életkörülményeket megteremteni.

Hiszi a piszi...

Lásd: google képek CHANOV kulcsszóra.

szusz 2008.02.03. 00:31:41

a! én meg jó társaságot kívánok neked, nem abnormálisat.

non-prophet 2008.02.03. 00:40:32

Én nem vagyok rasszista mert vannak magyar barátaim, de mocskos sunyi adócsaló az összes, akik puszta irigységből képesek feljelenteni bárkit, akinek egy kicsit is jobban megy a sora mint nekik.

daemon 2008.02.03. 00:56:38

Élnézést...

Kedves szusz!

"és lehetne a problémákról normálisan is beszélni, mert vannak"

Igen, de kivel?
És akivel megbeszéled és megeggyezel, az vállal felelőséget és következetes lesz.

És mi a probléma:

Oktatás? - Én tanítottam és - hiszed vagy nem - soha nem szegregáltam, és nem különböztettem meg rassz (vagy mi) alapon. A tanárok zöme nem is tesz így, no nem azért mert megfenyegetik a kedves állampolgárok...

Szociális rendszer? - egy nagy rakás mazsola. Én a belem kidolgozom, hogy kifizessem a hiteleket. Jah, én következetes vagyok. Nincs is gyerekem...Másnak meg túl sok...

Média? - érdekes, hogy a Blahán megszurkált srácról egy szó sem esett. Például, hogyan dolgozza fel a traumát a mi őt érte?

Bűnözés? - az van, igaz, még nem Románia v. Oroszország, de alakul...
És olyan csoportok márpedig nincsenek :-)))... Igen, ha 9 után ne mész utcára...

És valóban tényleg vannak tisztes roma emberek, de azok vagy nem azonosulnak -, vagy nem mernek tudomást venni/szótemelni a nagy többség életmódjáról/értékeiről, pedig ők is magyar állapolgárok.

Mi a megoldás?

bőrfej 2008.02.03. 01:01:36

zedettvedett népség, itt tanyáznak már jó pár száz éve és képtelenek voltak beilleszkedni. Törvényen kívül élnek, és még van pofájuk pozitív diszkriminációt kiharcolni maguknak. Akkor fogok megnyugodni ha az írott történelmük úgy végződik hogy : ...amikor meghalt az utolsó roma.....- de sajnos ilyen nekik nincs. előbb halunk mi ki innen mint ők. javasolnám a keleti országrészben a magyarok teljes, értéken felüli kártalanítása mellett egy bazi nagy terület kijelölését mint cigány autonóm körzet vagy roma land mint önálló állam. ha betoloncoltuk az utolsó ingyenélő segélykolduló sírósszájú sokgyerekes pozitivan megkülönböztetettet, akkor elektromos kerítés-medvecsapda-taposóakna. Kapnának segélyt 5 évig, ennyi idő alatt kellene önellátóvá válniuk....nem sikerülne, mert nem lenne kinek a kerjéből ellopni a gyümölcsöt meg a csirkát, de a kocsmáros gazdag lenne, nála költenék el a segélyt. nem raszizmus, de aki védi őket az fogadjon be egy mások által rosszanak ítélt családot, és ha kól meglopták őt akkor kiváncsi lennék a véleményére hogy még mindig védi e őket. dolgozni nem akarnak csak a segélyért sírnak. asszem tarpai gátszakadás környékén volt hogy szerszámot osztottak nekik az árviz elleni védekezéshez, erre eladták éselittáka kocsmában az árát. hát árvizet nekik ne segélyt. apropó, tudja valaki hogy az adónkból hány milliárd megy el nekik feleslegesen segély címén? persze van sok rendes cigány is, de a többség nem az. 21. században kőkorszaki törvényeik szerint élnek, egyszámjegyű IQ val. gyomorforgató amit művelnek és a politika is hányingert keltő amelyik felhasználja őket eszközként. becsülöm izraelt hogy a robbantgatós-merénylős-tolvaj! palesztinokat bezárta egy kerités mögé, és csak korlátozottan engedi be őket saját területére. nálunk is hasonló kellene, bár a cigányok egyenlőre még nem robbantanak....egyenlőre

bőrfej 2008.02.03. 01:14:51

még valami: fater rendőr volt sokáig. a kádár érában a cigány nem ismerte el akkor sem a bűnét ha rajtakapták, bár egy rendőrkutya jelenléte vagy egy emlékeztető-pofon kiváltotta belőle az igazmondás reakciót. mióta dúl ez a kurva nagy demokrácia (pedig lófaszt demokrácia ami itt van csak a neve az), és adják a lovat a cigányok alá meg bejött a pozitiv diszkrimináció, azóta egyre durvul a helyzet. ma hivatalosan sem lehet nagyon tudni mi a helyzet a cigánybűnözéssel, mert ugye hivatalosan ilyen nincs. régen ez volt a zsebtolvajlás, tyúklopás kategóriájú lopások, gagyizás, markecolás és autófeltörések. manapság már a nyilt utcán is megtámadnak magányos járókelőket, jellemzően népes cigánycsapat egy magányos nőt. bátrak, mondhatom..... ma ha egy cigót bevisznek, akkor azonnal ott terem a kisebbségi akárki és rasszizmust kiabál. a politikai szájtépés következtében összemosódott a rasszizmus meg a kisebbségi jogok meg a cigánybúnözés meg a hátrányos helyzet stb, és alég nehéz különválasztani ezeket, bármihez is nyulsz már rasszista vagy, egyedül politikai eszköznek jó ez az egész cigánykérdés. én támogatok egy népszavazást arról hogy a cigányok kellenek e ide vagy sem. ja még valami: a cigányokat véádeni, óvni, szeretni kell meg támogatni. gondolom az a gyömölcstermesztő is támogatta őket, akinek pár éve egy értékes gyümölcsösét egy hideg téli hétvégén kivágták (asszem meggy vagy cseresznyefák voltak, amik ugye bútorfaként is értékesek) és eltüzelték otthon. csak mert fáztak. a termelő meg koldusbotra jutott, ugye biztositása nem volt. na akkor hol voltak a kisebbségpártiak? megtörtént eset a tisza mellett!
az olaszok lassan értik miért utáljuk őket, kaptak egy rakás román cigányt akik kissé feljebb piszkálták a bűnözési mutatókat.

Dr. Mengele 2008.02.03. 01:24:51

Örömömre látom nagy itt az egyetértés. Drága megoldás az űrbe való integrálás,viszont nagy találmány a szigetelőszalag,meg az intimbetét,meg a zseblámpa,meg a gyufa,de mindezeknél nagyobb a lángszóró. Nem pofázni,cselekedni,amíg többségben vagyunk.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2008.02.03. 01:51:44

"...mert míg én arról beszéltem, hogy a magyarországi cigányság nem bír olyan homogén jellemzőkkel..."

Te figyu, találkoztál te már valaha az életedben cigánnyal??? Mert akkor azért értetlenkednél most,hogy az Antant miért nem később szállt partra...

dávidzoli 2008.02.03. 03:06:05

Hát emberek, így kisbetűvel,

Ennyi fasz nácit még életemben nem láttam egy helyen. Kapáltam együtt cigány gyerekekkel, ők egyáltalán nem kaptak pénzt, én igen. 11 évig laktam a nyóckerben, és nem a lájtos részén, egyszer nem volt velük inzultusom. Nekem volt lehetőségem tanulni, de egyetlen iskolatársam se volt cigány, vajon miért. Most állatorvosként tőlük kapom a legtöbb megbecsülést. A rasszizmus hazaárulás. Dr. Dávid Zoltán

hoppika 2008.02.03. 03:56:13

dr_justice : nagyon szép hozzászólás.

hoppika 2008.02.03. 04:11:31

dávidzoli:

Nézzük végig ok--> okozati jelleggel a folyamatot.

1. A probléma
-Cigánygyerek nem kapott pénzt: a mi hibánk.
-Lopnak, verekedősek, stb. : az az ő hibájuk.

2. A megoldás

-Dolgozó cigánygyereknek pénzt adni. Erre mi rájövünk saját magunktól.
-Lopást, verekedést, stb. abbahagyni. Erre nekik kell rájönni.

3. A megoldás "kierőszakolása", a károsult oldal megvédi saját magát

-A cigánygyerek követeli a pénzét. Meg is kapja.

-Másik oldal:
- a, defenzíven: a lopós, verekedős társaság mellől elmész (persze ilyenkor rasszista vagy)
- b, offenzív: rájuk is szólsz; ezt, ha meg mered egyáltalán csinálni, hát akkor meg aztán egy igazi fasisztának néznek itthon.


A fenti gondolatmenet nyilván hiányos, de jellegét tekintve jól követi a valós eseményeket. Itt nem arról van szó, hogy a magyarok hobbiból ki akarják pusztítani a cigányokat, hanem arról, hogy MIVEL nem tudják megvédeni magukat, - mert a törvény, és néhány rögeszmés ember azt fasiszta megmozdulásnak tartaná- , feszültség keletkezik bennük, és ezt nem tudják sehogysem levezetni.

hoppika 2008.02.03. 04:17:06

dávidzoli:

Ja, tényleg, és a legszebb ez:

"a rasszizmus hazaárulás"

Hát, pajti, nekem, mint kárpátaljai magyarnak ilyet ne mondj. Két okból:
- nem tudod, mi az a rasszizmus
- nem tudod, mi az a hazaárulás.

Üdv.

Pisti 2008.02.03. 06:06:31

A post egy hülyeség.
Az emberek különbözőek, aki ezt nem veszi észre az holdkóros. Sokféleképpen élnek és szocializálódnak. Vonatkozik ez az egyes emberekre is, de különösen a népcsoportokra.
Természetes hogy megkülönböztetem az embereket, népcsoportokat, mert nem egyformák. Aki ezt tagadja, az sosem fog megoldást találni a cigányság problémáira. De nekik lehet hogy így kényelmes.

Nem vagyok rasszista, de a tények makacs dolgok.

Love 2008.02.03. 06:54:55

Milyenek a cigányok? Én nem szabadkozom:
-lopás, fenyegetés
-hisztéria, vérbosszú
-ölés
-követelőzés
-mocsok, szenny
-gyermekek kizsákmányolása
Ennyi jut róluk eszembe, részben személyes vagy közvetlen ismerősök tapasztalata, részben minden nap láthatjuk a bűnügyi hírekben.

Illetve még annyi tapasztalatom van, hogy a cigányokra nem vonatkoznak a magyar törvények, a rendőr számos esetben nem mer ellenük fellépni, így szabadon lophatnak, verekedhetnek.

Pozitív élményem még nem volt velük kapcsolatban, bár egyszer láttam egy gyorséttermben dolgozni egyet talán ennyi.

Az Olaszoknál nyilvánosságra hozták hogy az erőszakos bűncselekmények, gyilkosságok, lopások 75%-át a betelepült Románok hajtják végre.

Nálunk nem vezet a rendőrség ilyen bűnügyi statisztikát?

0xFFFF 2008.02.03. 07:37:25

Nálunk nem vezet a rendőrség ilyen statisztikát, mert az rasszizmus.


Lófasz Dr Dávid Zoltán füle közé, ha már állatorvos. ...és kúrálhatná magát is, valamint elutazhatna egészségesebb vidékre gyógyulni és az összes koszos cigány haverját is vihetné. Jegy csak odaútra.

Love 2008.02.03. 07:38:11

Még egy dolog eszembe jutott.
A cigányoknak ingyen építünk ingatlanokat, számos faluba betelepítették őket úgy hogy ingyen házat kaptak.
Ezután persze az önkormányzat is támogatja őket, minden hónapban várják hogy jöjjön az ingyen pénz.

Ugyanakkor magyarországon a hajléktalanoknak pl. nincsenek emberi jogaik, ők nem kapnak egy vagy több házat/lakást az államtól, sőt a semmittevésükért segélyt sem kapnak.

Ők pl. nem emberek kedves jogvédők? Hiszen már abból óriási hiszti van ha egy cigány falu nem kapja meg időben a segélyt, rögtön mennek agyonverni a polgármestert. Miközben emberek fagynak meg az utcán egy fillér juttatás nélkül.
Érdekes hogy ez ellen nincs nagyon kifogásuk. Nálunk csak cigány kérdés van szegény emberek nincsenek, minden csak a cigányoknak jár nem a szegényeknek.

"Magyarországon második alkalommal mérik fel a fedél nélküliek körét. Számukat a szakemberek országos szinten 25-30 ezerre becsülik. A legutóbbi, 2005 telén készített felmérésből kiderült, hogy csak a fővárosban egy átlagos téli éjszaka közel 3000 ember alszik az utcákon és köztereken, míg éjszakai menedékhelyeken 1800-an, átmeneti szállókon pedig 2800-an laknak. A három évvel ezelőtti vizsgálat során bebizonyosodott, hogy több százan élnek az erdőkben, aluljárókban, pályaudvarokon, egykori gyárépületekben vagy kapualjakban.

A szervezők szerint a felmérésre azért van szükség, hogy ismételten felhívják a figyelmet arra: tűrhetetlen és tarthatatlan, hogy emberek sokasága fedél nélkül, otthontalanul alszik minden nap, de azt is szeretnék elérni, hogy a 2011-es európai uniós szintű hivatalos népszámlálásból ne maradjanak ki a hajléktalanok se. A programban a párizsi statisztikai hivatal is részt vesz megfigyelőként."

borsalino 2008.02.03. 07:59:56

Én a cigányokkal szemben igenis RASSZISTA vagyok.És akkor mi van?

miki 2008.02.03. 08:25:59

Én rasszista vagyok, de (... ezt elemezd köcsög)
Szeretem a cigányokat. Illetve vannak cigányok, akiket szeretek. Vagyis szeretnék. A cigány lányokat. Feleségül is elvenném bármelyiket. Különösen azokat, akiknek orvos az apjuk és tanítónő az anyjuk.
Akkor most mi vagyok?

RedRiot 2008.02.03. 08:48:36

"Ennyi fasz nácit még életemben nem láttam egy helyen."

Kedves Dávid Zoltán doktor! Te húgyagyú, szédült majom.

Amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten, ugye... (Azon gondolkodom hogy a doktori diplomádat csipszes zacskóban találtad vagy az ecserin vetted?)

Az én munkahelyemen is dolgoztak romák, nem is volt velük gond. Régebben volt egy roma család a szomszédunk is, teljesen konszolidáltan éltek, az utca közössége meg is becsülte őket.

Én azt szeretném, ha minden roma az ő példájukat követné. A gond az, hogy nagyon sok roma viszont nem szeretné követni a példájukat. Ha a védőnő szól a putriban, hogy talán nem ártana kitakarítani szökőévente egyszer, akkor kishíján meglincselik.

Mit mond az ilyen deviáns emberekre a "liberális" politikai elit? Adjunk nekik még több pénzt az integrációra! Pumpáljunk nekik még több pénzt, teremtsük meg nekik a lehetőséget az emberi életre!

Igen ám, de ha az ombudsmanhoz (öltönyöscigány) jut a pénz, Audit vagy Mercedest vesz belőle magának.

Ha a putriba eljut a pénz, akkor parabola-antenna és dvd-lejátszó lesz belőle, a maradékot elisszák, és szarnak tovább az udvarba'.

Én nem azt mondom, hogy írtsuk ki "őket". Legyenek olyan törvényeink, amelyek nem adnak teret a devianciának, hanem jó irányba terelik az embereket. Feltételekhez kötni a segélyeket, juttatásokat.

Takarítsák ki a putrisort, akkor leaszfaltozzák az utat. Meszeljék ki a szobát, ássanak budit, és kapnak rendes segélyt, nem X%-al csökkentettett. Akkor kapjanak cs.pótlékot, ha a gyerekek iskolába járnak. Munkanélküli segély alanyi jogon csak 3 hónapig járjon, utána azzal a feltétellel ha részt vesznek időszakosan társadalmi munkákon: pl. szemétszedés, gátak megerősítése.

Ezek persze ne csak a romákra vonatkozzanak, hanem minden magyar állampolgárra. A deviáns életmódról nem lehet szép szóval és pénzzel leszoktatni az embereket, törvénnyel kéne őket kényszeríteni.

De amint felmerülnek ilyen építő jellegű ötletek, ti vadliberálisok előmásztok sötét vackotokból, és fejhangon fasizmust, kirekesztést nyüszékeltek. Kényszeríteni valakit demokráciában? Hát hogy lehet azt?! - mondjátok. Igen ám, de mit csináljunk, ha sokan önszántukból nem akarnak rendesen élni?

Nem kéne cigánykérdésről beszélni, egyszerűen szigorú törvényeket kéne hozni. Hogy ez a romák nagy részének a jelenlegi életvitelével ütközne? Kérem, nincsenek romák, mindenki egyforma, a Magyar Köztársaság törvényei minden magyar állampolgárra vonatkoznak!

De amíg büntetlenül szét lehet lopni a gátakat, önvédelemből lelőni a fatolvajt pedig rasszista gyilkosság, addig nagyon rosssz irányba haladunk...

geusz 2008.02.03. 09:02:23

Svájcban a cigányoknak (és másnak sem, természetesen) segélyt nem adnak készpénzként, csak utalványt, amin élelmiszert, szolgáltatást, gyógyszert, cipőt, stb. lehet venni. Alkoholt, játékgép zsetont nem... Úgy látszik ott is arra költötték, ezért hozták ezt a rendeletet... A mocskos, kirekesztő fasiszta, rasszista, tapló svájciak... Ilyen előítéletesnek lenni!!!

serko_ 2008.02.03. 09:22:47

nem a cigányok a sötétek, hanem ti. ha mindenki ennyire tapló módon áll neki okoskodni a "világ dolgairól" itten minálunk, akkor magyarországra keresztet lehet vetni. semmihez nem értetek, de véleményetek van, mert lehet. még.

balu 2008.02.03. 09:35:38

Kérdem én, milyen sztereotípiákról beszél a kedves bloggoló??

Szaksuliba jártam, amikor fényes nappal a buszmegállóban 3 indiában barnult egyén odajött hozzám, mondtam nekik, hogy ne haragudjanak, de hagyjanak béké, erre az egyik zsíros disznó előrántotta a kését, és szó szerint meg akart késelni, mert nem akartam LOPOTT mobiltelefont venni tőlük!

Másik eset, amikor a körzeti dokit kihívták a cigánytelepre csak azért, hogy felnyomják a kocsiját, és ellopjanak belőle mindent.
Körzeti doki egyébként ott a helyszínen infarkusban elhunyt, új körzeti doki meg álmában sem hajlandó kimenni oda.

Olaszliszkai vádlottak beszólásait látta valaki a médiában, vagy amit az egyik vádlott apja mondott??
Nevetséges.
Amikor a nemtudom hanyadrendű vádlott szerint, aki még a kontinensen sem tartózkodott, ezt valotta : meggyilkolt tanár miután elsodorta a kislányt, kiszállt a kocsijából, majd bement a kislány családjának a házába, ott mindenkit életveszélyesen megfenyegetett, majd visszament a kocsijához.
Másik vádlott: Amikor megnéztem még volt pulzusa (a karórájától szabadította meg, mondván nem lesz már szüksége rá), de persz ő éppen abban azon a napon a NASA Mars expedícióján volt.
Stb.
Ezek a büdös cigók különös kegyetlenséggel a gyermekei szeme láttára halálra vertek egy embert, most meg azzal jönnek, hogy üldözik őket, meg hogy csak azért kerültek börtönbe mert ők cigányok!
Nem, azért kerültek börtönbe, mert ők elsősorban MAGYAR állampolgárok, és vétettek a MAGYAR törvények ellen, amik őrájuk ugyanúgy vonatkoznak, mint másra. (és ha lenne még halálbüntetés, hát ők megérdemelnek a nyílvános kivégzést!!!)

Ha meg annyira szar itt nekik, akkor húzzanak innen a picsába, még a csomagjaikat is segítek vinni, de vissza ne merészeljenek jönni!

Ha segély kell, addig a pillanatig magyar, de csak addig, utánna ő cigány, és mivel ő cigány, neki mindent szabad, rá nem vonatkoznak törvények, nekik nincsenek kötelsségeik, csak jogaik, mégis hogyan képzelik ezt?

Egyszó mint száz a Vírus című filmben vagy egy nagyon jó beszólás
"Zöld utat adok az alapos tisztogatás nevű akcióhoz"

hkf 2008.02.03. 09:43:22

Amíg az állam célzott segélyek formájában megkülönbözteti a cigányokat az egyszerű nincstelen magyaroktól, addig miről beszélünk?

Amíg hivatalosan létezhet olyan, hogy cigány önkormányzat, addig miről beszélünk?

Amíg az egyik oldalról jelzőkkel illetjük az áltagpolgárt ha faji alapon megkülönböztet de a másik oldalról faji alapon segélyezünk, addig miről beszélünk?

Nálam okosabb ember mondta egyszer, hogy az emberek minden cselekvését végsősoron kizárólag a félelem, vagy a szeretet irányítja.

A sokat emlegetett előítélet a tapasztalati úton szerzett félelemből ered.

A kivételekkel meghatározni egy bármilyen csoport jellemzőit hatalmas hiba. Ráadásul a kivételek véleménye az igazán kirekesztő a többség irányában.

Az ember, mint faj többek között azért nem halt ki többezer éve, mert megtanulta, hogy az oroszlán, vagy a tigris nem egészen olyan mint a ló meg a kutya. Különbséget tenni bármilyen csoport tagjai között az ember egyik legcsodalátosabb képessége. Ezt kirakatilag el lehet utasítani, de így a liberalizmus végső soron önámítás, amely az emberi értelmet hazudtolja meg.

Ha valaki a tapasztalatai alapján azt gondolja, hogy a cigányoktól tartania kell és ezért elítéli a cigányságot, az azért van mert senki nem szeret semmilyen szinten félelemben élni és a rendelkezésre álló eszközökkel igyekszik a félelem okát megszüntetni. Ha te erre azt mondod, hogy nincs igaza, akkor az évezredes fejlődés során kialakult értelmi képességeit kérdőjelezed meg ami hosszú távon nemhogy megoldja a problémát, de inkább mélyíti a szakadékot.

A cigányokat akkor nem fogom előítéletekkel kezelni, ha majd a félelem legkisebb magját is kiirtották belőlem - ők maguk. A gond az, hogy a félelmet nem lehet erőszakkal, csak szeretettel kiírtani. Márpedig a cigányság nem szereti a magyarokat.

Nekik kell tenni valamit. Nem nekünk.

nemini teneri 2008.02.03. 09:56:26

KÖNYÖRGÖM! az előítélet
(már ha egyáltalán arról van itt szó...mert a leírtak többsége tapasztalaton alapul) NEM EGYENLŐ a rasszizmussal!

Kedves nyálcsorgató romavédő liberálisok! Vegyétek már elő az értelmező szótárat!

A rasszizmus a bőrszín/faj alapján "ab ovo" utálatot és kiírtási szándékig fajuló gyűlöletet jelent, ezzel szemben én még egy magyart sem hallottam úgy megnyilatkozni, hogy a cigányt a barna bőre miatt utálja, és ha fehér lenne, nem így érezne. NEM! A cigánynak nem a rassza a probléma, hanem a viselkedése.
Ha a szomszéd szlovák/görög/szerb/kínai/tagalog/busman meglop akkor sem a nemzetisége a lényeg, hanem az, hogy MIT TETT.

Minden más csak belemagyarázás...

nyekk 2008.02.03. 09:58:59

hkf 2008.02.03. 09:43:22 Egyrészt a többségi társadalomnak kell tennie. Rákényszeríteni őket akár tűzzel-vassal is, hogy vagy elfogadják az (egyébként mindenkire kötelező) társadalmi normákat, vagy elmeneküljenek innen. A másik: Amit itt a cigányok művelnek évszázadok óta, ahhoz ugyancsak évszázadok kellenek, hogy elfelejtse nekik a társadalom. Az nem fog márol hónapra menni. Addig viszont vasszigor kell.

Ruffian 2008.02.03. 10:07:43

Én általános iskolás koromban semmifajta előítéletet nem éreztem, vidáman vittem a házifeladatot az állandóan hiányzó cigány osztálytársnőmnek, sőt, ő pedig megígérte, hogy odaadja a szekrényük tetején tartott egyik porcelánkutyát (skót juhászt ábrázolt és mivel nekem is olyan volt igaziban és emiatt imádtam, még lelkesebben vittem a házit). Amikor hetek múlva megkérdeztem, mi van az ígérettel, megfenyegetett, hogy "40 cigány fog várni az iskola előtt".
Emellett, volt, hogy minden különösebb ok nélkül belerúgott egy cigány a lábamba, miközben a vonaton aludtam; fényes nappal kilopta a pénztárcámat (kb. 20Ft volt benne) a zsebemből, majd mikor vissza akartam kérni egyre többen gyűltek körénk és kissé szorongatva éreztem magam; egy vonaton rágyujtottak, a tiltás ellenére, kaller figyelmeztetése semmi, majd mikor leszálltak, az egyik roma előkapott egy kést és fenyegetően hadonászott vele, hogy így merjen szólni bárki; elkezdte egy cigány simogatni egy barátném fenekét a Délinél, miközben a csaj jegyet vásárolt - azt hittem, szétrúgom a fejét.
Egy pályaudvaron odakiáltott nekem egy kövér cigány, hogy "adj egy százast". Erre én "Mire fel?" . Válasz: "hát aggyá." Én: "Bocs, de nem". Válasz: "az legyen az utolsó falat, amit lenyelsz, hogy dögölj meg" stb., stb.
Erről ennyit. 28 évem alatt nem inzultáltak különösebben, de ha igen, akkor azt CSAKés KIZÁRÓLAG romák tették. Pedig eredendően nem volt bajom velük (7-8 éves koromig..)És még ezek is kismiskák azokhoz képest, amik történtek másokkal.

Bird_ 2008.02.03. 10:16:07

Nos igen, továbbra is azt gondolom: látható, hogy mekkora feszültség van az emberekben a cigánykérdés miatt. Mert például belehazuidják a pofájukba, hogy "nincs cigánybűnözés", de ttámogatásra szoruló cigányok viszont nagyonis... Ami egyszerűen a normális embereknél is kiveri a biztosítékot, lásd feljebb, összeszedetten el let magyarázva.


Viszont: Ne gondoljuk már, hogy nem lennénk demokratikusak, ha nem hagynánk ezt!!! Hagyjuk már az álliberális hülyeséget!


Csak kicsit figyeljünk oda a külföldi példákra:


- Amerikában mostanában sokszor hallani olyan jellegű ítéletekről, amik igazán számító módon próbálják leszoktatni az embereket a hülyeségeikről. Lásd Lindsey Lohan-nek a hulaházban kell dolgoznia, a pénzbünti annyira valszeg nem izgatná. megtalálták, hogy mivel lehet hatni rá.


- Aztán pl németországban (persze, azok mind fasiszták, tudom...) kitalálták a nálunk is szépszámmal előforduló nagyon deviánssal szemben az "élménypedagógiai intézkedést", azaz konkrétan kibaszták szibériába, hogy gondolkozzon... (Itt a link.) Mekkora felháborodás lenne már nálunk, ha egy cigánnyal ezt megtennénk? Strasbourg-ig meg se állnának...


Szóval: Mitől rasszizmus az, hogy a kommentelők nagy többsége _egyenlő bánásmódot_ követel a cigányoknak és a magyaroknak? Rasszizmus, hogy elítéljük a pozitív diszkriminációt?


Tőlem nyugodtan basszuk ki szibériába az összes durván deviáns elemet fátvágni ahelyett, hogy börtönben nyaraltatnánk őket. _MINDENKIT_, bőrszíntől függetlenül. Az meg, hogy milyen arányban lennének ilyenek-olyanok, már maximálisan nem érdekelne...

RedRiot 2008.02.03. 10:18:57

"ha mindenki ennyire tapló módon áll neki okoskodni a "világ dolgairól" itten minálunk, akkor magyarországra keresztet lehet vetni. semmihez nem értetek"

Miért, te mihez értesz? Gusztos Péter mihez ért? Kállai Ernő mihez ért? Kolompár Orbán mihez ért?

Mit tettek konkrétan azért, hogy a cigányság helyzete megváltozzon? Azért "okoskodunk", mert kormányzati szinten ijesztő, hogy mennyire ignorálják, szőnyeg alá söprik a kialakult helyzetet. Ha lenne értelmes koncepció, lennének intézkedések, történne valami kormányzati és cigány részről, akkor nem lenne ennyi indulat hidd el.

De nem történik semmi, és úgy néz ki nem is akarnak semmit sem tenni. Ha valakinek más a véleménye, akkor arra rásütik a rasszista bélyeget, és rasszistákkal ugye nem tárgyal senki.

Szinte minden távol áll tőlem, amit a magyar "jobboldal" képvisel, de ez a "liberális" gondolkodás már tényleg az ötvenes évek elejét idézi: akkor fasiszta volt az, akinek tizedestől magasabb rangja volt a Horthy-hadseregben. Most meg rasszista az, akinek elege van abból hogy a gyerekét nem hagyják békén a cigányok iskolában, és ez ki is jelenti.

"magyarországra keresztet lehet vetni."

Ezzel teljesen egyetértek. A kilencvenes években még hangosan röhögtem mikor Csurkáék ilyenekről ordibáltak hogy "nemzethalál" és hasonlók. Most már úgy néz ki sikerült az országot sínre tenni, és teljes gőzzel robogunk a szakadék felé. Jelenleg páran azon fáradoznak, hogy kilökjék azokat a vonatból, akik meg szeretnék húzni a vészféket.

kriszcson 2008.02.03. 10:29:08

Nagy divat mostanság a kisebbségek védelme, de a cigányok egészen más. Őket száműzni kellene, mert ennek nagyon rossz vége lesz. Lassan már a magyaroknak is kellene egy "többségi ombudsman", mert kisebbségi már van és mindig nagyra nyitja a száját, ha cigányokat bántanak és jön a magyar bánt cigányt duma. Viszont amikor magyarokat késelnek meg, akkor az valahogy elsikkad és nem lehet olyat mondani, hogy cigány késel magyart. Nekem is rengeteg rossz tapasztalatom van cigányokkal, ami után szerintem joggal kívánhatom őket a pokolba. Sajnos egyre szaporodnak és ha elérnek egy kritikus tömeget akkor jön majd a modernkori Magyarország végső bukása, mert már így is nagyon lehúzzák a sárba ezt a népet a cigányok. Mi soha nem jártunk jól egy kisebbséggel sem.

RedRiot 2008.02.03. 10:34:26

"Nekem is rengeteg rossz tapasztalatom van cigányokkal, ami után szerintem joggal kívánhatom őket a pokolba."

Én nem a poklot kívánom nekik, csak azt szeretném hogy ha már az EU-ban vagyunk, minden alkotmányos és elfogadott módszert tegyenek meg a deviáns viselkedésformák felszámolására, ahogyan ezt Német- és Olaszországban meg is teszik. Faji hovatartozás mérlegelése nélkül.

Ne tegyék Magyarországot a deviancia és az erőszak melegágyává!

hkf 2008.02.03. 10:36:12

Bird_!

Szerintem meg is fogalmaztad a lényeget egyetlen mondatban:

Egyenlő bánásmódot a cigányoknak és a magyaroknak!

Ennyi kéne. Semmi más. Mikor lesz?

feri 2008.02.03. 10:51:31

A kialakult helyzetben a médiának is nagy szerepe van. Mennyiszer lehetett látni mikor cigányokról készült riport, hogy mutatnak egy aranyosnak tünő cigánygyermeket megkapó zenei aláfestéssel, hogy nekik alig jár segély, nincs munka, a magyarok ok nélkül utálják őket, stb. Majd végül egy kis könnycseppecskét is mutatnak Erős Antónia szemében a hatás kedvéért. Undorító ez az egész.

Jehad 2008.02.03. 11:06:20

Egy esetet szeretnék hozzátenni a dologhoz. A helyi "cigányvégtől" 1 utcányira lakok. Az ottani házak viszonylag rendben vannak, mindenki végzi a dolgát, értsd dolgozni járnak..Külsőre minden rendben is van AZZAL az utcával. Na de van egy másik "cigányvég" a balhésabb. Évekig tudta mindenki h micsoda maffiózó család lakik ott, de a kuty nem kérdezte h mit csinálnak... A rendőr miért nem igazoltatja a szakadt ladát? Amiben találna hibát ha akar? V drogot, fegyvert?:?? Fél?
Szóval ennek a "családnak" köszönhetjük állítólag 3 helyinek is a halálát. Egyik az utcánkban lakott 23 éves volt. A másik 19... A fiatalabbikkal fociztam éveket.. (nemroma fiatalok)
Volt egy közös csapattársunk, ő 17 évesen még 7. osztályos volt. Nem volt semmi probléma se edzésen se meccsen köztünk, viszont a pénzét mint utóbb kiderült úgy szerezte h a 8-9 éves kisgyerekeknek megmondta, ha nem hozol be holnapra 5000 forintot, megöllek.

atka 2008.02.03. 11:11:32

Már elöttem is írta valaki, hogy mi lenne a megoldás a "cigánykérdésre".
Legyen valóban egyenlő bánásmód, ha azt akarja bármilyen etnikai csoport, hogy egyenlőként tekintsen rá a társadalom, akkor nekik is be kell tartaniuk azokat a játékszabájokat, amiket a többieknek...
Miért van az, hogy mindig arról beszélnek, hogy a romák hátrányosan vannak megkülönböztetve, amikor pont, hogy a diszkrimináció pozitív. Ha én nem fizetek adót, akkor megb*** az apeh, ha nem fizetek tb-t, akkor perkálnom kell a dokinak, ha fáj a torkom, nekem dolgoznom kell, ha nem akarok éhendögleni, nekik miért nem kell semmit sem csinálniuk, csak sorbanállni a postánál, amikor osztják a segélyt(nem várják meg, amig a postás kiér)??? Miért van az, hogy a többi kissebséggel nincs probléma, például élnek még magyarországon svábok, horvátok, lengyelek, székelyek(pl.:én), őket miért nem utáljuk?

szusz 2008.02.03. 13:05:36

kedves deamon! és kedves mindenki más!

engem száz százalék, hogy bedobozoltatok a vadliberális romavédő kategóriába. pedig csak a vak gyűlölet ellen beszélek, ha képes vagyok rá, normális hangon. a magyarokat ugyanúgy megvédem, ha mocskolják őket.
jó és rossz tapasztalatok birtokában írok, a nyolckerből, ahová én is félve költöztem öt évvel ezelőtt.

miért tagadnám le, hogy vannak problémák? vannak. például eszméletlen középkori szegénység és tudatlanság.
engem az zavar, hogy süt a gyűlölet a hozzászólások zöméből. mindig érdekelt a rasszizmus, a félelem, az előítélet. én sem vagyok tőle mentes.

én itt a haza becsületét védem ezerrel, mert nemzetem iránti elfogultságomban azt gondolom, hogy a magyarok nem rasszisták.

megoldások a valóban meglévő problémákra? most nem bírok mindről írni. de egyről igen.
a tanárok: olyanok, mint mindenki más. ők is félnek. nincsenek felkészítve azokra a helyzetekre, amik előfordulhatnak akkor, ha cigány, kínai, vagy tuareg kerül az osztályba. az én pedagógus barátaim már egy új generáció, akik talán több lelkesedéssel vetették bele magukat az ilyen helyzetekbe és értek is el nagyon jó eredményeket. mai napig tartják a kapcsolatot roma diákjaikkal. több roma tanár kell. több példakép. több büszkeség. kevesebb "leverem a fejedet".

rengeteg párhuzamot látok más országok hasonló problémáival. és nem mindig romák a szereplők. mint írtam, Szerbiában az albánok, Amerikában a feketék, Norvégiában a lappok, Dániában az eszkimók. kölcsönös félelem, az van.

atka! a székelyeket is utálják. a románok. persze nem mindenki nem mindenkit. hiszen nekik is vannak székely barátaik...

szusz 2008.02.03. 13:15:20

svéd nő, öt éve dolgozik Magyarországon. valamit nem tud elintézni, mert az illetővel nem tud közös nyelvet találni, meg egyébként is lepattintják. felajánlom a segítségemet. erre elkezdi szidni a magyarokat, ne tudjátok meg micsoda remek dolgokat tudtam meg percek alatt honfitársaimról.
felment a pumpa bennem és felkértem, hogy kíméljen meg, én sem mondok a svédekre rosszat, pedig tudnék, de én vele ellentétben, udvarias vagyok. szegényt nagyon lehordtam, a végén már csak hápogott..

és ez nem egyszer, hanem legalább huszonötször előfordult más helyzetekben, más külföldiekkel. nem jó érzés, mikor szidják a magyarokat.

Perillustris 2008.02.03. 18:33:50

Sosem értettem, miért kellenek "rendkívüli hómunkások", főállású utcaseprők, miközben többszázezren kapnak ilyen-olyan segélyeket. Ezek többségét egyszerűen közmunkához kellene kötni, s kész.

Nem bonyolult, s mindenki nyerne vele.

Perillustris 2008.02.03. 18:46:03

Egyébként úgy érzem, Olaszliszka fordulópont volt. Több ismerősöm, s én is, s szerintem rengeteg jóérzésű, intelligens ember, addig próbáltuk-próbálta magunkra-magára erőltetni az "előítéletmentes felfogást", próbáltuk meggyőzni magunkat arról, hogy segíteni kell a romáknak, mert ez mindannyiunk érdeke.

Olaszliszka óta viszont MINDENKIRŐL jogosan peregnek le a rasszizmus vádjai. A közelmúlbeli 8. kerületi aljas gyilkosság méginkább ezt erősíti.

A problémát meg kell oldani. Ha a felelősök nem merik, nem akarják, nem tudják, akkor a többségi magyar társadalom - ebben biztos vagyok - lépni fog.

De az nem lesz szép.

Kár lenne addig feszíteni a húrt.

adrijen 2008.02.03. 18:48:28

draga vadliberális romavédő szuszikam!

tegnapi vitank annyira meginditott, h edeskes almaim voltak.

azt almodtam, h altalam naggyon gyűlölt kisebbségiként születtem újjá: oriasi 160 kilos kancigany voltam (tudod, akik ott laknak a hazadban es rettento batran rajuk mersz szolni, mert hangoskodnak). szoval egy derek cigany legeny, akinek senkitol se kellett felnie. nyugodtan kimehettem sotetedes utan is az utcara hisz en voltam az, akitol feltek az emberek, nekem meg a rendor se mert beszolni. cigany ribanc felsegeim havonta elhoztak az onkormanyzatrol a segelyeket, amiket aztan joreszt a kocsmaban, nagyreszt peig a jatekteremben jatszottam el. idom az volt a teremre, mivel dolgoznom nem kellett, eltartottak a vedelmi penzeim, amiket a csicskasaim gyujtottek be hetente a dolgozo kocsog kis magyaroktol. agressziomat (valszeg a javaslatod hatasara) szexben tudtam levezetni....

erzem, ahogy hatasodra elkezdek hinni az ujjaszuletesben. alig varom, h budos dolgozo parazita magyarkent megdogoljek, es Mo-on elo roma kisebbsegikent ujjaszulessek...majd egyesuljek veled!!!! (remelem addigra leteszel arrol, h magyarokat vedjel meg koszos svedekkel szemben)

adrijen 2008.02.03. 18:54:53

Perillustris
"Ha a felelősök nem merik, nem akarják, nem tudják, akkor a többségi magyar társadalom - ebben biztos vagyok - lépni fog."

MEGIS mikor?
hany Olaszliszka, meg nyockeres gyilok kell meg hozza MEGIS???
MEDDIG hagyjuk meg birka nepkent eloskodni magunkon ezeket a mocskokat????

az itt a baj, h mindenki csak pofazik. 20 ev mulva mar nem mi, hanem a cigok fognak ilyen blogokban azon elmelkedni, h h tudnanak vegre megszabadulni a "gazdaszervezettol".

szusz 2008.02.03. 19:53:43

te beteg vagy. ignore on.

anarchoid 2008.02.04. 04:32:42

Hadd idezzek hofitol, a mestertol :


"- Osztan van-e itt rasszizmus ?
- Haaaaaaaaaaaat az nincs. De igeny az volna ra!"

RedRiot 2008.02.04. 17:44:11

"Egyébként úgy érzem, Olaszliszka fordulópont volt."

Én akkor arra számítottam naívan, hogy vmi kormányzati szinten is változni fog. De nem, sikerült a szőnyeg alá söpörni a szart.

Ennek sem volt visszhanga:
www.hirszerzo.hu/cikkr.kinyomtak_a_szemet_megeroszakoltak_-_mi_tortenik_olaszliszkan.55790.html

adrijen 2008.02.04. 22:56:18

tudod RedRiot, amig vannak ilyen szusz-fele vak emberek a felelos politikaban, akik csak az orruk hegyukig latnak, es nem AKARJAK eszrevenni (mondjuk mert igy neveltek oket budan), h hova tart ezen mocskoknak a szonyeg ala soprese, addig ne varjunk semmit...TOLUK.

csak az a gond, h a magyar nep mindig is birka volt tenni valamit. 56 ota nem meri kinyitni a szajat. mindig felulrol varjak h berepuljon a sult galamb. nincs egy Meciar vagy egy Ceausescu (sziggoruan a ciganyok fele megnyilvanulo viselkedesukre gondolva), aki az eruopai morallal szemben kokemenyen fellepne ellenuk.

szusz
valoban beteg vagyok.
az egyetlen szerum betegsegemre a cigany- (es szusz-felek) mentes orszag. meg nehany ozvegy meggyilkolasa, nyugdijas megcsonkitasa, kisgyerekek megeroszakolasa a barataid altal es elkezdodik a rendcsinalas.

erzem is, h nemsokara meggyogyulok.

Tehéntőgy 2008.02.14. 19:25:19

adrijen: most komolyan, olvasd vissza magadat.
Ceausescu, mint példakép BÁRMIBEN is?

adrijen 2008.02.14. 22:08:21

tehentogy
nincs szuksegem megegyszer atolvasni, pontosan tudom mit irtam.

gondolom erdelyi magyarkent rosszul eled meg, h van vmi, amit az idiota oreg jol csinalt.
süti beállítások módosítása