HTML

romablog

majd lesz

Friss topikok

  • csepűpalkó: a többség kötelessége, hogy a kisebbség emberhez méltóan éljen (2015.01.09. 10:48) Kik azok a cigányok?
  • Vérszegény éjszakai dúvad: @romaadófizető: Ez amolyan baloghartúros komment volna. És olybá tűnik, hogy nem igazán értetted ... (2009.07.03. 16:21) A romapolitika sarokpontjai és finanszírozása
  • picur3ka: Hat az az eset szanalmas volt, nem tudom a reszleteit, mondjuk. A mostani azonban tragikus, minde... (2009.03.25. 13:45) A római csapás
  • Vérszegény éjszakai dúvad: Az eszem a rövid. Pörbölyt elfelejtettem. (2008.07.23. 23:30) A rózsa neve
  • nakian: Sorold levélben.... :D (2008.05.24. 20:15) Költözés(?)

Linkblog

2008.02.02. 16:34 Vérszegény éjszakai dúvad

Egy szépen csengő (hazug) mondat

Régebben még sokat beszélgettem emberekkel arról, hogy "milyenek is a cigányok". Ebből az esetek nagyobbik részében parttalan vita kerekedett, mert míg én arról beszéltem, hogy a magyarországi cigányság nem bír olyan homogén jellemzőkkel, amelyek alapján bármiféle általánosítást is lehetne levonni, addig a beszélgetőpartnereim zöme egy nagy adag sztereotípiát sorolt fel. (Szóval erről a szokásomról már egy jó ideje letettem).

Az érdekes dolog az volt, hogy ezeknek az emberek zöme úgy kezdte a szövegét, hogy "Én nem vagyok rasszista, mert vannak cigány barátaim/ismerőseim, de..."

Szóval ezúton üzenném mindenkinek, hogy de igen, ezek az emberek rasszisták, és nem feltétlenül azért, mert a 'de' után rengeteg általánosítást, sztereotípiát soroltak fel, hanem azért, mert az ismerőseiket, barátaikat is megkülönböztetik a származásuk alapján.

 

307 komment

Címkék: rasszizmus


A bejegyzés trackback címe:

https://rroma.blog.hu/api/trackback/id/tr99322255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

konzervman 2008.02.02. 21:25:39

dr justice teljesen jól leírta a helyzetet (is)

respect. detto

Sáfrány 2008.02.02. 21:25:51

Szerintem bűnpártolás rasszizmusnak bélyegezni a realitás ésszerű tapasztalati értékelését. Liberális ködösítéskampány, semmi több.

Az ún. "roma" vezetők meg politikusok pedig számoljanak be végre hogy a töméntelen közpénzből amit a cigányok felzárkóztatására kaptak az utóbbi évtizedekben mit valósítottak meg.

ADDIG PEDIG KUSS, és ne kapjanak közpénzt egy kurva fillért sem.

Szerintem elvárható egy ilyen beszámoló, mit tettek a hőn szeretett népükért, mit jobbítottak a sorsukon, milyen programokra büszkék.

g 2008.02.02. 21:26:11

szusz!"Sajnos a II. világháború szörnyű Hitlerája, a mindennémű másság elleni őrült ámokfutás megszülte azt a szorongó, elvtelenségig és irrealitásig jogvédő gondolkodásmódot, ami bármiféle, a kisebbségeket bármilyen szempontból akár csak teoretikusan is pejoratívan említő vélemény és a fasizmus közé azonnal egyenlőségjelet tesz. A kisebbség csak jó és szép lehet, érték, védendő, támogatandó. Ha a valóság mégis rácáfolna erre, akkor meg kell tagadni, hamisítani a valóságot.

Márpedig ha van út, ami a pokolba vezet, ami pont annak ágyaz meg, amit el akar kerülni - hát ez az.Mint ez a blog is....

Pippipuppi 2008.02.02. 21:26:59

levcsi 2008.02.02. 21:11:16

Sajnos eléggé elment ez a blog, pedig lehetett volna értelmesebb is, ezért is gondoltam, hogy írok, hátha kicsit megtöröm ezt a Gárdázós meg "anyázos" embersereget aki itt összegyűlt kiontani a bajait...

Engem is hagytak már helyben cigányok, elég rendesen, 1 hét kórház... Ennek ellenére komolyan elngonolkoztam "levcsi" írásán, meg azon a pár emberén aki írt az írásommal kapcsolatban.
Valószínűleg titokban megismerem, aztán meglátjuk mi lesz...

szusz
Van pár ismerősöm a 8. kerben és aki ott lakik, azzal nem szenyóznak, legalábbis az ismerősömet szinte majdnem kebel barátként kezelik, meg védik, pedig "csak egy rendes magyar" ő is. Veled is hasonló a szitu?
Szerintem ez logikus is, hisz minek legyen rosszban az ember a szomszédokkal, amikor lehet jóban is :)

Más: emlékszem még amikor vidéken laktam gyerekként, és nagyapám gazdaságában mindig volt éven át egy-két roma dolgos ember. Kapott ebédet, szállást és még valamennyi fizetést is, amiért segített a gazdaságban, sőt gyerekként még pár dolgot meg is tanultam tőlük... Kérdem én hol vannak már ezek a dolgos kezek? Ez csak amolyan költői kérdés...

Ordas 2008.02.02. 21:27:23

Én előítéletes vagyok a cigányokkal. Ha tehetem kerülöm őket. Mi ebben a baj?

Nem hinném, hogy baj lenne a cigányrasszizmus. Majd, ha elfogadják a társadalom szabályait, majd beszélhetünk.

De addig erőszakkal válaszolok az erőszakos életmódjukra.

konzervman 2008.02.02. 21:28:45

Aki lemaradt volna néhány napja.

vastagbor.blog.hu/2008/01/27/romatelep

Természetesen ez egy kiragadott példa, de nagyon jól mutatja sajnos a jelenlegi állapotokat...

Istenemre mondom: annak örülnék a legjobban, ha a többség roma normálisan gondolkodna...csak az a baj, hogy erre esély sincs...

RedRiot 2008.02.02. 21:32:08

szusz:

"de azt is tudom, tapasztalom, hogy olyanok is erősen rasszisták, sőt, akik életükben nem láttak se zsidót, se feketét, se cigányt, se senkit."

Ebben igazad van. De nem kell feltétlenül személyes tapasztalattal rendelkezni. Képzeld el, hogy falun élsz, általánosba járnak a gyerekeid. A suliban fegyelmezhetetlen romagyerekek teszik lehetetlennék a tanítást, így a gyerekeid nem részesülnek oktatásban. Szünetben inzultálják a gyerekeidet. Hazafelé sincsenek biztonságban mert jön a "nincsegy cigid?".

Ma Magyarországon, ha erre azt mondod, elég volt, máshova akarod járatni a gyerekeidet, vagy azt mondod azoknak a romagyerekeknek kisegítőben a helyük, akkor rasszistának neveznek, és nem foglalkoznak a problémáddal. Ez a szomorú számomra. Nyilván Te sem akarnád kiírtani a renitens cigánygyerekeket, de a saját gyerekeidet szeretnéd biztonságban tudni. Ha ennek hangot adsz, rasszista vagy! - ez a nagy büdös helyzet, és ez az egyik ok, ami miatt félek a jövőtől.

A törvények nem védik meg a becsületes embereket, nem ilyen viszonyokra írták őket anno.

Sőt, arra sem adnak lehetőséget, hogy magukat megvédjék.

moralisa 2008.02.02. 21:32:36

A kommentek >= 99%-a szóra sem érdemes mocskolódás, amint ez nagyjából el is vár6ó, a kisszámú értelmes egyikére reagálnék, mékpedik doubting thomaséra:

A Nobel-díjas sztori legkeményebbike Elie Wieselé, aki 86-ban békét kapott, amikor azonban valaki arra való tekintettel, hogy 1940 és 1944 között Magyarországon élt (Észak-Erdély visszacsatolásának hála), be akarta őt is számítani a magyar Nobel-díjasok közé, erre nem tartott igényt, ami annak fényében, hogy 44-ben egész családjával 1ütt Auschwitzbe deportálta a magyar állam (persze a németek voltak a hibásak), nem is annyira meglepő.
Egyébként gratulálok az antirasszista paraboládhoz, szívemből szóltál, annyi kritika engedtessen meg, hogy azzal nem növeled a hiteledet, ha a rasszista hozzászólótársainknak fölrovod, hogy egy blog kommentjei keretében nem kizárólag az irodalmi magyar legékesebb fordulataival operálnak, a szintén nem túl szimpatikus többezer könyv előnyös megjegyzésedre esetleg ajánlhatnám, hogy a közeljövőben beiktathatnál néhány olyat, amely a nyelvhasználat kérdéseit feszegeti

Kulturmagyarpolgár 2008.02.02. 21:32:51

1. A liberálisok csak azzal foglalkoznak, hogy utálják a cigányokat és a zsidókat. Meri valaki őszintén elemezni, hogy miért??? Ne csak a következményekkel törődjenek hanem az okokkal is!
2. Már a legbutább állatban is megtalálható az óvatosság és a saját magát megvédés képessége. Ha nem így lenne már rég kipusztult volna. Szegény átlag magyar polgárból ezt próbálják kiölni. Olyan mintha azt magyaráznák, hogy bízz meg a kígyóban, nem fog megmarni és rohadt rasszista vagy ha nem így teszel. Hát majd hülye leszek :)
3. Nincs bajom a magyarországi szlovákokkal, románokkal, szerbekkel stb. Érdekes nem? Nekik sikerült beilleszkedni.

Sáfrány 2008.02.02. 21:35:26

Pippipuppi, azért nincsenek dolgos cigányok mert a zsidók megmérgezték őket a segéllyel, kádártól gyurcsányig.

Ez az ő tragédiájuk, csak még nem érzik, és ez a magyarok tragédiája is, már kezdjük látni.

Mindezt azért tették mert tudták hogy ha kiborul a bili nem ők lesznek a hunyók, hanem a cigányokon fog csattanni az ostor, bónuszként pedig a magyarok is hullanak majd mint a legyek. Ők pedig nevető harmadikként létrehoznak itt egy Új Izrael-t.

Jól kifundálták. Olyan államrend kellene ami nem teszi lehetővé az ingyenélést senki számára - a törvények rassztól függetlenül érvényesek lennének mindenkire, és nem lenne pozitív diszkrimináció, mert a pozitív diszkrimináció diszkriminálja azokat akik nem részesülnek benne.

SSS 2008.02.02. 21:35:42

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.

szusz 2008.02.02. 21:38:45

g! ez egy nagyon érdekes felvetés. lehet vele vitatkozni. tény, hogy a világháború után lett egy váltás. talán nem véletlenül.
én azt mondom, hogy a kisebbség nem szép, nem védendő, csak nem jobban támadandó. ennyi.
könnyű belerúgni az alullevőbe. és ez mindenkire vonatkozik.

a cigányokat ugyanazok a jogok és kötelességek illessék meg. most nem ez van. sem jogban, sem kötelességben. és még a bonyolultabbb kérdésekig el sem jutottunk.

Kulturmagyarpolgár 2008.02.02. 21:39:44

Ja még valami:
Elhangzott, hogy Barack Obama az USA fekete elnöke lehet. Azért ő annyira nem fekete. Talán félig, vagy negyedrész lehet néger. Nézzétek meg Pákót, na az néger!

kgjik 2008.02.02. 21:40:58

Van aki veszi
Biblia mit érhet
mikor azt mondja "a szelídek
öröklik a földet"

de egy sejk épp megvette
New Jersey-t egy hete
és te lúzer: mondd, mi marad neked?

hát Hare Rama tévedett volna?
s te hiába mászkálsz lepedõbe csomagolva?
egy csengõ a rúdon
és kopasz a fejed
(egy lúzer semmit nem örököl!)
Azt mondod szar ügy az életed
hogy hátaddal állsz a falnak
hát tudd meg, ember, hogy tégedet
még csak le se szarnak

mert mi is foglalkoztatja
ama Washingtoni fõket?
Hát csakis EGYESEK érdeklik õket
de te nemhogy pont az az EGY
de még KETTES sem lehetsz!
Ezek a Jézusosok
mondjuk aranyosak
de a szartól amit hisznek
teljesen zavarosak

nem fáj nekik ha az egyház
lenyúlja õket
hát nem szívás-e annak akinek semmije?

*

(mit tehetsz hát?)
a vacsorád sonka
és diszló legyen!
röhögj rogyásig
Billy Graham-en!
na és Ábrahámon és Mózesen
- tiszta idõpocsékolás!
(egy jó nagy seggberúgás)

tegyél hát bármit
amit csak akarsz
a szomszéd buzgalmát
csak meg ne zavard

és mikor fizetsz
hagyj kis borravalót
hogy a következõ taplónak
legyen útravaló

mert van aki
ELVISZI a bibliát …

nakian 2008.02.02. 21:41:02

VÉD-nek írtam privátban... De közben rájöttem, hogy talán nem csak engem érdekel a válasz. Ez a blog egészen másért indult, nem azért, hogy itt csapjanak össze az indulatok. Legalábbis így éreztem. Nagyon kíváncsi vagyok, miért tette fel ezt az előre láthatóan parázs vitára indító bejegyzést ide... Nagyon. Mert ilyen mocskolódást bárhol lehet olvasni, gondolom, nem ez érdekelte...

Pippipuppi 2008.02.02. 21:41:15

Katriina 2008.02.02. 21:35:26
Az írásod első két bekezdésével egyetértek

LEVCSI, nem véltelnül a Műszaki végeztél és most meg Közgázon? Ha igen, akkor felhívlak és elmehtünk sörözni, és akokr részletesebben elmesélem...

Drága SSS
Nem értem mi a fenét akartál ezzel a hozzászólással....

...Bert 2008.02.02. 21:43:18

Úgy hidd nekem el hogy amit mondok színigaz
kis hőseinknek régesrégi története ez
tudja meg hát mindenki, mi történt akkor ott
s amiről a szomszédság mit sem tudhatott

Dinky papa kora reggel munkába siet
San Berdinoban árul lámpát s székeket
s a köténykében Mamára is jól emlékszem még
ő etette az egész Eds Café-t

(és ment a…)
Pisálás, fingás, na meg a takonykenés
(és a közös mutatvány: a fingégetés)
És a polcon közben gyűlt a sok befőttesüveg
KENNY LÉNYEIVEL TELE AZ EGÉSZ!

A taknyát Ronnie ha teheti az ablakra keni
(milyen gyönyörű: hasmenés-színű)
Kennynek a haverokkal meg új hobbija lett
FEKETÍTSÜK MÁR BE A VIZET!

így élnek hát ők az iskola után
(van persze akinek ez ciki)
A szomszédok csak bámulták éjszakákon át
(de te is azt csináltad volna, az tuti!)

Pisálás, fingás, na és takonykenés
(és a közös mutatvány: a fingégetés)
A polcon közben gyűlt a sok befőttesüveg
KENNY LÉNYEIVEL TELE AZ EGÉSZ!

Ronnie bevonult, Kenny meg gyógyszereken él
Ó jaj de szép: egy bombázó ha ég
fényesség és durrogás na és dinamit-bűz
(Várj míg bezöldül a tűz…
Várj míg bezöldül a tűz)
VÁRJ MÍG BEZÖLDÜL A TŰZ!

Bird_ 2008.02.02. 21:43:39

Bármibe lefogadom, hogy ez a post valamiféle szociológiai kísérlet, vagy valami hasonló izé... na mindegy.

De volt egy ilyen komment is: "A magyar egy idióta nemzet, többségük képtelen lenne feltalálni a kereket, akkor sem, ha az élete függene ettő..." És bazdmeg neked milyen igazad van!

Például miért van az, hogy a buszon romboló kis suttyókat ha magyar-kínai vagy hasonló forma, akkor leállítják egy idő után az emberek, még az idős nénik is beszólnak nekik, de ha "véletlenül" cigány rombol-hangoskodik-verekszik, akkor még az izmosabbak is kussolva nézik... Mert FÉLNEK! Mert nem akarnak Szögi Lajos lenni, mert TUDJÁk, hogy jönni fog a tizensok családtag, és a hülye busz ezt már nem éri meg.

Beszéljünk arról, hogy hogyan jutott el odáig egy népcsoport(?), hogy megfélemlíti a többséget, rasszizmust kiáltva akkor, amikor bármilyen szinten el kellene fogadni a többség NORMÁIT, ÉRTÉKÍTÉLETÉT?!?

És hidd el, ha tarthatatlan lesz a teher, akkor fel lesz találva a kerék, de az nagyon csúnyát fog szólni... És ez sajnos nem fenyegetés, sokkal inkább félelem.

(Hozzátéve, hogy mindenki azt hiszi, hogy semmit sem lehet tenni, mert majd ránkfogják, hogy náci nemzetz vagyunk, és akkor jajjlesznekünk. Pedig a súlyos devianciát bizony más államok is kezelik, és nincs olyan nagy tiltakozás emiatt, pedig egykettő kifejezetten bevállalós, lásd pl. az olaszok "csövestelenítő" akcióját nemrégiben.

Kulturmagyarpolgár 2008.02.02. 21:44:39

Katriina!
Sok igazság van abban amit írtál, de a cigányok már több száz éve itt élnek. Ne fogd az utolsó 50 évre, hogy ilyenek lettek!

Wasp 2008.02.02. 21:46:17

Amigo: minden tiszteletem a tied. Akik kritizálnak (fehérek, kékek, barnák) bekaphatják.

Ismerek más ilyen romát is. Az egyetememen volt 2 évfolyamtársam is, jó fejek, szorgalmasak, stb. Csak barna bőrüek voltak. Nagy ügy. Ott mertem az előadóteremben hagyni a laptopomat, táskámat, kabátomat. Felvenném őket dolgozni a cégembe. Miért ne?

De. És most jön az a az a "de" amin a blog írója úgy berágott.
Fajgyűlölet? Ki fél kitől jobban? Ha egy sötét utcán szembejön egy (átlagos) roma társaság, egy fehérrel, vagy ha egy (átlagos) fehérbőrű társaság fut össze egy romával? Vajon ki az aki félelmében átmenne a túloldalra?

Utálom a cigányokat?
Nehéz erre válaszolni. Igen. Nem. Mittudomén.
Egy biztos. Utálom azokat, akiktől félnem kell. Utálom azokat, akiktől féltenem kell a lányomat. Utálom azokat, akik szándékosan és közömbösen antiszociális magatartásukkal megnehezítik az életem.

Nem állítom hogy ezek a kritériumok kizárólag a romákra (és minden romára egyedileg) igazak.

Szóval kirekesztő lennék?

Egy ismerősöm mondta volt:
"a kolorádóbogarat sem azért utáljuk mert csíkos."

Akinek inge, vegye magára.

Sertimn 2008.02.02. 21:46:27

Az est leszállt, az éj sötét
se hold, se csillag, se lámpa se ég
fúj az a rohadt szél, a fák rondák
az éjszakát egy farkasember üvölti át

De én kemény vagyok, nem beszari köcsög
egy Kriszti nevű lánnyal, rajta nagy csöcsök
ültünk a motoromon én meg csaj
tekertünk a hegyre - ott már várt a baj

a tücskök mint a hülyék üvöltöttek
okát éreztem már némi söröknek
szólok: "amit szürcsölsz épp, add előre hamar"
De válasz nem jött mer' közben eltűnt a csaj

"Hol vannak a csöcsök, és hol a söröm?
a tolvajnak a képét összetöröm"
Erre zajt hallok és hátul egy ág megroppan
Maga az Ördög nézett a szemembe unottan!

Az orra nagy, frakkja vörös mint a tűz
a farka hegyes, körötte kénes bűz
Az Ördög volt - tudtam egy pillanat alatt
mintha emberi hús lenne a körmei alatt?

Rögtön felrémlettek előttem a nagy csöcsök
rá is üvöltöttem: "megállj, köcsög!"
Csak a fogpiszkálót rágta, meg nem hatottam
Én meg elő a stukkert, aztán: BAM-BAM-BAM!

Az ördög csak röhögött: "azt elteheted!
A csajt meg már megettem, te hülyegyerek?"
Megetted a Krisztát? - a nagy csöcsökkel!
Na és hol a söröm? - most böfögöm fel...

Csizmástul a csajt? - miért hazudnék?
De jó a huzatod!... - jó evő volnék?
és megfizetik jól neked ezt a melót?
mondhatom, hogy panaszom még sosem volt...

"De kéne ez a Kriszta meg a sör nekem
böffentsd vissza gyorsan hogyha kérhetem"
"te aztán nagy szám vagy, te motoros huszár
Hisz az Ördög az - fogod már? - ki előtted áll!

és mit adnál vajon a csöcsökér', sörér'?
ugye látod ezt a szerződést ha nem vagy gyökér?"
"nagyon jól látom, te mocsok szemét
az ember csak ezért tanulja leírni a nevét

ide azt a papírt, a nevem alálököm
de kéne már a csaj, és pláne a söröm"
"hé ember, vigyázz, velem ne szórakozz
ezt nem hiszem el, nem lehetsz ENNYIRE rossz!

a pokolban Nixon és más férgek vannak
és mindannyian nálad messze rosszabbak"
"Na elég, üssük nyélbe már ezt az üzletet
ha te vagy az ördög, akkor adj kezet!"

*

(improvizált párbeszéd)

Na várj egy percig... Üzletet akarsz kötni velem, igaz?
Így van!
Háát, nem tudom, ember, nem tudom... nem tudom, mit csináljak...
Mi van?
Nézd, én...
Mi van? Pipa vagy?
Nem, ember, semmi köze a pipához... Hanem a...
De te vagy az ördög, nem, vagy mi a fene?! Te rossz vagy, vagy mi!
De a stílus, ember! Nem tudom, ezzel a stílussal a Pokolba való vagy-e?
Nézd, ha már erről van szó? A színtiszta igazság, hogy stílusban sosem voltam a topon...
Igen, tudom... Pont ezért gondolkozom azon...
De hadd adjak.... van itt valami... szerintem van itt valami, ami talán érdekelne téged...
Na mi az?

Itt van a lelkem
Ha kell, elveheted
van vagy ezer éves
nekem elhiheted

De ha már a tied
vissza nem adhatod
időtlen időkig
meg kell tartanod!

Hűha!
Fogod, Ördög?
Ó, persze! Most meg kéne ijednem, vagy mi?
Naná, naná!?
Ó, igen! Nagyon kemény! Azt hiszem, te igazán rossz vagy! Idefigyelj, te lökött, bizonyítsd be nekem, hogy elég durva vagy a Pokolhoz, és hogy hozod azt a stílust, ami a Pokolban kell - na nyomjad a szöveget...
Oké, akkor mondom.
Rendben!
Akkor bebizonyítom, hogy elég rossz vagyok ahhoz, hogy a Pokolba jussak.
Aha!...
Mert én jártam ott!
Aha!...
Mert láttam!
Aha!...
Mert megtörtént velem!
Aha!...
Emlékezz: A WARNER BROTHERS-HEZ TARTOZTAM NYOLC KIBASZOTT ÉVIG!
Na erről mesélj! Úgy látom, egy nyelvet beszélünk!
Na, EZ mennyire rossz?
Nekem pont megfelel, te rohadék! Úgyhogy gyerünk, mondd el, mi érdekel, érted? talán meg tudunk egyezni, de tudnom kell, miben mozogsz, érted? mert még nem tudom, te vagy-e a megfelelő a... a helyre, érted?
Nézd... hadd mondjam el, mi is az én problémám.
Oké.
A gondom, hogy nem tartozom sehová.
Aha...
Tudod? Nem tartozom még a te köreidhez sem
Remélem is!
Én... én egy egyszer? ember vagyok, nagyon kis elvárásaim vannak az élett?l: a csöcsök és a sör - érted?
Ne! Mi?
Csöcsök és sör!
Nem! Ugye viccelsz?
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Mi? Neee!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak ezt ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, ne, ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak csöcsöt és sört ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Nem bírom a csöcsöket meg a sört!
Hohó, ezt figyeld! Mit fogok most ezzel csinálni?...
Várj, várj, kérlek ne!
Hej! Most figyelj!

*

"Nem! Ne írd alá, egy percet még várj!
nem adhatom a kezedbe a varázsceruzát!"
az ördög öklendezni kezdett - kiugrott a csaj
zip-zip-zip! - de ismerős cicizaj!

"HÁROM SÖRT LENYOMTAM S NÉMI FÜVEKET
KÖZBEN NYOMTAK ENGEM IS -EZ MEG A TIETEK!!"

egy középső ujjat hosszan nézhettünk
az Ördög egyet fingott - és a csaj elt?nt

Az Ördög kész frász
én meg adom a gázt
csak azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány

Ertiment 2008.02.02. 21:47:13

Az est leszállt, az éj sötét
se hold, se csillag, se lámpa se ég
fúj az a rohadt szél, a fák rondák
az éjszakát egy farkasember üvölti át

De én kemény vagyok, nem beszari köcsög
egy Kriszti nevű lánnyal, rajta nagy csöcsök
ültünk a motoromon én meg csaj
tekertünk a hegyre - ott már várt a baj

a tücskök mint a hülyék üvöltöttek
okát éreztem már némi söröknek
szólok: "amit szürcsölsz épp, add előre hamar"
De válasz nem jött mer' közben eltűnt a csaj

"Hol vannak a csöcsök, és hol a söröm?
a tolvajnak a képét összetöröm"
Erre zajt hallok és hátul egy ág megroppan
Maga az Ördög nézett a szemembe unottan!

Az orra nagy, frakkja vörös mint a tűz
a farka hegyes, körötte kénes bűz
Az Ördög volt - tudtam egy pillanat alatt
mintha emberi hús lenne a körmei alatt?

Rögtön felrémlettek előttem a nagy csöcsök
rá is üvöltöttem: "megállj, köcsög!"
Csak a fogpiszkálót rágta, meg nem hatottam
Én meg elő a stukkert, aztán: BAM-BAM-BAM!

Az ördög csak röhögött: "azt elteheted!
A csajt meg már megettem, te hülyegyerek?"
Megetted a Krisztát? - a nagy csöcsökkel!
Na és hol a söröm? - most böfögöm fel...

Csizmástul a csajt? - miért hazudnék?
De jó a huzatod!... - jó evő volnék?
és megfizetik jól neked ezt a melót?
mondhatom, hogy panaszom még sosem volt...

"De kéne ez a Kriszta meg a sör nekem
böffentsd vissza gyorsan hogyha kérhetem"
"te aztán nagy szám vagy, te motoros huszár
Hisz az Ördög az - fogod már? - ki előtted áll!

és mit adnál vajon a csöcsökér', sörér'?
ugye látod ezt a szerződést ha nem vagy gyökér?"
"nagyon jól látom, te mocsok szemét
az ember csak ezért tanulja leírni a nevét

ide azt a papírt, a nevem alálököm
de kéne már a csaj, és pláne a söröm"
"hé ember, vigyázz, velem ne szórakozz
ezt nem hiszem el, nem lehetsz ENNYIRE rossz!

a pokolban Nixon és más férgek vannak
és mindannyian nálad messze rosszabbak"
"Na elég, üssük nyélbe már ezt az üzletet
ha te vagy az ördög, akkor adj kezet!"

*

(improvizált párbeszéd)

Na várj egy percig... Üzletet akarsz kötni velem, igaz?
Így van!
Háát, nem tudom, ember, nem tudom... nem tudom, mit csináljak...
Mi van?
Nézd, én...
Mi van? Pipa vagy?
Nem, ember, semmi köze a pipához... Hanem a...
De te vagy az ördög, nem, vagy mi a fene?! Te rossz vagy, vagy mi!
De a stílus, ember! Nem tudom, ezzel a stílussal a Pokolba való vagy-e?
Nézd, ha már erről van szó? A színtiszta igazság, hogy stílusban sosem voltam a topon...
Igen, tudom... Pont ezért gondolkozom azon...
De hadd adjak.... van itt valami... szerintem van itt valami, ami talán érdekelne téged...
Na mi az?

Itt van a lelkem
Ha kell, elveheted
van vagy ezer éves
nekem elhiheted

De ha már a tied
vissza nem adhatod
időtlen időkig
meg kell tartanod!

Hűha!
Fogod, Ördög?
Ó, persze! Most meg kéne ijednem, vagy mi?
Naná, naná!?
Ó, igen! Nagyon kemény! Azt hiszem, te igazán rossz vagy! Idefigyelj, te lökött, bizonyítsd be nekem, hogy elég durva vagy a Pokolhoz, és hogy hozod azt a stílust, ami a Pokolban kell - na nyomjad a szöveget...
Oké, akkor mondom.
Rendben!
Akkor bebizonyítom, hogy elég rossz vagyok ahhoz, hogy a Pokolba jussak.
Aha!...
Mert én jártam ott!
Aha!...
Mert láttam!
Aha!...
Mert megtörtént velem!
Aha!...
Emlékezz: A WARNER BROTHERS-HEZ TARTOZTAM NYOLC KIBASZOTT ÉVIG!
Na erről mesélj! Úgy látom, egy nyelvet beszélünk!
Na, EZ mennyire rossz?
Nekem pont megfelel, te rohadék! Úgyhogy gyerünk, mondd el, mi érdekel, érted? talán meg tudunk egyezni, de tudnom kell, miben mozogsz, érted? mert még nem tudom, te vagy-e a megfelelő a... a helyre, érted?
Nézd... hadd mondjam el, mi is az én problémám.
Oké.
A gondom, hogy nem tartozom sehová.
Aha...
Tudod? Nem tartozom még a te köreidhez sem
Remélem is!
Én... én egy egyszer? ember vagyok, nagyon kis elvárásaim vannak az élett?l: a csöcsök és a sör - érted?
Ne! Mi?
Csöcsök és sör!
Nem! Ugye viccelsz?
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Mi? Neee!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak ezt ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, ne, ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak csöcsöt és sört ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Nem bírom a csöcsöket meg a sört!
Hohó, ezt figyeld! Mit fogok most ezzel csinálni?...
Várj, várj, kérlek ne!
Hej! Most figyelj!

*

"Nem! Ne írd alá, egy percet még várj!
nem adhatom a kezedbe a varázsceruzát!"
az ördög öklendezni kezdett - kiugrott a csaj
zip-zip-zip! - de ismerős cicizaj!

"HÁROM SÖRT LENYOMTAM S NÉMI FÜVEKET
KÖZBEN NYOMTAK ENGEM IS -EZ MEG A TIETEK!!"

egy középső ujjat hosszan nézhettünk
az Ördög egyet fingott - és a csaj elt?nt

Az Ördög kész frász
én meg adom a gázt
csak azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány

Előitéletes 2008.02.02. 21:47:44

Engedtessék meg belekotyogni!
A post durván csúsztat, ebben egyetértek itt azokkal, akik éles különbséget tesznek rasszizmus, és előítélet között!
Nem tartom magam rasszistának, alapvetően a velem szemben normálisan viselkedő embereknek sem a színe, sem a származása, sem a vallása nem számít számomra.
Megtanultam viszont, hogy melyik az a csoport a társadalomba, akikkel szemben fokozott figyelem, elővigyázatosság, és gyanakvás szükségeltetik, ezek pedig a romák.
Akiknek viselkedéséről messziről látszik, hogy nem tisztelnek semmilyen elfogadható szintet, én őket szoktam (beismerten pejoratív módon) cigányoknak nevezni. Gongban is vagyok, mikor roma barátaim cigánynak nevezik magukat, vagy egymást.
Igen! Vannak ilyen barátaim.
Dolgoznak, normálisan, európai szinvonalon viselkednek, öltözködnek. A legtöbb ismerősünknek meg sem fordul a fejében, hogy ők romák lennének. Előbb gondolják egyiptominak, arabnak őket. (Sokat nevetünk az ilyen eseteken)
Rokonaim között is több roma van, szintén a becsületesen dolgozó, kultúrált életvitelt vezető, de a vidéki viszonyoknak megfelelően, ők jobban "beazonosíthatók", de pont a vidéki élet sajátosságai miatt mindenki tisztában van az értékeikkel, fel sem merül senkiben negatív gondolat.

Mindezt miért is írom?

Világ életemben pesten laktam, és nem a legrosszabb hírű környéken, melyekről az embernek a cigányprobléma jut eszébe.

Ennek ellenére az életem folyamán történt támadásokat azt kell mondjam mind cigányok követték el.

- Gyerekkoromban (első élmény) egy cigánynő vágott képen úgy hogy kórházban állították el az orrvérzésemet, mert mikor a gyerek már a fél homokozót rámdobta idegenként én egyszer vissza mertem dobni.
- 2 cigány srác vert meg iskolás koromban, azóta sem tudom hogy miért. Egyszerűen követtek, mikor hazafelé tartottam Budáról... Nem vettek el semmit, csak megvertek...
- Első (számomra komolyabb) értéktárgyamat, az első saját fizetésből vett mobiltelefonomat szintén cigányok lopták el.
- Azokat az eseteket, amikor egyszerűen belémkötöttek, és valahogy kikerültem a szituációból fel sem tudom sorolni...

Engedtessék meg nekem, hogy komoly negatív véleménnyel legyek a cigányságról, még akkor is, ha alapvetően liberálisnak tartom magamat. (élesen elhatárolódva attól, amit a mai magyar politika liberálisnak nevez)

Meghasonlás ez nekem, mert kellemetlen kettős érzés, amikor előkerülnek a barátaim előítéletek miatti problémái. Nem ők tehetnek róla, de sajnos nem is ők, és a hozzájuk hasonlók alkotják a csoport nagyrészét...

Ertumenta 2008.02.02. 21:47:56

Az est leszállt, az éj sötét
se hold, se csillag, se lámpa se ég
fúj az a rohadt szél, a fák rondák
az éjszakát egy farkasember üvölti át

De én kemény vagyok, nem beszari köcsög
egy Kriszti nevű lánnyal, rajta nagy csöcsök
ültünk a motoromon én meg csaj
tekertünk a hegyre - ott már várt a baj

a tücskök mint a hülyék üvöltöttek
okát éreztem már némi söröknek
szólok: "amit szürcsölsz épp, add előre hamar"
De válasz nem jött mer' közben eltűnt a csaj

"Hol vannak a csöcsök, és hol a söröm?
a tolvajnak a képét összetöröm"
Erre zajt hallok és hátul egy ág megroppan
Maga az Ördög nézett a szemembe unottan!

Az orra nagy, frakkja vörös mint a tűz
a farka hegyes, körötte kénes bűz
Az Ördög volt - tudtam egy pillanat alatt
mintha emberi hús lenne a körmei alatt?

Rögtön felrémlettek előttem a nagy csöcsök
rá is üvöltöttem: "megállj, köcsög!"
Csak a fogpiszkálót rágta, meg nem hatottam
Én meg elő a stukkert, aztán: BAM-BAM-BAM!

Az ördög csak röhögött: "azt elteheted!
A csajt meg már megettem, te hülyegyerek?"
Megetted a Krisztát? - a nagy csöcsökkel!
Na és hol a söröm? - most böfögöm fel...

Csizmástul a csajt? - miért hazudnék?
De jó a huzatod!... - jó evő volnék?
és megfizetik jól neked ezt a melót?
mondhatom, hogy panaszom még sosem volt...

"De kéne ez a Kriszta meg a sör nekem
böffentsd vissza gyorsan hogyha kérhetem"
"te aztán nagy szám vagy, te motoros huszár
Hisz az Ördög az - fogod már? - ki előtted áll!

és mit adnál vajon a csöcsökér', sörér'?
ugye látod ezt a szerződést ha nem vagy gyökér?"
"nagyon jól látom, te mocsok szemét
az ember csak ezért tanulja leírni a nevét

ide azt a papírt, a nevem alálököm
de kéne már a csaj, és pláne a söröm"
"hé ember, vigyázz, velem ne szórakozz
ezt nem hiszem el, nem lehetsz ENNYIRE rossz!

a pokolban Nixon és más férgek vannak
és mindannyian nálad messze rosszabbak"
"Na elég, üssük nyélbe már ezt az üzletet
ha te vagy az ördög, akkor adj kezet!"

*

(improvizált párbeszéd)

Na várj egy percig... Üzletet akarsz kötni velem, igaz?
Így van!
Háát, nem tudom, ember, nem tudom... nem tudom, mit csináljak...
Mi van?
Nézd, én...
Mi van? Pipa vagy?
Nem, ember, semmi köze a pipához... Hanem a...
De te vagy az ördög, nem, vagy mi a fene?! Te rossz vagy, vagy mi!
De a stílus, ember! Nem tudom, ezzel a stílussal a Pokolba való vagy-e?
Nézd, ha már erről van szó? A színtiszta igazság, hogy stílusban sosem voltam a topon...
Igen, tudom... Pont ezért gondolkozom azon...
De hadd adjak.... van itt valami... szerintem van itt valami, ami talán érdekelne téged...
Na mi az?

Itt van a lelkem
Ha kell, elveheted
van vagy ezer éves
nekem elhiheted

De ha már a tied
vissza nem adhatod
időtlen időkig
meg kell tartanod!

Hűha!
Fogod, Ördög?
Ó, persze! Most meg kéne ijednem, vagy mi?
Naná, naná!?
Ó, igen! Nagyon kemény! Azt hiszem, te igazán rossz vagy! Idefigyelj, te lökött, bizonyítsd be nekem, hogy elég durva vagy a Pokolhoz, és hogy hozod azt a stílust, ami a Pokolban kell - na nyomjad a szöveget...
Oké, akkor mondom.
Rendben!
Akkor bebizonyítom, hogy elég rossz vagyok ahhoz, hogy a Pokolba jussak.
Aha!...
Mert én jártam ott!
Aha!...
Mert láttam!
Aha!...
Mert megtörtént velem!
Aha!...
Emlékezz: A WARNER BROTHERS-HEZ TARTOZTAM NYOLC KIBASZOTT ÉVIG!
Na erről mesélj! Úgy látom, egy nyelvet beszélünk!
Na, EZ mennyire rossz?
Nekem pont megfelel, te rohadék! Úgyhogy gyerünk, mondd el, mi érdekel, érted? talán meg tudunk egyezni, de tudnom kell, miben mozogsz, érted? mert még nem tudom, te vagy-e a megfelelő a... a helyre, érted?
Nézd... hadd mondjam el, mi is az én problémám.
Oké.
A gondom, hogy nem tartozom sehová.
Aha...
Tudod? Nem tartozom még a te köreidhez sem
Remélem is!
Én... én egy egyszer? ember vagyok, nagyon kis elvárásaim vannak az élett?l: a csöcsök és a sör - érted?
Ne! Mi?
Csöcsök és sör!
Nem! Ugye viccelsz?
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Mi? Neee!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak ezt ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, ne, ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Ne, csak csöcsöt és sört ne!
Csöcsök és sör, csöcsök és sör, csöcsök és sör...
Nem bírom a csöcsöket meg a sört!
Hohó, ezt figyeld! Mit fogok most ezzel csinálni?...
Várj, várj, kérlek ne!
Hej! Most figyelj!

*

"Nem! Ne írd alá, egy percet még várj!
nem adhatom a kezedbe a varázsceruzát!"
az ördög öklendezni kezdett - kiugrott a csaj
zip-zip-zip! - de ismerős cicizaj!

"HÁROM SÖRT LENYOMTAM S NÉMI FÜVEKET
KÖZBEN NYOMTAK ENGEM IS -EZ MEG A TIETEK!!"

egy középső ujjat hosszan nézhettünk
az Ördög egyet fingott - és a csaj elt?nt

Az Ördög kész frász
én meg adom a gázt
csak azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány
azt nem látom tisztán
hogy hogy ment vissza a lány

Raid · http://www.erettsegi2008.hu 2008.02.02. 21:49:27

Egészen őszintén az író "nemokos". Szerinted az rasszista aki elítéli a cigány bűnözöket de vannak cigány barátai? Gondolkozz már, én rasszista vagyok mert nincs jó véleményem a bűnözőkről? Nem, nem vagyok az ,nem járok fehér csuklyával és fákjával a kezemben.

koda 2008.02.02. 21:49:39

Élnél velük egy faluban,ahol mindennap meg kell harcolnod velük majd más lenne a véleményed.Ha a gyerekedet nap mint nap terrorizálnák megnézném mit mondasz.

Tyler Durden · http://nyaradremete.extra.hu/ 2008.02.02. 21:49:52

Ennek a szübetnek rengeteg értelme volt. Köszönjük at értelmes kiötlőnek:

'Az erőszak legszörnyűbb formája aszegénység."
(Gandhi)

szusz 2008.02.02. 21:53:18

Pippipuppi!
persze. ha itt laksz és ismernek, az más. ez benne van. csak azt nem értem, hogy akkor miért írja az össze mocskolódó, hogy költözzön az antirasszista a nyolckerbe, majd meglátja? itt vagyok, látom.
a lényeg az, hogy a gettósodás miatt kialakul egy kölcsönös utálat és félelem. ők meg mi. erről vannak külhoni tapasztalataim és pont az integrált oktatás volt a megoldás.

Red Riot!
amit előbb elkezdtem. szóval külföldön jártam iskolába. bevándorló gyerekek problémája. a bennszülött szülők pont ezt róják fel, amit nálunk a cigány gyerekekkel kapcsolatban. vagy Amerikában a fehér gyerekek szülei a feketékkel.

sokáig a megoldás: az elkülönítés. eredmény: még jobban félnek egymástól, utálják egymást. én integrált osztályba jártam, a renitens gyerekkel külön beszélt az ofő, az iskolapszichológus.
erre kellene a jó tanáranyag. például.

nem azt mondom, hogy ez nem probléma. hanem azt, hogy jelenleg mélyítjük a problémát.

geusz 2008.02.02. 22:02:01

Kislányom óvódájában (magán ovi!) a lexuperebb óvónéni egy roma származású csaj. Imádja és én is nagyon szeretem, ahogy a gyerekeket kezeli. egyébként a származása soha nem volt és nem is lesz téma a családunkban. Tökéletes tagja a társadalomnak, elirmerik, tanult, van munkája. Miért is lenne kérdés származása?

Viszont a sarki kávézóból már ki kellett tiltani őket, mert olyan elviselhetetlenül viselkednek. A származásuk akkor kezdi el bántani az embereket, amikor érezhetően kellemetlenséget jelentenek a környezetüknek. Ekkor válik (szinte) mindenki egycsapásra "rasszistává".

Van pénzük, vedelik a whiskyt, hangosak, képtelenek emberi hangerőn társalogni, aztán ha valaki szóvá teszi, akkor jön a "megveszlek kilóra duma".

Pedig csak néhány illemórát kellene venni.

Vagy egy repülőjegyet...

vilyola 2008.02.02. 22:03:40

tudjátok, én sem vagyok rasszista, de...a szomszédaim cigányok...
Gyere, ÉLJ mellettük csak 1 hétig, és utána próbáld meg nem így kezdeni a mondatot!

Abszurd!

Bird_ 2008.02.02. 22:07:51

szusz: persze, ha van akarat az integrácóra, akkor aza a megoldás, amit írsz. Hogy "én integrált osztályba jártam, a renitens gyerekkel külön beszélt az ofő, az iskolapszichológus."

Csak az a baj, hogy kérdezd meg bármelyik pedagógus ismerősödet (biztos van): mi történik akkor, ha a deviáns cigány kiscsókával foglalkozni akar? Az, hogy jön a család, és rosszul jár. Amíg a cigányság ERŐVEL KÜZD a szegregációért, mert rasszistázás közben, emögé bújva lehet már kiskorban (sőt, újabban különösen akkor) bűnözni, lopni, verekedni következmények nélkül, addig cseszheted a jószándékú törekvéseidet, meg a jó tanáranyagot.

geusz 2008.02.02. 22:18:26

Amerikában a "fehérek" alakalmazkodtak a néger, bocsánat, "afro-amerikai" közösséghez vagy fordítva?

Akkor mit is jelent az asszimiláció és kinek mit kellene ezért tenni?

(Továbbra is várom az alapítványok nevét...)

szusz 2008.02.02. 22:19:17

kedves Bird!

az integráció most is történik. több roma egyetemi csoporttársam a semmiből küzdötte fel magát. én nem tudtam volna utánuk csinálni.

a roma szülők pedig ilyenek is olyanok is. sokan szeretnék, ha a gyerekük többre vinné. igen, sokan pedig ellenállnak. baromi nehéz.

van pedagógus barátom több is. olyanok is, akik roma gyerekekkel foglalkoznak. sőt, az egyik speciális iskolában tanított, túlkorosokat. és rengeteg pozitív történetük van a nehézségek ellenére. igaz, hasonló hozzáállásúak, mint én.
tudok mesélni jót is rosszat is.

geusz 2008.02.02. 22:28:38

Nem ide tartozik, de aranyos:

Szilvafa alatt fekszenek a romák. Egy arra járó megkérdezi:
- Mit csinálnak?
- Szilvát szedünk.
- Fekve? Mégis hogyan?
- Ha fúj a szél, rázza az ágakat, és leesik a szilva. Mi pedig megesszük.
- És ha nem fúj a szél?
- Akkor rossz a termés...

Nope 2008.02.02. 22:30:49

HAHÓ!

MELYIK ORSZÁGBAN NEM PROBLÉMA A CIGÁNYSÁG?

Ha valaki mond csak egyet kifizetem valamidet amit a cigányok loptak el!!!

Szeretnék továbbá egy olyan cigányt látni aki akcentus nélkül beszél magyarul!!!

arusha 2008.02.02. 22:37:34

Mi az,hogy "vannak cigány barátaim"?A származás nem ua.,mintha vki szemüveges,szőke stb.Ha vannak,akkor 1szerűen "barátaim vannak".Ha vki a barátom,sosem teszem hozzá,hogy milyen származású,mert vegyétek tudomásul,hogy nem számít.
Mindenki egyforma:EMBER
Olyan keveset tudtok az életről,sajnálom...

Bird_ 2008.02.02. 22:37:43

szusz: bár úgy lenne, hogy egyre több jót tudj mesélni. Akkor az itt kommentelők nagy többsége is napról napra nyugodtabban aludna el. (Mert meggyőződésem, hogy a kommentelők túlnyomó többsége boldogan élne bárkivel együtt bőrszíntúl függetlenül, pont úgy, mint mondjuk én azzal a kínai (vietnámi? koreai? nemtom, nem is érdekel) szomszédaimmal, akik egy jó, kellemes, nem átverős, számlátadós kifőzdét üzemeltetnek és nevelik a gyerekeiket becsületesen. Ha ilyenek lennének. De egyelőre nincsennek illuzióim...

adrijen 2008.02.02. 22:38:27

amigo
nagyon szep, h az egyetemre jarsz, de ezzel nem hatsz meg. a veredben van a lopas, a hazugsag es az agresszio. a vered elol nem menekulsz, barmennyi doktoratusi, meg phd fokozatot szerzel is.

szusz
ha teged nem zavar, h "hangoskodnak", ciganykodnak a kozvetlen kornyezetedben, akkor te pont a nyockerbe valo vagy.

az osszes gardista, pozolos-vonulgatos kis faszjankonak
mikor kezdtek el mar CSINALNI is valamit? ki fogja olaszliszkat megbosszulni???

tul sok a szoveg, meg a doubting thomas-fele "beszeljuk meg" iq-kiraly. ezek miatt az idiotak miatt kell a feher embernek atmennie a tuloldalra, meg bezarnia a gyerekeit sotetedes utan. ha csak a rendszervaltastol szamolom, volt ra 17 ev h "megbeszeljuk" a dolgokat. lejart a beszelgetesi ido, NEM GONDOLJATOK??

szusz 2008.02.02. 22:39:52

Nope!

Szerbiában. ott az albánokat utálják, a cigányok a vidám srácok kategóriába esnek.

tőlem nem loptak cigányok. olyat is kifizetsz, amit magyarok loptak el?

geusz 2008.02.02. 22:41:14

Nope!

Törökország.

De ott a rendőrség azt csinálja, amit nálunk csak hangzatos jelmondatként olvashatsz rendőrkocsik fenekén, azaz "szolgálnak és védenek".
Van fegyelem, nem kell fosni az utcán.

Ja, és a tolvajokkal nagyon szarul bánnak a börtönökben. Ott valahogy nem kedvelik a "szociális bűnözés" fogalmát.

Hangsúlyozom, nem túristaként jártam ott, hosszabb időt éltem az országban.

szusz 2008.02.02. 22:47:19

adrijen!
figyelmetlenül olvastál. de nem baj. a hozzászólásom pont arról szólt, hogy engem is zavar, de én általában meg tudom beszélni a hangoskodókkal a házunkban. a szűrőt vedd le a szemedről.

továbbá:végtelenül primitív volt a hozzászólásod. ez nem a véredben van, ezért még tehetsz ellene. menj el sportolni.

geusz 2008.02.02. 23:03:18

Thanks Bird!

Erről van szó! Két sorban leírtad a lényeget.

Mellettem kínai házaspár lakik, azt sem tudom hogy élnek-e még, napokig nem hallani őket, pedig látom jönni-menni az autójukat a garázsban. Köszön a liftben, stb. Nem akart még soha semmit eladni nekem (kamu órát, "éppmostkifogyottazelembelűle digitális fényképezőgépet, lopott Hiltit, stb.) és nem is akartak tőlem aranyat vagy festményt venni. Az utca másik oldalán gazdag kereskedő roma háza található. Hát, tudnék mesélni a nyári partikról. És nem az a gond, hogy reggelig ordítoznak, anyáznak, vedelnek, nyomják a zenét, (mi is buliztunk fiatalabb korunkban) hanem az, hogy amikor másnap szóvá teszed, akkor az a válasz, hogy: "Hát, mi ilyenek vagyunk, érted tesókám..."
Magyarul ez nekünk jár, nálunk ez népszokás. Szarik rá, hogy a környezete mit szól hozzá. Nem akar beilleszkedni. Miért is tenné? Nincs miért. Szabadon azt tesz, amit akar. Nincs visszatartó erő, nincs társadalmi kontroll, fegyelem.

Azért ha a házibulik alatt a szomszéd átjött, akkor utána lehalkítottuk a magnót és visszafogtuk a nagyon részegeket. Egyszer max. kétszer fordult elő a 20 év alatt, hogy valaki még a rendőrt is kihívta, nos akkor egy kicsit összeszartuk magunkat és mindenki leült kussban vicceket mesélni a kanapéra, meg ment a csendesen piázgatás.

Nekünk még véletlen sem jutott eszünkbe a rendőr szeme közé röhögni... És nem szidtuk a rasszista szomszédot, aki kihívta a yardot...

szusz 2008.02.02. 23:04:01

Bird!
nekem sincsenek illúzióim, bár úgy tűnhet, hogy ilyen hozzászólók között esélyes vagyok a rózsaszínszemüveg díjra. a legtöbb ember, a magyarok pedig kiváltképp, ha olyanja van, bárkivel tud együtt élni. én éltem már együtt hülye finnekkel és aranyos kurdokkal. na és? ja, a másik finn lány meg a barátnőm volt.

z 2008.02.02. 23:04:51

Ok , az nem rasszista aki megkülönböztet, vagy nem szereti a másik rasszhoz tartozót. Alapvetően belső késztetés, hogy a tőlünk különböző emberektől idegenkedjünk. Az meg intelligencia kérdése, hogy ezt legyőzzük. De attól, hogy elfogadom , még nem kell szeretnem őket.Amúgy ,ha nem foglalkozunk a cigánytémával, akkor csak rosszabb lesz.

adrijen 2008.02.02. 23:05:17

draga nyocker szusz! azert volt primitiv a hozzaszolasom, mert annak szantam. csak hogy te is megertsd. te, mint kulfoldon kisebbsegekkel integraltan egyutt tanulo, nyilt szellemu ciganybarat biztosan rengeteg otlettel tudnad elhalmozni az OM-et vagy a kisebbsegekert felelo tarcat. tedd is meg arra kerlek, hatha bevalnak az otleteid. en inkabb maradnek a fegyveres, agressziv megoldaskezelesnel, mert ugy gondolom, h ciganyok ellen csak az eroszak az egyetlen hatasos "nevelesi eszkoz". te biztos tudod, mert ott elsz veluk, h "tarsadalmukban" az erosebb kutya baszik. remelem egyszer teged is elkapnak...

AP (törölt) 2008.02.02. 23:11:42

Ha egy cigány bokszoló megöl egy magyart, semmi következménye sincs, láttuk. Ha a magyar eb érmes boxolót a cigányfattyúk megverik, akkor nem védheti meg magát, mert az már bűncselekmény. Ezt is láttuk.

Tegyük ki a táblát a határon: cigányország!

Méghogy romablog.

cigányblog!

szusz 2008.02.02. 23:21:49

adrijen: az úszást ajánlom. a szex is jót tesz. a pattanásaid elmúlnának, egész más szemmel néznéd a világot. komolyan beszélek.

én közben söprök a saját portám előtt.

z: ez így van. senkit sem kell szeretni. nekem is vannak előítéleteim. én is megküzdök velük. a rózsadombi rasszistákkal például régen sokkal intoleránsabban viselkedtem.

adrijen 2008.02.02. 23:26:32

szusz: mondd mar meg, h a primitivsegemnek miert tenne jot, ha elmennek uszni? hat a szex??? te attol lettel ilyen okos? akkor nagyon sokat kefelhetsz....de igy legalabb mar ertem, miert elsz a nyockerben.

Xezs 2008.02.02. 23:40:43

Azt vegyük már észre, hogy mindenkinek joga van gyűlölni azt, akit akar. Nem kell megindokolnia, egyszerűen utálja őt/őket és kész. Épp ezért nem kellene itt bizonygatni hogy milyen jók is a cigányok, a mindennapi ember a napi tapasztalatból szűr le dolgokat, és neki ez épp elég hogy (rasszista) elővigyázatos legyen. Egy okos ember mondta: Az előítélet a történelem során felgyűlt tapasztalatok eredménye.

szusz 2008.02.02. 23:54:06

adrijen! najó, mivel továbbra sincs kedvem dolgozni (tudod, a téren) válaszolok. a hozzászólásod volt prim. te nem tudom, milyen vagy, nem ismerlek. csak sejtéseim vannak. az agressziót le lehet vezetni békésen. erre gondoltam. a mások elpusztításának vágya nem vicc. általában avval jár, hogy gyűlölt kisebbségiként születsz újjá következő életedben. ebben az életedben pedig minden jobb társaságban undorodva fordulnak el tőled és nem lesz egy normális barátnőd sem. menj úszni.

Vaszics · http://ingyenajandek.freeblog.hu 2008.02.03. 00:04:03

A tényekkel kibaszottul nem lehet vitatkozni! Te jó ég, hol tartunk már?! Ez a tetves demokrácia fogja hamarosan kinyírni az országot és a világot.
Ti pedig, cigányvezetők, legyetek szívesek és tegyetek már valamit a saját fajotokért, ha szeretitek egyáltalán a cigányságot és nem csak azt a pénzt habzsoljátok, amit a naplopásért kaptok! Segítsek? Magyarázzátok el a tesóóókáitoknak, hogy hová kell szarni,. Az ősembernek ezzel nem volt problémája! - egy baloldali magyar

adrijen 2008.02.03. 00:11:37

szusz: inkabb menj dolgozni. azzal teszed a legjobbat a blognak.

en meg keresek egy abnormalis tarsasagot akikkel megoszthatom az altalad emeszthetetlen gondolatokat.

es boldog ujjaszuletest (omg!!!) kivanok neked a nyockerben. ezt komolyan mondom.

daemon 2008.02.03. 00:23:01

Hmm...
Fordítsuk, meg a dolgot. Szerintem a fenti "cikk" egy általánosítás és sztereotíp, ami olyan emberek csoportjárol szól..., de nem mindenki így látja... ez diszkrimináció, kérem :-))))

Kedves író, sajnos úgy gondolom, hogy a "de" utáni sztereotípiák abszolút de nem alaptalanok. Az elmúlt hetek történései is azt erősíti, hogy a állampolgárok ezen nagy-nagy többsége, egyszerűen képtelen beilleszkedni. Nem is akarnak. Egy olyan világban élnek, ahol nyers erőszak és az erőfölény a döntő, Náluk, a többségi állampolgárok az alsóbbrendűek, akiket használni és kihasználni lehet (kell) minden következmény nélkül, és ez erény. Ez a diszkrimináció...

Egy kérdésem van.
Tegyük fel, hogy magyarország azon lakossága, aki sztereotíp és valóban semmi kedve együtt élni az állampolgárok ezen csoportjával, az elvándorol. Képes lenne ez az ország fenntartani önnmagát, és egy europai szintű életkörülményeket megteremteni.

Hiszi a piszi...

Lásd: google képek CHANOV kulcsszóra.

szusz 2008.02.03. 00:31:41

a! én meg jó társaságot kívánok neked, nem abnormálisat.

non-prophet 2008.02.03. 00:40:32

Én nem vagyok rasszista mert vannak magyar barátaim, de mocskos sunyi adócsaló az összes, akik puszta irigységből képesek feljelenteni bárkit, akinek egy kicsit is jobban megy a sora mint nekik.

daemon 2008.02.03. 00:56:38

Élnézést...

Kedves szusz!

"és lehetne a problémákról normálisan is beszélni, mert vannak"

Igen, de kivel?
És akivel megbeszéled és megeggyezel, az vállal felelőséget és következetes lesz.

És mi a probléma:

Oktatás? - Én tanítottam és - hiszed vagy nem - soha nem szegregáltam, és nem különböztettem meg rassz (vagy mi) alapon. A tanárok zöme nem is tesz így, no nem azért mert megfenyegetik a kedves állampolgárok...

Szociális rendszer? - egy nagy rakás mazsola. Én a belem kidolgozom, hogy kifizessem a hiteleket. Jah, én következetes vagyok. Nincs is gyerekem...Másnak meg túl sok...

Média? - érdekes, hogy a Blahán megszurkált srácról egy szó sem esett. Például, hogyan dolgozza fel a traumát a mi őt érte?

Bűnözés? - az van, igaz, még nem Románia v. Oroszország, de alakul...
És olyan csoportok márpedig nincsenek :-)))... Igen, ha 9 után ne mész utcára...

És valóban tényleg vannak tisztes roma emberek, de azok vagy nem azonosulnak -, vagy nem mernek tudomást venni/szótemelni a nagy többség életmódjáról/értékeiről, pedig ők is magyar állapolgárok.

Mi a megoldás?

bőrfej 2008.02.03. 01:01:36

zedettvedett népség, itt tanyáznak már jó pár száz éve és képtelenek voltak beilleszkedni. Törvényen kívül élnek, és még van pofájuk pozitív diszkriminációt kiharcolni maguknak. Akkor fogok megnyugodni ha az írott történelmük úgy végződik hogy : ...amikor meghalt az utolsó roma.....- de sajnos ilyen nekik nincs. előbb halunk mi ki innen mint ők. javasolnám a keleti országrészben a magyarok teljes, értéken felüli kártalanítása mellett egy bazi nagy terület kijelölését mint cigány autonóm körzet vagy roma land mint önálló állam. ha betoloncoltuk az utolsó ingyenélő segélykolduló sírósszájú sokgyerekes pozitivan megkülönböztetettet, akkor elektromos kerítés-medvecsapda-taposóakna. Kapnának segélyt 5 évig, ennyi idő alatt kellene önellátóvá válniuk....nem sikerülne, mert nem lenne kinek a kerjéből ellopni a gyümölcsöt meg a csirkát, de a kocsmáros gazdag lenne, nála költenék el a segélyt. nem raszizmus, de aki védi őket az fogadjon be egy mások által rosszanak ítélt családot, és ha kól meglopták őt akkor kiváncsi lennék a véleményére hogy még mindig védi e őket. dolgozni nem akarnak csak a segélyért sírnak. asszem tarpai gátszakadás környékén volt hogy szerszámot osztottak nekik az árviz elleni védekezéshez, erre eladták éselittáka kocsmában az árát. hát árvizet nekik ne segélyt. apropó, tudja valaki hogy az adónkból hány milliárd megy el nekik feleslegesen segély címén? persze van sok rendes cigány is, de a többség nem az. 21. században kőkorszaki törvényeik szerint élnek, egyszámjegyű IQ val. gyomorforgató amit művelnek és a politika is hányingert keltő amelyik felhasználja őket eszközként. becsülöm izraelt hogy a robbantgatós-merénylős-tolvaj! palesztinokat bezárta egy kerités mögé, és csak korlátozottan engedi be őket saját területére. nálunk is hasonló kellene, bár a cigányok egyenlőre még nem robbantanak....egyenlőre

bőrfej 2008.02.03. 01:14:51

még valami: fater rendőr volt sokáig. a kádár érában a cigány nem ismerte el akkor sem a bűnét ha rajtakapták, bár egy rendőrkutya jelenléte vagy egy emlékeztető-pofon kiváltotta belőle az igazmondás reakciót. mióta dúl ez a kurva nagy demokrácia (pedig lófaszt demokrácia ami itt van csak a neve az), és adják a lovat a cigányok alá meg bejött a pozitiv diszkrimináció, azóta egyre durvul a helyzet. ma hivatalosan sem lehet nagyon tudni mi a helyzet a cigánybűnözéssel, mert ugye hivatalosan ilyen nincs. régen ez volt a zsebtolvajlás, tyúklopás kategóriájú lopások, gagyizás, markecolás és autófeltörések. manapság már a nyilt utcán is megtámadnak magányos járókelőket, jellemzően népes cigánycsapat egy magányos nőt. bátrak, mondhatom..... ma ha egy cigót bevisznek, akkor azonnal ott terem a kisebbségi akárki és rasszizmust kiabál. a politikai szájtépés következtében összemosódott a rasszizmus meg a kisebbségi jogok meg a cigánybúnözés meg a hátrányos helyzet stb, és alég nehéz különválasztani ezeket, bármihez is nyulsz már rasszista vagy, egyedül politikai eszköznek jó ez az egész cigánykérdés. én támogatok egy népszavazást arról hogy a cigányok kellenek e ide vagy sem. ja még valami: a cigányokat véádeni, óvni, szeretni kell meg támogatni. gondolom az a gyömölcstermesztő is támogatta őket, akinek pár éve egy értékes gyümölcsösét egy hideg téli hétvégén kivágták (asszem meggy vagy cseresznyefák voltak, amik ugye bútorfaként is értékesek) és eltüzelték otthon. csak mert fáztak. a termelő meg koldusbotra jutott, ugye biztositása nem volt. na akkor hol voltak a kisebbségpártiak? megtörtént eset a tisza mellett!
az olaszok lassan értik miért utáljuk őket, kaptak egy rakás román cigányt akik kissé feljebb piszkálták a bűnözési mutatókat.

Dr. Mengele 2008.02.03. 01:24:51

Örömömre látom nagy itt az egyetértés. Drága megoldás az űrbe való integrálás,viszont nagy találmány a szigetelőszalag,meg az intimbetét,meg a zseblámpa,meg a gyufa,de mindezeknél nagyobb a lángszóró. Nem pofázni,cselekedni,amíg többségben vagyunk.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2008.02.03. 01:51:44

"...mert míg én arról beszéltem, hogy a magyarországi cigányság nem bír olyan homogén jellemzőkkel..."

Te figyu, találkoztál te már valaha az életedben cigánnyal??? Mert akkor azért értetlenkednél most,hogy az Antant miért nem később szállt partra...

dávidzoli 2008.02.03. 03:06:05

Hát emberek, így kisbetűvel,

Ennyi fasz nácit még életemben nem láttam egy helyen. Kapáltam együtt cigány gyerekekkel, ők egyáltalán nem kaptak pénzt, én igen. 11 évig laktam a nyóckerben, és nem a lájtos részén, egyszer nem volt velük inzultusom. Nekem volt lehetőségem tanulni, de egyetlen iskolatársam se volt cigány, vajon miért. Most állatorvosként tőlük kapom a legtöbb megbecsülést. A rasszizmus hazaárulás. Dr. Dávid Zoltán

hoppika 2008.02.03. 03:56:13

dr_justice : nagyon szép hozzászólás.

hoppika 2008.02.03. 04:11:31

dávidzoli:

Nézzük végig ok--> okozati jelleggel a folyamatot.

1. A probléma
-Cigánygyerek nem kapott pénzt: a mi hibánk.
-Lopnak, verekedősek, stb. : az az ő hibájuk.

2. A megoldás

-Dolgozó cigánygyereknek pénzt adni. Erre mi rájövünk saját magunktól.
-Lopást, verekedést, stb. abbahagyni. Erre nekik kell rájönni.

3. A megoldás "kierőszakolása", a károsult oldal megvédi saját magát

-A cigánygyerek követeli a pénzét. Meg is kapja.

-Másik oldal:
- a, defenzíven: a lopós, verekedős társaság mellől elmész (persze ilyenkor rasszista vagy)
- b, offenzív: rájuk is szólsz; ezt, ha meg mered egyáltalán csinálni, hát akkor meg aztán egy igazi fasisztának néznek itthon.


A fenti gondolatmenet nyilván hiányos, de jellegét tekintve jól követi a valós eseményeket. Itt nem arról van szó, hogy a magyarok hobbiból ki akarják pusztítani a cigányokat, hanem arról, hogy MIVEL nem tudják megvédeni magukat, - mert a törvény, és néhány rögeszmés ember azt fasiszta megmozdulásnak tartaná- , feszültség keletkezik bennük, és ezt nem tudják sehogysem levezetni.

hoppika 2008.02.03. 04:17:06

dávidzoli:

Ja, tényleg, és a legszebb ez:

"a rasszizmus hazaárulás"

Hát, pajti, nekem, mint kárpátaljai magyarnak ilyet ne mondj. Két okból:
- nem tudod, mi az a rasszizmus
- nem tudod, mi az a hazaárulás.

Üdv.

Pisti 2008.02.03. 06:06:31

A post egy hülyeség.
Az emberek különbözőek, aki ezt nem veszi észre az holdkóros. Sokféleképpen élnek és szocializálódnak. Vonatkozik ez az egyes emberekre is, de különösen a népcsoportokra.
Természetes hogy megkülönböztetem az embereket, népcsoportokat, mert nem egyformák. Aki ezt tagadja, az sosem fog megoldást találni a cigányság problémáira. De nekik lehet hogy így kényelmes.

Nem vagyok rasszista, de a tények makacs dolgok.

Love 2008.02.03. 06:54:55

Milyenek a cigányok? Én nem szabadkozom:
-lopás, fenyegetés
-hisztéria, vérbosszú
-ölés
-követelőzés
-mocsok, szenny
-gyermekek kizsákmányolása
Ennyi jut róluk eszembe, részben személyes vagy közvetlen ismerősök tapasztalata, részben minden nap láthatjuk a bűnügyi hírekben.

Illetve még annyi tapasztalatom van, hogy a cigányokra nem vonatkoznak a magyar törvények, a rendőr számos esetben nem mer ellenük fellépni, így szabadon lophatnak, verekedhetnek.

Pozitív élményem még nem volt velük kapcsolatban, bár egyszer láttam egy gyorséttermben dolgozni egyet talán ennyi.

Az Olaszoknál nyilvánosságra hozták hogy az erőszakos bűncselekmények, gyilkosságok, lopások 75%-át a betelepült Románok hajtják végre.

Nálunk nem vezet a rendőrség ilyen bűnügyi statisztikát?

0xFFFF 2008.02.03. 07:37:25

Nálunk nem vezet a rendőrség ilyen statisztikát, mert az rasszizmus.


Lófasz Dr Dávid Zoltán füle közé, ha már állatorvos. ...és kúrálhatná magát is, valamint elutazhatna egészségesebb vidékre gyógyulni és az összes koszos cigány haverját is vihetné. Jegy csak odaútra.

Love 2008.02.03. 07:38:11

Még egy dolog eszembe jutott.
A cigányoknak ingyen építünk ingatlanokat, számos faluba betelepítették őket úgy hogy ingyen házat kaptak.
Ezután persze az önkormányzat is támogatja őket, minden hónapban várják hogy jöjjön az ingyen pénz.

Ugyanakkor magyarországon a hajléktalanoknak pl. nincsenek emberi jogaik, ők nem kapnak egy vagy több házat/lakást az államtól, sőt a semmittevésükért segélyt sem kapnak.

Ők pl. nem emberek kedves jogvédők? Hiszen már abból óriási hiszti van ha egy cigány falu nem kapja meg időben a segélyt, rögtön mennek agyonverni a polgármestert. Miközben emberek fagynak meg az utcán egy fillér juttatás nélkül.
Érdekes hogy ez ellen nincs nagyon kifogásuk. Nálunk csak cigány kérdés van szegény emberek nincsenek, minden csak a cigányoknak jár nem a szegényeknek.

"Magyarországon második alkalommal mérik fel a fedél nélküliek körét. Számukat a szakemberek országos szinten 25-30 ezerre becsülik. A legutóbbi, 2005 telén készített felmérésből kiderült, hogy csak a fővárosban egy átlagos téli éjszaka közel 3000 ember alszik az utcákon és köztereken, míg éjszakai menedékhelyeken 1800-an, átmeneti szállókon pedig 2800-an laknak. A három évvel ezelőtti vizsgálat során bebizonyosodott, hogy több százan élnek az erdőkben, aluljárókban, pályaudvarokon, egykori gyárépületekben vagy kapualjakban.

A szervezők szerint a felmérésre azért van szükség, hogy ismételten felhívják a figyelmet arra: tűrhetetlen és tarthatatlan, hogy emberek sokasága fedél nélkül, otthontalanul alszik minden nap, de azt is szeretnék elérni, hogy a 2011-es európai uniós szintű hivatalos népszámlálásból ne maradjanak ki a hajléktalanok se. A programban a párizsi statisztikai hivatal is részt vesz megfigyelőként."

borsalino 2008.02.03. 07:59:56

Én a cigányokkal szemben igenis RASSZISTA vagyok.És akkor mi van?

miki 2008.02.03. 08:25:59

Én rasszista vagyok, de (... ezt elemezd köcsög)
Szeretem a cigányokat. Illetve vannak cigányok, akiket szeretek. Vagyis szeretnék. A cigány lányokat. Feleségül is elvenném bármelyiket. Különösen azokat, akiknek orvos az apjuk és tanítónő az anyjuk.
Akkor most mi vagyok?

RedRiot 2008.02.03. 08:48:36

"Ennyi fasz nácit még életemben nem láttam egy helyen."

Kedves Dávid Zoltán doktor! Te húgyagyú, szédült majom.

Amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten, ugye... (Azon gondolkodom hogy a doktori diplomádat csipszes zacskóban találtad vagy az ecserin vetted?)

Az én munkahelyemen is dolgoztak romák, nem is volt velük gond. Régebben volt egy roma család a szomszédunk is, teljesen konszolidáltan éltek, az utca közössége meg is becsülte őket.

Én azt szeretném, ha minden roma az ő példájukat követné. A gond az, hogy nagyon sok roma viszont nem szeretné követni a példájukat. Ha a védőnő szól a putriban, hogy talán nem ártana kitakarítani szökőévente egyszer, akkor kishíján meglincselik.

Mit mond az ilyen deviáns emberekre a "liberális" politikai elit? Adjunk nekik még több pénzt az integrációra! Pumpáljunk nekik még több pénzt, teremtsük meg nekik a lehetőséget az emberi életre!

Igen ám, de ha az ombudsmanhoz (öltönyöscigány) jut a pénz, Audit vagy Mercedest vesz belőle magának.

Ha a putriba eljut a pénz, akkor parabola-antenna és dvd-lejátszó lesz belőle, a maradékot elisszák, és szarnak tovább az udvarba'.

Én nem azt mondom, hogy írtsuk ki "őket". Legyenek olyan törvényeink, amelyek nem adnak teret a devianciának, hanem jó irányba terelik az embereket. Feltételekhez kötni a segélyeket, juttatásokat.

Takarítsák ki a putrisort, akkor leaszfaltozzák az utat. Meszeljék ki a szobát, ássanak budit, és kapnak rendes segélyt, nem X%-al csökkentettett. Akkor kapjanak cs.pótlékot, ha a gyerekek iskolába járnak. Munkanélküli segély alanyi jogon csak 3 hónapig járjon, utána azzal a feltétellel ha részt vesznek időszakosan társadalmi munkákon: pl. szemétszedés, gátak megerősítése.

Ezek persze ne csak a romákra vonatkozzanak, hanem minden magyar állampolgárra. A deviáns életmódról nem lehet szép szóval és pénzzel leszoktatni az embereket, törvénnyel kéne őket kényszeríteni.

De amint felmerülnek ilyen építő jellegű ötletek, ti vadliberálisok előmásztok sötét vackotokból, és fejhangon fasizmust, kirekesztést nyüszékeltek. Kényszeríteni valakit demokráciában? Hát hogy lehet azt?! - mondjátok. Igen ám, de mit csináljunk, ha sokan önszántukból nem akarnak rendesen élni?

Nem kéne cigánykérdésről beszélni, egyszerűen szigorú törvényeket kéne hozni. Hogy ez a romák nagy részének a jelenlegi életvitelével ütközne? Kérem, nincsenek romák, mindenki egyforma, a Magyar Köztársaság törvényei minden magyar állampolgárra vonatkoznak!

De amíg büntetlenül szét lehet lopni a gátakat, önvédelemből lelőni a fatolvajt pedig rasszista gyilkosság, addig nagyon rosssz irányba haladunk...

geusz 2008.02.03. 09:02:23

Svájcban a cigányoknak (és másnak sem, természetesen) segélyt nem adnak készpénzként, csak utalványt, amin élelmiszert, szolgáltatást, gyógyszert, cipőt, stb. lehet venni. Alkoholt, játékgép zsetont nem... Úgy látszik ott is arra költötték, ezért hozták ezt a rendeletet... A mocskos, kirekesztő fasiszta, rasszista, tapló svájciak... Ilyen előítéletesnek lenni!!!

serko_ 2008.02.03. 09:22:47

nem a cigányok a sötétek, hanem ti. ha mindenki ennyire tapló módon áll neki okoskodni a "világ dolgairól" itten minálunk, akkor magyarországra keresztet lehet vetni. semmihez nem értetek, de véleményetek van, mert lehet. még.

balu 2008.02.03. 09:35:38

Kérdem én, milyen sztereotípiákról beszél a kedves bloggoló??

Szaksuliba jártam, amikor fényes nappal a buszmegállóban 3 indiában barnult egyén odajött hozzám, mondtam nekik, hogy ne haragudjanak, de hagyjanak béké, erre az egyik zsíros disznó előrántotta a kését, és szó szerint meg akart késelni, mert nem akartam LOPOTT mobiltelefont venni tőlük!

Másik eset, amikor a körzeti dokit kihívták a cigánytelepre csak azért, hogy felnyomják a kocsiját, és ellopjanak belőle mindent.
Körzeti doki egyébként ott a helyszínen infarkusban elhunyt, új körzeti doki meg álmában sem hajlandó kimenni oda.

Olaszliszkai vádlottak beszólásait látta valaki a médiában, vagy amit az egyik vádlott apja mondott??
Nevetséges.
Amikor a nemtudom hanyadrendű vádlott szerint, aki még a kontinensen sem tartózkodott, ezt valotta : meggyilkolt tanár miután elsodorta a kislányt, kiszállt a kocsijából, majd bement a kislány családjának a házába, ott mindenkit életveszélyesen megfenyegetett, majd visszament a kocsijához.
Másik vádlott: Amikor megnéztem még volt pulzusa (a karórájától szabadította meg, mondván nem lesz már szüksége rá), de persz ő éppen abban azon a napon a NASA Mars expedícióján volt.
Stb.
Ezek a büdös cigók különös kegyetlenséggel a gyermekei szeme láttára halálra vertek egy embert, most meg azzal jönnek, hogy üldözik őket, meg hogy csak azért kerültek börtönbe mert ők cigányok!
Nem, azért kerültek börtönbe, mert ők elsősorban MAGYAR állampolgárok, és vétettek a MAGYAR törvények ellen, amik őrájuk ugyanúgy vonatkoznak, mint másra. (és ha lenne még halálbüntetés, hát ők megérdemelnek a nyílvános kivégzést!!!)

Ha meg annyira szar itt nekik, akkor húzzanak innen a picsába, még a csomagjaikat is segítek vinni, de vissza ne merészeljenek jönni!

Ha segély kell, addig a pillanatig magyar, de csak addig, utánna ő cigány, és mivel ő cigány, neki mindent szabad, rá nem vonatkoznak törvények, nekik nincsenek kötelsségeik, csak jogaik, mégis hogyan képzelik ezt?

Egyszó mint száz a Vírus című filmben vagy egy nagyon jó beszólás
"Zöld utat adok az alapos tisztogatás nevű akcióhoz"

hkf 2008.02.03. 09:43:22

Amíg az állam célzott segélyek formájában megkülönbözteti a cigányokat az egyszerű nincstelen magyaroktól, addig miről beszélünk?

Amíg hivatalosan létezhet olyan, hogy cigány önkormányzat, addig miről beszélünk?

Amíg az egyik oldalról jelzőkkel illetjük az áltagpolgárt ha faji alapon megkülönböztet de a másik oldalról faji alapon segélyezünk, addig miről beszélünk?

Nálam okosabb ember mondta egyszer, hogy az emberek minden cselekvését végsősoron kizárólag a félelem, vagy a szeretet irányítja.

A sokat emlegetett előítélet a tapasztalati úton szerzett félelemből ered.

A kivételekkel meghatározni egy bármilyen csoport jellemzőit hatalmas hiba. Ráadásul a kivételek véleménye az igazán kirekesztő a többség irányában.

Az ember, mint faj többek között azért nem halt ki többezer éve, mert megtanulta, hogy az oroszlán, vagy a tigris nem egészen olyan mint a ló meg a kutya. Különbséget tenni bármilyen csoport tagjai között az ember egyik legcsodalátosabb képessége. Ezt kirakatilag el lehet utasítani, de így a liberalizmus végső soron önámítás, amely az emberi értelmet hazudtolja meg.

Ha valaki a tapasztalatai alapján azt gondolja, hogy a cigányoktól tartania kell és ezért elítéli a cigányságot, az azért van mert senki nem szeret semmilyen szinten félelemben élni és a rendelkezésre álló eszközökkel igyekszik a félelem okát megszüntetni. Ha te erre azt mondod, hogy nincs igaza, akkor az évezredes fejlődés során kialakult értelmi képességeit kérdőjelezed meg ami hosszú távon nemhogy megoldja a problémát, de inkább mélyíti a szakadékot.

A cigányokat akkor nem fogom előítéletekkel kezelni, ha majd a félelem legkisebb magját is kiirtották belőlem - ők maguk. A gond az, hogy a félelmet nem lehet erőszakkal, csak szeretettel kiírtani. Márpedig a cigányság nem szereti a magyarokat.

Nekik kell tenni valamit. Nem nekünk.

nemini teneri 2008.02.03. 09:56:26

KÖNYÖRGÖM! az előítélet
(már ha egyáltalán arról van itt szó...mert a leírtak többsége tapasztalaton alapul) NEM EGYENLŐ a rasszizmussal!

Kedves nyálcsorgató romavédő liberálisok! Vegyétek már elő az értelmező szótárat!

A rasszizmus a bőrszín/faj alapján "ab ovo" utálatot és kiírtási szándékig fajuló gyűlöletet jelent, ezzel szemben én még egy magyart sem hallottam úgy megnyilatkozni, hogy a cigányt a barna bőre miatt utálja, és ha fehér lenne, nem így érezne. NEM! A cigánynak nem a rassza a probléma, hanem a viselkedése.
Ha a szomszéd szlovák/görög/szerb/kínai/tagalog/busman meglop akkor sem a nemzetisége a lényeg, hanem az, hogy MIT TETT.

Minden más csak belemagyarázás...

nyekk 2008.02.03. 09:58:59

hkf 2008.02.03. 09:43:22 Egyrészt a többségi társadalomnak kell tennie. Rákényszeríteni őket akár tűzzel-vassal is, hogy vagy elfogadják az (egyébként mindenkire kötelező) társadalmi normákat, vagy elmeneküljenek innen. A másik: Amit itt a cigányok művelnek évszázadok óta, ahhoz ugyancsak évszázadok kellenek, hogy elfelejtse nekik a társadalom. Az nem fog márol hónapra menni. Addig viszont vasszigor kell.

Ruffian 2008.02.03. 10:07:43

Én általános iskolás koromban semmifajta előítéletet nem éreztem, vidáman vittem a házifeladatot az állandóan hiányzó cigány osztálytársnőmnek, sőt, ő pedig megígérte, hogy odaadja a szekrényük tetején tartott egyik porcelánkutyát (skót juhászt ábrázolt és mivel nekem is olyan volt igaziban és emiatt imádtam, még lelkesebben vittem a házit). Amikor hetek múlva megkérdeztem, mi van az ígérettel, megfenyegetett, hogy "40 cigány fog várni az iskola előtt".
Emellett, volt, hogy minden különösebb ok nélkül belerúgott egy cigány a lábamba, miközben a vonaton aludtam; fényes nappal kilopta a pénztárcámat (kb. 20Ft volt benne) a zsebemből, majd mikor vissza akartam kérni egyre többen gyűltek körénk és kissé szorongatva éreztem magam; egy vonaton rágyujtottak, a tiltás ellenére, kaller figyelmeztetése semmi, majd mikor leszálltak, az egyik roma előkapott egy kést és fenyegetően hadonászott vele, hogy így merjen szólni bárki; elkezdte egy cigány simogatni egy barátném fenekét a Délinél, miközben a csaj jegyet vásárolt - azt hittem, szétrúgom a fejét.
Egy pályaudvaron odakiáltott nekem egy kövér cigány, hogy "adj egy százast". Erre én "Mire fel?" . Válasz: "hát aggyá." Én: "Bocs, de nem". Válasz: "az legyen az utolsó falat, amit lenyelsz, hogy dögölj meg" stb., stb.
Erről ennyit. 28 évem alatt nem inzultáltak különösebben, de ha igen, akkor azt CSAKés KIZÁRÓLAG romák tették. Pedig eredendően nem volt bajom velük (7-8 éves koromig..)És még ezek is kismiskák azokhoz képest, amik történtek másokkal.

Bird_ 2008.02.03. 10:16:07

Nos igen, továbbra is azt gondolom: látható, hogy mekkora feszültség van az emberekben a cigánykérdés miatt. Mert például belehazuidják a pofájukba, hogy "nincs cigánybűnözés", de ttámogatásra szoruló cigányok viszont nagyonis... Ami egyszerűen a normális embereknél is kiveri a biztosítékot, lásd feljebb, összeszedetten el let magyarázva.


Viszont: Ne gondoljuk már, hogy nem lennénk demokratikusak, ha nem hagynánk ezt!!! Hagyjuk már az álliberális hülyeséget!


Csak kicsit figyeljünk oda a külföldi példákra:


- Amerikában mostanában sokszor hallani olyan jellegű ítéletekről, amik igazán számító módon próbálják leszoktatni az embereket a hülyeségeikről. Lásd Lindsey Lohan-nek a hulaházban kell dolgoznia, a pénzbünti annyira valszeg nem izgatná. megtalálták, hogy mivel lehet hatni rá.


- Aztán pl németországban (persze, azok mind fasiszták, tudom...) kitalálták a nálunk is szépszámmal előforduló nagyon deviánssal szemben az "élménypedagógiai intézkedést", azaz konkrétan kibaszták szibériába, hogy gondolkozzon... (Itt a link.) Mekkora felháborodás lenne már nálunk, ha egy cigánnyal ezt megtennénk? Strasbourg-ig meg se állnának...


Szóval: Mitől rasszizmus az, hogy a kommentelők nagy többsége _egyenlő bánásmódot_ követel a cigányoknak és a magyaroknak? Rasszizmus, hogy elítéljük a pozitív diszkriminációt?


Tőlem nyugodtan basszuk ki szibériába az összes durván deviáns elemet fátvágni ahelyett, hogy börtönben nyaraltatnánk őket. _MINDENKIT_, bőrszíntől függetlenül. Az meg, hogy milyen arányban lennének ilyenek-olyanok, már maximálisan nem érdekelne...

RedRiot 2008.02.03. 10:18:57

"ha mindenki ennyire tapló módon áll neki okoskodni a "világ dolgairól" itten minálunk, akkor magyarországra keresztet lehet vetni. semmihez nem értetek"

Miért, te mihez értesz? Gusztos Péter mihez ért? Kállai Ernő mihez ért? Kolompár Orbán mihez ért?

Mit tettek konkrétan azért, hogy a cigányság helyzete megváltozzon? Azért "okoskodunk", mert kormányzati szinten ijesztő, hogy mennyire ignorálják, szőnyeg alá söprik a kialakult helyzetet. Ha lenne értelmes koncepció, lennének intézkedések, történne valami kormányzati és cigány részről, akkor nem lenne ennyi indulat hidd el.

De nem történik semmi, és úgy néz ki nem is akarnak semmit sem tenni. Ha valakinek más a véleménye, akkor arra rásütik a rasszista bélyeget, és rasszistákkal ugye nem tárgyal senki.

Szinte minden távol áll tőlem, amit a magyar "jobboldal" képvisel, de ez a "liberális" gondolkodás már tényleg az ötvenes évek elejét idézi: akkor fasiszta volt az, akinek tizedestől magasabb rangja volt a Horthy-hadseregben. Most meg rasszista az, akinek elege van abból hogy a gyerekét nem hagyják békén a cigányok iskolában, és ez ki is jelenti.

"magyarországra keresztet lehet vetni."

Ezzel teljesen egyetértek. A kilencvenes években még hangosan röhögtem mikor Csurkáék ilyenekről ordibáltak hogy "nemzethalál" és hasonlók. Most már úgy néz ki sikerült az országot sínre tenni, és teljes gőzzel robogunk a szakadék felé. Jelenleg páran azon fáradoznak, hogy kilökjék azokat a vonatból, akik meg szeretnék húzni a vészféket.

kriszcson 2008.02.03. 10:29:08

Nagy divat mostanság a kisebbségek védelme, de a cigányok egészen más. Őket száműzni kellene, mert ennek nagyon rossz vége lesz. Lassan már a magyaroknak is kellene egy "többségi ombudsman", mert kisebbségi már van és mindig nagyra nyitja a száját, ha cigányokat bántanak és jön a magyar bánt cigányt duma. Viszont amikor magyarokat késelnek meg, akkor az valahogy elsikkad és nem lehet olyat mondani, hogy cigány késel magyart. Nekem is rengeteg rossz tapasztalatom van cigányokkal, ami után szerintem joggal kívánhatom őket a pokolba. Sajnos egyre szaporodnak és ha elérnek egy kritikus tömeget akkor jön majd a modernkori Magyarország végső bukása, mert már így is nagyon lehúzzák a sárba ezt a népet a cigányok. Mi soha nem jártunk jól egy kisebbséggel sem.

RedRiot 2008.02.03. 10:34:26

"Nekem is rengeteg rossz tapasztalatom van cigányokkal, ami után szerintem joggal kívánhatom őket a pokolba."

Én nem a poklot kívánom nekik, csak azt szeretném hogy ha már az EU-ban vagyunk, minden alkotmányos és elfogadott módszert tegyenek meg a deviáns viselkedésformák felszámolására, ahogyan ezt Német- és Olaszországban meg is teszik. Faji hovatartozás mérlegelése nélkül.

Ne tegyék Magyarországot a deviancia és az erőszak melegágyává!

hkf 2008.02.03. 10:36:12

Bird_!

Szerintem meg is fogalmaztad a lényeget egyetlen mondatban:

Egyenlő bánásmódot a cigányoknak és a magyaroknak!

Ennyi kéne. Semmi más. Mikor lesz?

feri 2008.02.03. 10:51:31

A kialakult helyzetben a médiának is nagy szerepe van. Mennyiszer lehetett látni mikor cigányokról készült riport, hogy mutatnak egy aranyosnak tünő cigánygyermeket megkapó zenei aláfestéssel, hogy nekik alig jár segély, nincs munka, a magyarok ok nélkül utálják őket, stb. Majd végül egy kis könnycseppecskét is mutatnak Erős Antónia szemében a hatás kedvéért. Undorító ez az egész.

Jehad 2008.02.03. 11:06:20

Egy esetet szeretnék hozzátenni a dologhoz. A helyi "cigányvégtől" 1 utcányira lakok. Az ottani házak viszonylag rendben vannak, mindenki végzi a dolgát, értsd dolgozni járnak..Külsőre minden rendben is van AZZAL az utcával. Na de van egy másik "cigányvég" a balhésabb. Évekig tudta mindenki h micsoda maffiózó család lakik ott, de a kuty nem kérdezte h mit csinálnak... A rendőr miért nem igazoltatja a szakadt ladát? Amiben találna hibát ha akar? V drogot, fegyvert?:?? Fél?
Szóval ennek a "családnak" köszönhetjük állítólag 3 helyinek is a halálát. Egyik az utcánkban lakott 23 éves volt. A másik 19... A fiatalabbikkal fociztam éveket.. (nemroma fiatalok)
Volt egy közös csapattársunk, ő 17 évesen még 7. osztályos volt. Nem volt semmi probléma se edzésen se meccsen köztünk, viszont a pénzét mint utóbb kiderült úgy szerezte h a 8-9 éves kisgyerekeknek megmondta, ha nem hozol be holnapra 5000 forintot, megöllek.

atka 2008.02.03. 11:11:32

Már elöttem is írta valaki, hogy mi lenne a megoldás a "cigánykérdésre".
Legyen valóban egyenlő bánásmód, ha azt akarja bármilyen etnikai csoport, hogy egyenlőként tekintsen rá a társadalom, akkor nekik is be kell tartaniuk azokat a játékszabájokat, amiket a többieknek...
Miért van az, hogy mindig arról beszélnek, hogy a romák hátrányosan vannak megkülönböztetve, amikor pont, hogy a diszkrimináció pozitív. Ha én nem fizetek adót, akkor megb*** az apeh, ha nem fizetek tb-t, akkor perkálnom kell a dokinak, ha fáj a torkom, nekem dolgoznom kell, ha nem akarok éhendögleni, nekik miért nem kell semmit sem csinálniuk, csak sorbanállni a postánál, amikor osztják a segélyt(nem várják meg, amig a postás kiér)??? Miért van az, hogy a többi kissebséggel nincs probléma, például élnek még magyarországon svábok, horvátok, lengyelek, székelyek(pl.:én), őket miért nem utáljuk?

szusz 2008.02.03. 13:05:36

kedves deamon! és kedves mindenki más!

engem száz százalék, hogy bedobozoltatok a vadliberális romavédő kategóriába. pedig csak a vak gyűlölet ellen beszélek, ha képes vagyok rá, normális hangon. a magyarokat ugyanúgy megvédem, ha mocskolják őket.
jó és rossz tapasztalatok birtokában írok, a nyolckerből, ahová én is félve költöztem öt évvel ezelőtt.

miért tagadnám le, hogy vannak problémák? vannak. például eszméletlen középkori szegénység és tudatlanság.
engem az zavar, hogy süt a gyűlölet a hozzászólások zöméből. mindig érdekelt a rasszizmus, a félelem, az előítélet. én sem vagyok tőle mentes.

én itt a haza becsületét védem ezerrel, mert nemzetem iránti elfogultságomban azt gondolom, hogy a magyarok nem rasszisták.

megoldások a valóban meglévő problémákra? most nem bírok mindről írni. de egyről igen.
a tanárok: olyanok, mint mindenki más. ők is félnek. nincsenek felkészítve azokra a helyzetekre, amik előfordulhatnak akkor, ha cigány, kínai, vagy tuareg kerül az osztályba. az én pedagógus barátaim már egy új generáció, akik talán több lelkesedéssel vetették bele magukat az ilyen helyzetekbe és értek is el nagyon jó eredményeket. mai napig tartják a kapcsolatot roma diákjaikkal. több roma tanár kell. több példakép. több büszkeség. kevesebb "leverem a fejedet".

rengeteg párhuzamot látok más országok hasonló problémáival. és nem mindig romák a szereplők. mint írtam, Szerbiában az albánok, Amerikában a feketék, Norvégiában a lappok, Dániában az eszkimók. kölcsönös félelem, az van.

atka! a székelyeket is utálják. a románok. persze nem mindenki nem mindenkit. hiszen nekik is vannak székely barátaik...

szusz 2008.02.03. 13:15:20

svéd nő, öt éve dolgozik Magyarországon. valamit nem tud elintézni, mert az illetővel nem tud közös nyelvet találni, meg egyébként is lepattintják. felajánlom a segítségemet. erre elkezdi szidni a magyarokat, ne tudjátok meg micsoda remek dolgokat tudtam meg percek alatt honfitársaimról.
felment a pumpa bennem és felkértem, hogy kíméljen meg, én sem mondok a svédekre rosszat, pedig tudnék, de én vele ellentétben, udvarias vagyok. szegényt nagyon lehordtam, a végén már csak hápogott..

és ez nem egyszer, hanem legalább huszonötször előfordult más helyzetekben, más külföldiekkel. nem jó érzés, mikor szidják a magyarokat.

Perillustris 2008.02.03. 18:33:50

Sosem értettem, miért kellenek "rendkívüli hómunkások", főállású utcaseprők, miközben többszázezren kapnak ilyen-olyan segélyeket. Ezek többségét egyszerűen közmunkához kellene kötni, s kész.

Nem bonyolult, s mindenki nyerne vele.

Perillustris 2008.02.03. 18:46:03

Egyébként úgy érzem, Olaszliszka fordulópont volt. Több ismerősöm, s én is, s szerintem rengeteg jóérzésű, intelligens ember, addig próbáltuk-próbálta magunkra-magára erőltetni az "előítéletmentes felfogást", próbáltuk meggyőzni magunkat arról, hogy segíteni kell a romáknak, mert ez mindannyiunk érdeke.

Olaszliszka óta viszont MINDENKIRŐL jogosan peregnek le a rasszizmus vádjai. A közelmúlbeli 8. kerületi aljas gyilkosság méginkább ezt erősíti.

A problémát meg kell oldani. Ha a felelősök nem merik, nem akarják, nem tudják, akkor a többségi magyar társadalom - ebben biztos vagyok - lépni fog.

De az nem lesz szép.

Kár lenne addig feszíteni a húrt.

adrijen 2008.02.03. 18:48:28

draga vadliberális romavédő szuszikam!

tegnapi vitank annyira meginditott, h edeskes almaim voltak.

azt almodtam, h altalam naggyon gyűlölt kisebbségiként születtem újjá: oriasi 160 kilos kancigany voltam (tudod, akik ott laknak a hazadban es rettento batran rajuk mersz szolni, mert hangoskodnak). szoval egy derek cigany legeny, akinek senkitol se kellett felnie. nyugodtan kimehettem sotetedes utan is az utcara hisz en voltam az, akitol feltek az emberek, nekem meg a rendor se mert beszolni. cigany ribanc felsegeim havonta elhoztak az onkormanyzatrol a segelyeket, amiket aztan joreszt a kocsmaban, nagyreszt peig a jatekteremben jatszottam el. idom az volt a teremre, mivel dolgoznom nem kellett, eltartottak a vedelmi penzeim, amiket a csicskasaim gyujtottek be hetente a dolgozo kocsog kis magyaroktol. agressziomat (valszeg a javaslatod hatasara) szexben tudtam levezetni....

erzem, ahogy hatasodra elkezdek hinni az ujjaszuletesben. alig varom, h budos dolgozo parazita magyarkent megdogoljek, es Mo-on elo roma kisebbsegikent ujjaszulessek...majd egyesuljek veled!!!! (remelem addigra leteszel arrol, h magyarokat vedjel meg koszos svedekkel szemben)

adrijen 2008.02.03. 18:54:53

Perillustris
"Ha a felelősök nem merik, nem akarják, nem tudják, akkor a többségi magyar társadalom - ebben biztos vagyok - lépni fog."

MEGIS mikor?
hany Olaszliszka, meg nyockeres gyilok kell meg hozza MEGIS???
MEDDIG hagyjuk meg birka nepkent eloskodni magunkon ezeket a mocskokat????

az itt a baj, h mindenki csak pofazik. 20 ev mulva mar nem mi, hanem a cigok fognak ilyen blogokban azon elmelkedni, h h tudnanak vegre megszabadulni a "gazdaszervezettol".

szusz 2008.02.03. 19:53:43

te beteg vagy. ignore on.

anarchoid 2008.02.04. 04:32:42

Hadd idezzek hofitol, a mestertol :


"- Osztan van-e itt rasszizmus ?
- Haaaaaaaaaaaat az nincs. De igeny az volna ra!"

RedRiot 2008.02.04. 17:44:11

"Egyébként úgy érzem, Olaszliszka fordulópont volt."

Én akkor arra számítottam naívan, hogy vmi kormányzati szinten is változni fog. De nem, sikerült a szőnyeg alá söpörni a szart.

Ennek sem volt visszhanga:
www.hirszerzo.hu/cikkr.kinyomtak_a_szemet_megeroszakoltak_-_mi_tortenik_olaszliszkan.55790.html

adrijen 2008.02.04. 22:56:18

tudod RedRiot, amig vannak ilyen szusz-fele vak emberek a felelos politikaban, akik csak az orruk hegyukig latnak, es nem AKARJAK eszrevenni (mondjuk mert igy neveltek oket budan), h hova tart ezen mocskoknak a szonyeg ala soprese, addig ne varjunk semmit...TOLUK.

csak az a gond, h a magyar nep mindig is birka volt tenni valamit. 56 ota nem meri kinyitni a szajat. mindig felulrol varjak h berepuljon a sult galamb. nincs egy Meciar vagy egy Ceausescu (sziggoruan a ciganyok fele megnyilvanulo viselkedesukre gondolva), aki az eruopai morallal szemben kokemenyen fellepne ellenuk.

szusz
valoban beteg vagyok.
az egyetlen szerum betegsegemre a cigany- (es szusz-felek) mentes orszag. meg nehany ozvegy meggyilkolasa, nyugdijas megcsonkitasa, kisgyerekek megeroszakolasa a barataid altal es elkezdodik a rendcsinalas.

erzem is, h nemsokara meggyogyulok.

Tehéntőgy 2008.02.14. 19:25:19

adrijen: most komolyan, olvasd vissza magadat.
Ceausescu, mint példakép BÁRMIBEN is?

adrijen 2008.02.14. 22:08:21

tehentogy
nincs szuksegem megegyszer atolvasni, pontosan tudom mit irtam.

gondolom erdelyi magyarkent rosszul eled meg, h van vmi, amit az idiota oreg jol csinalt.
süti beállítások módosítása