HTML

romablog

majd lesz

Friss topikok

  • csepűpalkó: a többség kötelessége, hogy a kisebbség emberhez méltóan éljen (2015.01.09. 10:48) Kik azok a cigányok?
  • Vérszegény éjszakai dúvad: @romaadófizető: Ez amolyan baloghartúros komment volna. És olybá tűnik, hogy nem igazán értetted ... (2009.07.03. 16:21) A romapolitika sarokpontjai és finanszírozása
  • picur3ka: Hat az az eset szanalmas volt, nem tudom a reszleteit, mondjuk. A mostani azonban tragikus, minde... (2009.03.25. 13:45) A római csapás
  • Vérszegény éjszakai dúvad: Az eszem a rövid. Pörbölyt elfelejtettem. (2008.07.23. 23:30) A rózsa neve
  • nakian: Sorold levélben.... :D (2008.05.24. 20:15) Költözés(?)

Linkblog

2008.07.30. 13:18 Vérszegény éjszakai dúvad

Hülye EU

Magyarország most egy pillanatra nyugodtan hátradőlhet, az Európai Unió szúrós vasvillatekintetét most nem ránk, hanem éppen Olaszországra veti. Ne zaklassák mindenféle ujjlenyomat vétellel az olasz állami hatóságok az Olaszország területén hirtelen és nagy számban megjelent romákat - mondják.

Ja, persze az ötlet jó, (ti. hogy zaklatás, vagy az emberi jogok korlátozása/megsértése nélkül kezeljék a helyzetet), de ha már ilyen jó ötletei vannak az eurokratáknak, akkor talán néhány tippet is adhatnának szerencsétlen olaszoknak, hogyan is kellene csinálni.
Persze az olasz hatóságok megtehetnék azt is, hogy egyáltalán nem csinálnak semmit, ha sokáig nem változik a helyzet, akkor majd a lakosok (illetve néhányan közülük) elintézik majd a maguk módján.

Persze a jogokat tekintve az EU meglehetősen furcsán viselkedik. Jó dolog ugyan az áruk, a tőke és az egyének szabad áramlása, illetve ennek biztosítása, csak abba nem gondolnak bele, hogy mi van akkor, ha ezzel nagy tömegben ténylegesen is élni kívánnak. Mégpedig olyan egyének, akik ha pár száz kilométerrel keletebbre születnek, akkor már csak mint illegális bevándorlók juthatnának el Európa bármelyik országába, akiket az EU ugye nem nagyon kedvel, hacsak nincs olyan végzettségük, amelyre valamelyik EU tagországnak szüksége lenne.

Nos bátran feltételezhetjük, hogy az Olaszországba kitántorgott cigányok zöme nem rendelkezik olyan szakképesítéssel, amely éppen jól jönne az olasz államnak. De ettől függetlenül a probléma Olaszországé, ott kell megoldani, még akkor is, ha az EU semmilyen tanácsot nem tud adni, lévén az EU-nak sincs egyáltalán semmilyen, a romák beilleszkedését elősegítő politikája, terve, ötlete, elképzelése, stb. 

 Az EU most egy kicsit úgy viselkedik, mint az élelmes egyetemi oktató, aki ha éppen nem tud, vagy nem akar megbirkózni egy problémával, akkor kiadja a hallgatóinak vizsgafeladatnak, hátha kisül belőle valami.

Szólj hozzá!

Címkék: eu olaszország modern népvándorlás


A bejegyzés trackback címe:

https://rroma.blog.hu/api/trackback/id/tr12592665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása